Az új Passat GTE Variant Utat mutat a jövőbe

Utat mutat a jövőbe.

Különösen gazdaságos, hálózatról tölthető (plug-in) hibrid technikájának köszönhetően a Passat GTE mély benyomást keltő dinamikával és ugyancsak meggyőző takarékossággal bír.

Minden részletében meggyőző

Kék díszléc fut végig a krómozott hűtőrácson, s egészen a fényszórókig ível - annak egyértelmű jelzéseként, hogy a Passat GTE a Volkswagen elektromos illetve hálózatról tölthető (plug-in) hibrid családjának tagja.

E jövőbe mutató járművek szembetűnő közös ismertetőjegye a C-alakú nappali menetfény, amely a Passat GTE esetében markáns keresztbordákkal a lökhárítóba integráltan működik. Az egyéni világítási képet már az alapkivitelben lévő LED-fényszórók teszik teljessé, mely nagyban hozzájárul a Passat GTE impozáns és kifejező megjelenéséhez. A különösen gazdaságos hajtásrendszerre utal az első sárvédők kék alapú GTE-felirata is.

A kifejezetten a Passat GTE számára fenntartott, 17 col peremátmérőjű "Montpellier" könnyűfém keréktárcsák helyett kívánságra az ugyancsak 17 colos "London", "Nivelles" és "Soho", vagy a 18 colos "Dartford", "Marseille" és "Monterrey" modellek is választhatók. Az extrafelszerelésként kínált könnyűfém keréktárcsákkal együtt megjelenő tetszetős részletek a kékre fényezett féknyergek.

Galéria

Ismerje meg a Passat Variant GTE legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Ismerje meg a Passat Variant GTE legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Gazdaságosság

Hibridhajtás

Hatékony együttműködés

Ilyen a harmonikus közös munka - az első hálózatról tölthető (plug-in) hibridhajtású Passat motorterében egy 85 kW (115 LE) teljesítményű elektromos motor és egy 1,4 literes, benzinüzemű TSI aggregát egészíti ki egymást kiválóan. A vonatkozó szabvány szerint felvett, 100 kilométerenként mindössze 1,7 liter illetve 12,8 kWh kombináltfogyasztásával a Passat GTE a rövid, például városi, valamint a hosszabb utakra egyaránt optimális autónak bizonyul, nem utolsósorban kilométerenként csupán 39 gramm kombinált szén-dioxid-kibocsátásának is köszönhetően.

GTE üzemmód

Jól érzékelhető agilitás.

A GTE gomb megnyomásakor különleges élmény várja: a Passat GTE ekkor 400 newtonméter forgatónyomaték mellett 160 kW (218 LE) maximális rendszerteljesítményét is rendelkezésére bocsátja, még sportosabb karaktert kölcsönözve a jármű számára. Ennek során különösen a TSI és az elektromos motor egyaránt tekintélyes teljesítményét ötvöző Boost üzemmód jut nagy szerephez. A GTE üzemmód következetesen a teljesítményre összpontosít, ami a különösen érzékeny gázadási reakciókból és a kormányzás feszesebb karakterisztikájából is jól érzékelhető.

DSG kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltó

Automatizmus.

Egy automataváltó tényleg "csak" egy automataváltó? Nem egészen, hiszen a hatfokozatú DSG kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltó a sebességváltó-építés fejlődésének mérföldköve. Két egymástól függetlenül működő váltórészből áll, amelyeket egy-egy saját bemeneti tengely a kettős tengelykapcsolón keresztül felváltva köt össze a motorral. Ennek eredménye az átmenet- és az erőfolyam érezhető megszakítása nélküli fokozatváltás, amely egy automatikus váltó vezetési kényelmét nyújtja.

Elektromos üzemmód

Gombnyomásra helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélkül

A Passat GTE automatikusan elektromos üzemmódban (E-Mode) indul, amennyiben nem túl alacsony az akkumulátor töltöttségi szintje, illetve a külső hőmérséklet. A nagyteljesítményű és nagyfeszültségű lítiumion-akkumulátora látja el az autót energiával, akár 50 kilométer tisztán elektromos autózást is lehetővé téve. Utóbbival Ön elsősorban a városközpontokban és a lakónegyedekben közlekedhet kényelmesen, zaj- és károsanyag-kibocsátás nélkül. Az E-Mode emellett a magasabb sebességtartományokban is használható, például autópályán a Passat GTE akár 130 kilométer/óráig is gyorsíthat ebben az üzemmódban, ahol maximális forgatónyomatéka 330 newtonméter.

Az akkumulátor feltöltésére három lehetőség is kínálkozik: a szériakivitelhez tartozó töltőkábel 2,3 kW, illetve a töltési időt jelentősen lerövidítő kábel 3,6 kW teljesítményű váltakozó árammal, valamint a szintén kívánságra telepíthető falitöltő (wallbox).

Car-Net e-Remote

Mindig kéznél a hasznos információk

Bezártam az ajtókat? Mekkora az akkumulátor töltöttségi szintje? Hol is parkolok éppen? A Car-Net e-Remote App ezekre és sok más gyakorlati kérdésre is gyors válasszal szolgál. Mindemellett akár távirányítóként is használhatja okostelefonját: a "Légkondicionáló berendezés" szolgáltatása például a pillanatnyi külső hőmérsékletről is tájékoztatja, így Ön már indulás előtt beállíthatja a kívánt klímát a Passat GTE utasterében. A "Batterie Manager" segítségével kényelmesen, otthonról is elindíthatja és leállíthatja a töltési folyamatot, illetve megtekintheti a pillanatnyi töltéssel elérhető hatótávot. A "Legutóbbi parkolási pozíció" nemcsak emlékezteti járműve pontos helyére, hanem igény szerint az odavezető utat is megmutatja.

Infotainment

Rádió és navigáció

Jól informáltan és inspiráltan

A kívánságra rendelhető rádió- és navigációs rendszerek között Ön is gyorsan megtalálhatja ideális "útitársát", akár okostelefonját vagy MP3-lejátszóját szeretné csatlakoztatni, CD-it kívánja lejátszani vagy mindenkor jól informáltan akar közlekedni. Érintőképernyőjükkel és opcionális hangvezérlésükkel e berendezések könnyen és egyszerűen kezelhetők, a Discover Pro navigációs rendszer pedig már alapkivitelében tartalmazza a hangvezérlést.

App-Connect

Az új Passat mindenkinek egyszerűvé teszi, hogy mindig "hálózatban maradjon". Az extrafelszerelésként kínált Comfort és Premium mobiltelefon-csatlakozások az autó külső antennájával összeköttetésben biztosítanak optimális vételt.

DYNAUDIO Confidence

A "DYNAUDIO Confidence" multimédiás rendszer kiemelkedő hangzásával kápráztat el, maximális zenei élményt nyújtva. A 16 csatornás, digitális erősítő 700 watt teljesítményt oszt el a jármű 12 hangszórója között, melyek optimálisan össze vannak hangolva, így minden ülésen egyedi hangzásélményben lehet részünk.

 

Vezetői segédrendszerek

ACC és Front Assist

A "Front Assist" környezetfigyelő rendszer radarérzékelő segítségével felismeri a kritikus követési távolságokat, és segít lerövidíteni a fékutat. Vészhelyzetekben a rendszer optikai és akusztikus figyelmeztetéseket küld a vezetőnek, és "rálép" a fékre.

Környezetfigyelő rendszer.

A környezetfigyelő rendszer segítségével mostantól sokkal könnyebb lesz nehezen átlátható helyzetekben manővereznie. Az elöl, hátul és oldalt elhelyezett kamerák teljes képet nyújtanak Önnek a Passat körüli területről, közvetlenül a rádió vagy a navigációs rendszer képernyőjén megjelenítve.

Emergency Assist

Ha menet közben valamilyen okból abbahagyja a Passat irányítását (pl. nem kezeli a kormánykereket, valamint a fék- és a gázpedált), akkor a rendszer - lehetőségeihez mérten - figyelmezteti Önt és a közlekedés többi résztvevőjét, valamint a forgalmi sávban tartja és állóra fékezi az autót.

Traffic Jam Assist

A Traffic Jam Assist dugóban haladva elemzi a járműve előtti forgalmat, és annak megfelelően avatkozik be. Részben automatikusan fékez, gyorsít és kormányoz, nagyobb kényelmet nyújtva az araszoló forgalomban.

Trailer Assist

Többé nem okoz gondot vontatmánnyal tolatni: az irány és a tolatási szög megadása után a rendszer átveszi a kormányzást. A rendszer pontosan irányítja az utánfutót, miközben Önnek csak a gázadással és a fékezéssel kell foglalkoznia.

Kényelem

Aktív információs kijelző (Active Info Display)

A digitális, kombinált műszeregység egy nagyfelbontású, színes képernyőből áll: ez a kijelző az összes menetadatot és akár a navigációs rendszer térképét is grafikusan jeleníti meg. Különféle információmegjelenítési profilok állnak rendelkezésre a nagyobb kényelem és rugalmasság érdekében.

Climatronic klímaberendezés

A Climatronic klímaberendezés több zónás vezérlésének köszönhetően a vezető, az első utas és a hátsó utasok külön-külön állíthatják be azt a hőmérsékletet, amely számukra kellemes.

ergoComfort ülés

Az ergoComfort ülésben hátát igazán kímélő módon utazhat. Ez az ülés helyes, gerincoszlopa számára optimális tartásról gondoskodik, éppen ezért kapta meg az egészséges hát érdekében kampányoló Aktion Gesunder Rücken e.V. szervezet tesztjén az ajánlott minősítést.

További lehetőségek

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés