Gyalogosfelismerés

 

A Gyalogosfelismerés funkció a városi vészfékezés funkcióval rendelkező "Front Assist" része. A rendszer a jármű elejébe épített érzékelők segítségével pásztázza a Passat előtti területet.

Ha az érzékelők egy úton áthaladó gyalogost ismernek fel, a rendszer hallható és látható jelzésekkel figyelmezteti Önt.

Amennyiben Ön nem reagál egy kritikus távolságon belül, a rendszer egy rövid fékezéssel figyelmezteti Önt. Ezzel egy időben a rendszer felkészül egy esetleges vészfékezésre, hogy Önnek szükség esetén azonnal maximális fékerő álljon rendelkezésére.

Ha Ön ezt követően sem fékez, a rendszer lehetőségei keretein belül automatikusan vészfékezésbe kezd. Ezáltal ideális esetben teljesen elkerülhető az ütközés vagy mérsékelhető a kimenetelének súlyossága. Kérjük jegyezze meg, hogy a rendszer csak 30 km/h sebesség alatt végez teljes erővel vészfékezést, ennél nagyobb sebességnél fékezéssel csökkenti az ütközés kimenetelének súlyosságát!

 

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés