Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A jövő technológiája közelről: az elektromobilitás megmérettetik.


Milyen előnyökkel szolgál az elektromobilitás? Mi az, amitől leesik az emberek álla? A szinte zajtalan vezetés, a nulla károsanyag-kibocsátás? Kíváncsiak voltunk, ezért különböző területen dolgozó embereket kérdeztünk meg, hogy szeretnék-e elvinni egy tesztvezetésre az egyik hibrid vagy elektromos modellünket. Elkísértük őket és sok mindent felfedeztünk az elektromobilitás napi praktikáiról.

Az e-up! - Nagy számok a teret és teljesítményt illetően

Claire Ewertet már a kezdetektől fogva lenyűgözte az e-up!-ja. A kereskedelmi ügyintézőként dolgozó 32 éves Claire kellemesen csalódott a kisautó teljesítményében. Minden nap használja e-up!-ját, akár vásárolni megy szabadidejében, akár munkaügyben kézbesít. Az e-up!-jával szállítja ki a fémdobozokat a megrendelőknek. Éppen ezért annyira fontos számára, hogy e-up!-ja a megfelelő gyorsulás mellett rengeteg tárolóhellyel szolgáljon a kézbesítendő csomagoknak. Számára az e-up! a legideálisabb kisautó és ezt a barátai is teljes mértékben meg tudják erősíteni: "Állandóan úton vagyok, meglátogatok valakit és megmutatom nekik az autót. Mindenki azonnal be akar ülni és ki akarja próbálni. A vezetési élmény egyszerűen hihetetlen. Pillanatok alatt otthon érzed magad az e-up!-ban."

Claire Ewert és e-up!-ja

Claire Ewert arról beszél, hogy e-up!-ja milyen nagy segítséget nyújt neki napi teendői elvégzésében.

Videó lejátszás

Minden egy karnyújtásnyira

Michel Kreppold vérbeli ingázó, így számára fontos az elektromobilitás. A 39 éves férfi minden nap 120 kilométert utazik munkahelyére és vissza, mindezt könnyen és kényelmesen teszi e-Golfjával. Az elektromos autó bőven alkalmas ekkora távolság megtételére, ráadásul munkába menet könnyen fel is lehet tölteni. Az elektromos jármű kiváló befektetés a családnak, tekintve, hogy sokat utaznak munkaügyben és hétvégenként szabadidejükben is.

Michel Kreppold arra is ráeszmélt, hogy az e-Golf az egész család számára ideális, és a Golf már ismert kényelmét biztosítja. "Az e-Golf remek családi autó és kiscsaládok számára is tökéletes. Az elektromobilitás fontos számomra, hiszen ez a jövő."

 

Michel Kreppold bemutatja, hogy milyen egyszerű az ingázás az e-Golffal

Videó lejátszás

Töltse fel otthon és élvezze a függetlenséget

"A Kavemann család teljes mértékben az elektromobilitás híve. Saját napelemes rendszerükkel termelik az áramot, amelyet aztán e-up!-juk feltöltésére használnak otthoni töltőállomásuk segítségével. Az 50 éves Ingo Kavemann egyetlen feltételt tartott szem előtt napelemes rendszere vásárlásakor: az önellátó áramtermelést, hogy saját maga tudja feltölteni e-up!-ját. Ez teljes függetlenséget biztosít neki és családjának, ami nélkül már el sem tudnák képzelni életüket. Emellett folyamatosan népszerűsítik az alternatív energiaforrásokat.

A halk és pihentető vezetési élménytől egészen a környezetbarát életvitelig az egész család rajong a kényelmes és zajtalan kisautóért. Leginkább fiuk, Luca, aki szerint az e-up! "nagyon menő"."

A Kavemann család arról mesél, hogy termelik az áramot, amelyet e-up!-juk feltöltéséhez használnak.

Videó lejátszás

Céges autó környezetvédelmi bónusszal

Hibrid vagy elektromos autó legyen a céges kocsi? Dr. Alfons Roerkohl egyértelműen továbbra is hibrid vagy elektromos modellekben tudná elképzelni alkalmazottjait. Kollégái már most hatalmas lelkesedéssel ülnek be a Passat GTE volánja mögé. A szinte zajtalan vezetés mellett leginkább a hibrid tágasságát emelték ki. Azonban az ügyvezetőként dolgozó Alfons legfőbb érve a még több hibrid jármű megvásárlása mellett a környezetszennyezés mértékének csökkentése. Emellett pedig az a szabadság, amelyet a vezetési üzemmód megválasztása ad: "Egy hibrid járműnél miénk a választás, hogy elektromos vagy benzines meghajtással szeretnénk-e vezetni."

A céges hibrid autójával Dr. Roerkohl hozzájárul a környezetszennyezés csökkentéséhez.

Videó lejátszás

Az e-Golf saját töltőállomással. Felvillanyozó úti élmény

Az autómentő szakemberként dolgozó Alexander Weber és felesége is e-Golfot vezet. Leginkább azt élvezik az elektromos járművükben, hogy kényelmesen, egy éjszaka alatt feltölthetik autójukat otthoni töltőállomásukon és másnap késlekedés nélkül indulhatnak útnak. Van még egy másik indok is: "Amire legkevésbé számítottam, hogy ilyen alacsonyak lesznek a villamosenergia-költségek."

Az e-Golf elképesztő csendességével is lenyűgözte a Weber családot. Szeretnek halkan végigsiklani az utakon, mintha repülnének. Egy szó mint száz, a Weber családot elvarázsolta az autó. Az e-Golfban megtalálták az ideális családi autót, amely kellemes és biztonságos érzetet nyújt.

Hogy mi Alexander Weber legfőbb érve az e-Golf mellett? Kényelmes, otthoni feltöltés és alacsony költségek.

Videó lejátszás

Ez is érdekelheti:

e-up!: villamosenergia-fogyasztás:  11,7 kWh/100 km (kombinált); CO₂-kibocsátás (kombinált) 0 g/km; energiahatékonysági osztály: A+2  

e-Golf: villamosenergia-fogyasztás: 12,7 kWh/100 km (kombinált); CO₂-kibocsátás (kombinált) 0 g/km; energiahatékonysági osztály: A+2  

Passat GTE: üzemanyag fogyasztás: 1,8 ‐ 1,7 l/100 km: (kombinált); villamosenergia-fogyasztás: 13,7 ‐ 13,2 kWh/100 km (kombinált); CO₂-kibocsátás (kombinált) 40 ‐ 38 g/km; energiahatékonysági osztály: A+2