Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Ahogy a neve is mutatja, az ID. VIZZION koncepcióautó a mi elképzelésünk a jövő elektromos autóiról: felső kategóriás limuzin progresszív dizájnnal, intelligens belső térkoncepcióval és úttörő technológiával. Az első és a hátsó tengely elektromotorjai különösen dinamikus gyorsulást tesznek lehetővé. A padlólemezbe épített, nagy teljesítményű lítiumion-akkumulátor biztosítja az akár 665 km hatótávolságot.

Az ID. VIZZION modellel te vagy a középpontban. Ezt már a beszálláskor tapasztalod, mert a jármű arcfelismerés alapján azonosít és kinyitja neked az ajtókat. Ezzel egyidejűleg lüktetnek a járművet körülvevő LED-es fénysávok. Belül egy hatalmas lounge-ban érzed majd magad és élvezheted az ergonomikus ülések kényelmét. Az oldalablakok és a panoráma üvegtető kérésedre elsötétednek.  


Az egyetlen, amiről le kell mondanod, az a kormány. A kezelőelemek virtuálisak és kiterjesztett valóság segítségével vetülnek ki a belső térben. Csak Mixed-Reality szemüveggel látod őket. Az interakció ösztönös, ezért játszi könnyedségű. Az ID. VIZZION felismeri gesztusaidat és hallgat a szavadra. Sőt, idővel azt is megtanulja, hogyan alkalmazkodjon hozzád egyre jobban. Sci-finek tűnik, pedig hamarosan tudománnyá válik, fikció nélkül.

Az ID. VIZZION modellel a teljesen automatizált vezetés valósággá válik. Az autó a legmodernebb technológiáknak köszönhetően maga lesz a sofőr. És azt csinálhatsz utazás alatt, amihez kedved támad: izgalmas multimédiás szórakozás, koncentrált munka vagy egyszerűen csak pihenés. A belső tér világítása és hőmérséklete automatikusan a te igényeidhez igazodik. Ezen kívül további innovációk találhatók a járműben, melyekből nemcsak te, hanem a közlekedés többi részvevője is profitál. Az ID. VIZZION mindenkire gondol.

Úttörő technológia


Guiding kivetítés

Az ID. VIZZION nemcsak rád, hanem a közlekedés többi részvevőjére is gondol. 8000, egyenként irányítható LED-es HD-Mátrix fényszórói virtuális zebracsíkokat vetítenek az úttestre. A járókelők így észlelik, hogy az ID. VIZZION felismerte őket és biztonságosan átkelhetnek az úton.

Virtuális valóság


AR Interfész

Az ID. VIZZION egyike a világ első elektromos járműveinek, amelyek bepillantást engednek 2030-ba. Akkor már nem lesz kormánykerék. És nincs is rá szükséged, mert mindent gesztusvezérléssel és hanggal fogsz irányítani. A kezelőelemek virtuálisak. Mindent a Mixed-Reality szemüveg segítségével látsz. Sci-finek tűnik, de hamarosan valósággá válik.

Űrhajó


Belső tér

Az ID. VIZZION ellentétesen nyíló ajtói kényelmes hozzáférést tesznek lehetővé a teljesen új fejlesztésű belső térhez. Az "Open Space" koncepciót úgy alakítottuk ki, mintha egy hatalmas lounge ölelne körül. Foglalj helyet az egyik ergonomikus ülésben, sötétítsd el az ablakokat, ha szeretnéd, aktiváld a zajelnyomót és használd ki az időt munkára vagy kikapcsolódásra.