Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
ID. VIZZION

ID. Vizzion A jövőbelátás legjobb módja, ha mi magunk találjuk fel azt. Ezért aktívan dolgozunk a jövő elektromobilitásán. Minden elképzelésünkkel, ötletünkkel és technikai lehetőségeinkkel. Ezért olyan járműveket készítünk, amelyek az életedet egyszerűbbé és jobbá teszik. És ez a legjobb bizonyíték arra, hogy a jövő már régen elkezdődött.

Az elektromos mobilitás víziója

Ahogy a neve is mutatja, az ID. VIZZION koncepcióautó a mi elképzelésünk a jövő elektromos autóiról: felső kategóriás limuzin progresszív dizájnnal, intelligens belső térkoncepcióval és úttörő technológiával. Az első és a hátsó tengely elektromotorjai különösen dinamikus gyorsulást tesznek lehetővé. A padlólemezbe épített, nagy teljesítményű lítiumion-akkumulátor biztosítja az akár 665 km hatótávolságot.

Az ID. VIZZION modellel te vagy a középpontban. Ezt már a beszálláskor tapasztalod, mert a jármű arcfelismerés alapján azonosít és kinyitja neked az ajtókat. Ezzel egyidejűleg lüktetnek a járművet körülvevő LED-es fénysávok. Belül egy hatalmas lounge-ban érzed majd magad és élvezheted az ergonomikus ülések kényelmét. Az oldalablakok és a panoráma üvegtető kérésedre elsötétednek.  

Az egyetlen, amiről le kell mondanod, az a kormány. A kezelőelemek virtuálisak és kiterjesztett valóság segítségével vetülnek ki a belső térben. Csak Mixed-Reality szemüveggel látod őket. Az interakció ösztönös, ezért játszi könnyedségű. Az ID. VIZZION felismeri gesztusaidat és hallgat a szavadra. Sőt, idővel azt is megtanulja, hogyan alkalmazkodjon hozzád egyre jobban. Sci-finek tűnik, pedig hamarosan tudománnyá válik, fikció nélkül.

Az elektromobilitás jövője Az ID. VIZZION-nel hamarosan a teljesen automatizált vezetés is valósággá válik. A legmodernebb technológiának köszönhetően, az autó maga is képes sofőrré válni. Te pedig azt csinálsz utazás közben, amihez csak kedved van: szórakozhatsz, koncentrációt igénylő munkát is végezhetsz, de akár egészen egyszerűen pihenhetsz is. A belső megvilágítás és a hőmérséklet automatikusan igazodik az igényeidhez. Ezenfelül léteznek innovációk, melyekből nem csupán te profitálsz, de mindenki aki a közlekedésben részt vesz. Az ID. VIZZION mindenkire gondol.

Guiding kivetítés
AR-Interface
Belső tér
Guiding kivetítés

Úttörő technológia

Az ID. VIZZION nem csupán rád gondol, hanem mindenki másra is, aki a közlekedésben részt vesz. A HD-Matrix fényszóró 8000 egyenként szabályozható LED-del rendelkezik, melyek segítségével akár egy virtuális zebrát is képes az úttestre vetíteni. Ezáltal a gyalogos megbizonyosodik arról, hogy az ID. VIZZION látja őt, így nyugodtan áthaladhat az úttesten.

AR-Interface

Virtuális valóság

Az ID. VIZZION a világ első elektromos autói közé tartozik, amelyek kitekintést adnak 2030-ra. Ezt követően már kormány sem fog kelleni. Hiszen nincsen rá szükséged, mivel képes leszel ösztönösen, csupán a gesztusok és a beszéd által kormányozni. A vezérlőgombok virtuálisak. Mindent láthatsz egy Mixed-Reality szemüveggel. Úgy hangzik mintha már sci-fi lenne. Azonban hamarosan ez lesz a valóság.

Belső tér

Űrhajó

Az ID. VIZZION egymással szemben nyíló ajtói lehetővé teszik számodra, hogy kényelmesen hozzáférhess az autó teljesen újonnan fejlesztett belső teréhez. Az "Open Space" koncepció azt az érzést adja, mintha egy nagyszabású, dizájnerek által megtervezett teremben lennél. Foglalj helyet az ergonómikus ülések egyikén, sötétítsd be a teret a kedved szerint, aktiváld a zajszűrőt, majd add át magad a pihenésnek, vagy akár töltsd aktívan az idődet.