Jetta. Hagyományos értékek kortalan formába öntve. Amire mindig is vágyott, most elérheti.

A Jetta motorizáltságtól függő, kombinált átlagfogyasztása: 4,0-5,4 l/100 km, CO2-kibocsátása: 103-125 g/km. Az üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási értékek az előírt szabvány (715/2007/EK rendelet) jelenleg érvényes változata szerint kerültek meghatározásra. Az értékek összehasonlítási alapként szolgálnak más járműtípusokkal szemben, nem szavatolják a jármű valós üzemanyag-fogyasztását. Az üzemanyag-fogyasztási és a CO2-kibocsátási értékek a gépkocsin használt kerekek/gumiabroncsok függvényében változhatnak. A képen látható gépkocsi extra felszereltséget tartalmazhat.

Még sosem nézett ki ennyire újszerűnek a klasszikus dizájn

Lépcsőshátú kialakítás, erős dinamikával.

A Jetta egy klasszikus, lépcsőshátú limuzin, harmonikus arányokkal. Letisztult orr, divatos farkiképzés, nagy kerekek és áramvonalas sziluett teszik egyszerre sportossá és elegánssá. Markáns alsó légbeömlők és a hűtőmaszk krómozott lamellái erősítik ezt a hatást. A hátsó lámpákban kívánságra LED-ek világítanak, amelyek nemcsak látványosak, hanem erős fényűek, takarékosak és hosszú élettartamúak is.

Galéria

Ismerje meg a Jettát különböző nézőpontokból!

Ismerje meg a Jettát különböző nézőpontokból!

Infotainment

Car-Net „Guide & Inform”

Hogy utazás közben se kelljen lemondania az Internetről.

Az Internet az élet számos területén hasznos lehet, így az autózásban is. Például aktuális adatokra támaszkodva szemmel tarthatja a forgalmat. Így előrelátóan tervezheti meg vagy módosíthatja az útvonalat. A "Car-Net Guide & Inform" opcionális online szolgáltatásai azonban még ennél is többet kínálnak.

App-Connect

A Volkswagen mint guruló okostelefon.

Az okostelefonok sok esetben könnyebbé teszik mindennapi életünket. Az opcionális App-Connect¹ funkcióval most utazás közben is hasznos kiegészítők lehetnek. Hogy a figyelme ne terelődjön el, a kompatibilis alkalmazásokat az infotainment rendszer érintőképernyőjén keresztül kezelheti.

Navigációs rendszerek

Bárhol jó útitárs.

Biztosan vezet célba az opcionális "RNS 315" és "RNS 510" navigációs rendszer. Az "RNS 315" az "RCD 310" rádió funkcióinak körét bővíti ki egy navigációs rendszer előnyeivel. Az ehhez szükséges térképek már előre telepítve vannak a belső tárolóban. A 12,7 centiméter képátlójú, színes TFT-érintőképernyő választhatóan két- vagy háromdimenziós, madártávlati képen mutatja az útvonalat.

Az "RNS 510" is kínálja a kétféle térképábrázolást, de érintőképernyőjének átlója 16,5 centiméter. A rendszer alkalmas CD- és DVD-lemezek lejátszására, és 30 GB-os merevlemezén éppúgy elférnek a navigációs adatok, mint az Ön privát multimédiás adatai. Az "RNS 510" magától értetődően MP3- és WMA-kompatibilis, és kiegészítő SD-kártyát lehet belehelyezni, például saját célpontokkal a navigációs rendszer részére. A készülék nemcsak a TFT-érintőképernyővel vezérelhető, hanem beszédhanggal is - ahogy tetszik!

Rádiórendszerek

Nem néma útitárs.

Az opcionális rádiórendszerek csúcskészüléke az "RCD 510", olyan praktikus funkciókkal, mint a TIM (Traffic Information Memo), akár kilenc közlekedési hír rögzítésére. A színes, 16,5 centiméter átlójú érintőképernyőről vezérelhető a hatlemezes CD-váltó vagy választható ki egy például SD-kártyán tárolt MP3-zeneszám.

Vezetői segédrendszerek

Holttérfigyelő

Láthatóvá teszi a láthatatlant.

Az opcionális holttérfigyelő segít zavaros közlekedési helyzetekben megőrizni az áttekintést, és helyesen reagálni: láthatóvá teszi a holttereket, tehát az autónk mellett és mögött a visszapillantó tükrökben rosszul látható területet. Sűrű forgalomban megkönnyíti a sávváltást, ezáltal csökkenti a balesetveszélyt. A rendszer radarjelekkel érzékeli a közeledő járműveket, és a külső tükörben felvillanó jellel figyelmeztet. Különösen értékes a támogatása, ha tolatva kell kijönni parkolóhelyről, mert a másodperc töredéke alatt fogja be 40 méteres távolságig az érkező járműveket, így időben el lehet kerülni a bajt.

Fáradtságérzékelés

Fokozott biztonság hosszú úton.

A Jettában a Comfortline felszereltségi szinttől van fáradtságérzékelő, amely a monoton autózás közben fokozhatja a biztonságot. A rendszer 65 km/óra sebesség felett folyamatosan figyeli az autós kormányzási viselkedését, és elemzi alkalmasságát a vezetésre, ha pedig a működési határainak keretein belül változást érzékel, jelzőhanggal és felvillanó szimbólummal javasol pihenőt.

ParkPilot

Parkolás az ultrahang precizitásával.

Gyakran centimétereken múlik a parkolás, ilyenkor nagy segítség az opcionális ParkPilot, amely a lökhárítóba süllyesztett ultrahangos érzékelőkkel tapogatja le az elöl és hátul láthatatlanul maradó területet. Ahogy közeledünk egy akadályhoz, úgy nő a jelzőhang gyakorisága. 30 centiméteren belül már folyamatos hang figyelmeztet. A beépített rádiótól, illetve navigációs rendszertől függően grafikusan is mutatja a felismert akadályokat. Így jelentősen könnyebb manőverezni és a legkisebb parkolóhelyre is beállni a Jettával.

Visszagurulás-gátló

A kaptatók mestere.

Így aztán könnyű meredek emelkedőn elindulni: a széria visszagurulás-gátlóval lazán veheti a legnehezebb útszakaszokat is. A rendszer nem engedi visszagurulni az autót, ezért nem is fulladhat le a motor.

Kényelem

Légkondicionáló berendezés

A jól klimatizált limuzin.

A minden utazás során kellemes utastéri klímáról félautomatikus légkondicionáló berendezés gondoskodik. Tetszés szerint állítható be a hőmérséklet, a levegőelosztás és a légmennyiség. A rendszer meg tudja akadályozni, hogy szennyezett külső levegő jusson az autóba. A légkondicionáló berendezéssel hűteni lehet a kesztyűtartót is; ideális hely az üdítőknek!

A "Climatronic" (széria a Highline és a Sky felszereltségi szinten) kétzónás: a vezető és az utas oldalán külön-külön állítható be a hőmérséklet, hogy mindenki jól érezhesse magát. Ezen kívül levegőminőség-érzékelő figyeli a külső levegő minőségét, és szükség esetén önműködően kapcsol át belső levegőkeringtetésre, miközben a vezető zavartalanul összpontosíthatja figyelmét a forgalomra.

Billenő-/tolótető

Napfény, levegő és szabadság.

A Jetta nagyszerű térérzete még fokozható is! A billenő-/tolótető (széria a Sky felszereltségi szinten) ugyanis több fényt és friss levegőt enged be. Motorosan, fokozatmentesen nyitható, közben egy speciális légterelő megakadályozza a huzatot és csökkenti a szélzúgást. Ám nem kell félni a túl erős napsütéstől sem, egyrészt sötétített az üveg, másrészt, ha csukva van a tető, praktikus árnyékoló véd a zavaró fénytől.

További lehetőségek

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés