Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Újdonságok a Volkswagen világából

Volkswagen jubileum: legördült a 43 milliomodik autó a wolfsburgi üzem gyártósoráról

2015-11-26

A Volkswagen wolfsburgi gyára egy újabb mérföldkőhöz érkezett: a Rajna-Elba csatorna parti üzem gyártósoráról kedden gördült le a 43 milliomodik autó. A jubileumi jármű egy 110 kW (150 LE)* teljesítményű Hófehér színű Volkswagen Touran. Az első Touran a wolfsburgi gyárban 2003-ban készült. Az utódmodellből pedig már több, mint 28 000 darab gördült le az üzem gyártósoráról.

Műszaki jellegű intézkedésekről kapott tájékoztatást a német Szövetségi Gépjárműforgalmi Hivatal (KBA) az érintett EA 189 számú dízelmotorokra vonatkozóan

2015-11-26

A dízel-ügy feldolgozása és megoldása jól halad. A Volkswagen Csoport az érintett 1,6 és 2,0 liter hengerűrtartalmú EA 189 kódú motorokon tervezett konkrét műszaki változtatásokat mutatta be a KBA részére. Ezzel az érintett járművek nagy része szempontjából megtaláltuk a kiutat. Az ügy intézése során lehetőség szerint elsődlegesen vevőbarát megoldásokban gondolkodtunk. A műszaki beavatkozások megvalósulása után a járművek megfelelnek a kipufogógázokra vonatkozó érvényes szabványoknak. Az 1,2 literes dízelmotor végleges műszaki megoldását, amely előreláthatólag szoftverfrissítés lesz, a hónap végén mutatjuk be a KBA-nak.

Visszafogja beruházásait a Volkswagen Csoport

2015-11-23

A Volkswagen csoport az aktuális fejleményekkel összhangban kívánja alakítani autós üzletága beruházási tevékenységét. Az elkövetkező évre tervezett tőkeberuházások (CAPEX) összege legfeljebb mintegy 12 milliárd euró. Az elmúlt tervezési időszak során ez az érték éves szinten átlagosan nagyjából 13 milliárd eurót tett ki.

Világbajnokként szerezte 12. rally győzelmét a Volkswagen

2015-11-20

A FIA rally világbajnokság (WRC) 2015-ös szezonja úgy kerül majd be a történelemkönyvekbe, mint a Volkswagen eddig legsikeresebb szezonja. A háromszoros rally világbajnok Sébastien Ogier/Julien Ingrassia páros a wolfsburgi világbajnoki autóval nyolc győzelmet szerzett ebben a szezonban, és az Andreas Mikkelsen/Ola Fløene páros is méltó módon fejezte be a szezont a Brit Rally-n elért harmadik helyével.

Két elismeréssel gazdagodott a Volkswagen a 2015-ös „Red Dot Award” díjátadón

2015-11-10

A Volkswagen Csoport a világ egyik legrangosabb formatervezési versenyén, az idei „Red Dot Award” gálán ismét többszörös elismerésben részesült. A díjazottak között szerepelt ugyanis a Volkswagen 2014-es Üzleti Jelentése és a berlini új Volkswagen Group Forum DRIVE is. A díjazottak a „Red Dot Award” kitüntetést Kommunikációs Dizájn és Dizájn Koncepció kategóriákban vehették át.

Walter Maria de Silva nyugdíjba vonul

2015-11-09

A 64 éves Walter Maria de Silva, a formatervező csoport vezetője november végén nyugdíjba vonul. De Silva 2007 februárjában vette át a Volkswagen-csoport személygépkocsi márkáinak formatervezésért felelős vezetői posztját, a Csoporttal a jövőben tanácsadói minőségében őrzi meg kapcsolatát.

Folytatódik a tényfeltárás: a Volkswagen a belső vizsgálatok során szabálytalanságokat talált a szén-dioxid kibocsátási értékekben

2015-11-06

Tovább folytatja a dízel ügy tisztázását a Volkswagen-csoport: belső vizsgálatok során kiderült, hogy bizonyos járművek esetében a szén-dioxid kibocsátási értékek típusengedélyhez való meghatározása során szabálytalanságok történtek. A jelenlegi ismeretek szerint ez a Volkswagen-csoport körülbelül 800 ezer járművét érintheti. Az első becslések alapján a gazdasági kockázat várhatóan mintegy kétmilliárd euróra tehető. A Volkswagen AG igazgatósága azonnal párbeszédet kezdeményez az illetékes hatóságokkal a feltárt helyzetkövetkezményeiről. Ez, a vállalat reményei szerint, a jelenleg még nem teljesen tisztázott ügy jogi -, illetve gazdasági következményeinek a megbízható feltárására fog vezetni.

Nyilatkozat

2015-11-03

Az Egyesült Államok környezetvédelmi ügynöksége (EPA) arról tájékoztatta hétfőn a Volkswagen AG-t, hogy szerintük a V6-os TDI dízelmotorral ellátott járművekben egy olyan szoftverfunkció állna rendelkezésre, amely a jóváhagyási eljárásban nem került volna elégségesen leírásra.

A Volkswagen-csoport rendkívüli tételek előtti üzemi eredménye elérte a 10,2 (9,4) milliárd eurót

2015-10-30

A Volkswagen Csoport az idei év első kilenc hónapjában 10,2 (9,4) milliárd euró rendkívüli tételek előtti üzemi eredményt ért el. Az értékesítési árbevétel 8,5 százalékkal 160,3 milliárd euróra nőtt. A rendkívüli tételek előtti üzemi értékesítési nyereségesség 6,4 százalékot tett ki. A harmadik negyedévben a csoport pénzügyi eredményét 6,7 milliárd euróval csökkentették a dízelüggyel kapcsolatosan hamarosan szükségessé váló intézkedések. Ezáltal a rendkívüli tételek utáni üzemi eredmény 3,3 (9,4) milliárd eurót ért el. Az adózás utáni eredmény 4,0 (8,7) milliárd euró. Ennek megfelelően már közzétették az egész évre vonatkozó módosított eredmény-előrejelzést.

Matthias Müller bemutatja a Volkswagen Csoport következő lépéseit

2015-10-30

Matthias Müller, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke bejelentette a csoport átalakításának öt legfontosabb lépését. „A jelenlegi helyzetnél messzebbre kell tekintenünk és meg kell teremtenünk az előfeltételeket ahhoz, hogy a Volkswagen sikeresen fejlődhessen tovább”- mondta Müller szerdán Wolfsburgban. Ötpontos tervet mutatott be. Ennek segítségével kíván arról gondoskodni, hogy a Volkswagen a jövőben is a világ legjobb autógyártói közé tartozzon. Müller derülátónak mutatkozott: „a Volkswagen minden eddiginél erősebben jön majd ki a jelenlegi helyzetből.” Bejelentette, hogy a következő évben bemutatja a 2025-ig terjedő stratégia pilléreit.

5 csillagot kapott az új Volkswagen Touran az Euro NCAP töréstesztjén

2015-10-28

Az új Touran kiemelkedően teljesített az Euro NCAP független európai fogyasztóvédelmi szervezet töréstesztjén. A népszerű családi egyterű ezzel a teljesítménnyel elnyerte a legmagasabb, ötcsillagos minősítést, így ő is Európa legbiztonságosabb autói közé tartozik. Az új Touran által elnyert átfogó ötcsillagos minősítés négy részterület - a felnőtt- és gyermek-utasvédelem, a gyalogosvédelem és a biztonságot támogató rendszerek - értékelésének eredménye. Az új Touran kitűnő eredménnyel teljesítette az Euro NCAP mindenre kiterjedő tesztsorozatát, köszönhetően ez nem utolsósorban annak az egyedülálló biztonsági csomagnak, amelyet optimalizált karosszériaszerkezete, a biztonsági övek, ülések és légzsákok hatékonyan működő együttese, valamint innovatív vezetői segédrendszerei alkotnak.

A Volkswagen megerősítette, hogy az EA 288 jelű EU 5-ös és EU 6-os dízelmotorok nem érintettek a kibocsátással kapcsolatos ügyekben

2015-10-26

A Volkswagen október 22-én megerősítette, hogy az Európai Unión belül forgalmazott, EA 288 típusú dízelmotorral hajtott, Euro 5 és Euro 6 környezetvédelmi besorolású gépkocsik nem érintettek a jelenlegi, dízelmotorok károsanyag-kibocsátásával kapcsolatos ügyben. Ezekben a járművekben nem működik olyan szoftver, amely nem megengedett üzemmódba váltana át a jogszabályi előírások betartásához. A Volkswagen Csoport Európai Unióban forgalmazott, Euro 5-ös és Euro 6-os dízelmotorral hajtott új járművei megfelelően teljesítik a törvényi előírásokat és környezetvédelmi normákat.

Igazi márkafanatikus nyerte az idei Volkswagen-találkozó nyereményautóját

2015-10-22

A Volkswagen szeptember 19-én negyedik alkalommal tartotta nagyszabású márkatalálkozóját, ahol a mintegy 12.000 résztvevő mellett, már tíz Volkswagen típus rajongói randevúztak a Hungaroringen. A számtalan program mellett az esemény egyik fő eleme a tombola volt, ahol a szerencsés nyertes ezúttal egy IV-es Golfot vihetett haza. A gyári állapotúra javított autót a Pest megyei Örökös István vehette át a Frangepán utcai Das WeltaAuto kereskedésben, október 9-én.

Az érintett EA 189 dízelmotoros járművek visszahívása mellett döntött a német Szövetségi Közlekedési Hivatal

2015-10-20

A Volkswagen üdvözli a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) gyors döntését arról, hogy a múlt héten bemutatott ütemtervet és intézkedési tervet egy visszahívási akció keretében kerüljön megvalósításra. Így az ügyfelek számára is egyértelművé válik, hogy a járművek korlátozások nélkül használhatóak.

A Volkswagen-csoport 7,43 millió gépkocsit szállított ki az első kilenc hónapban

2015-10-19

A Volkswagen-csoport kiszállításai idén január és szeptember között megközelítőleg a tavalyi szinten maradtak a 2014-es adatokkal összehasonlítva, ami az idén világméretekben 7,43 millió gépjármű kiszállítását jelentette. Összességében a fejlemények Európában kedvezőek voltak, Nyugat-Európa forgalma konkrét növekedést hozott, Közép- és Kelet-Európa legtöbb országa hasonló képet mutatott, noha ez nem volt elégséges ahhoz, hogy semlegesítse az oroszországi csökkenést. A kiszállítások enyhén növekedtek az Egyesült Államokban. A vállalat javította teljesítményét Kínában, ahol a szeptemberi kiszállítások majdnem elérték a tavalyi év hasonló időszakának számait.

A Volkswagen AG bemutatja az EA 189 gyári kódú dízelmotorral felszerelt járművek számára kidolgozott utólagos beavatkozás akciótervét

2015-10-13

A Volkswagen AG bemutatja a dízelmotoros járművek károsanyag-kibocsátási jellemzőit érintő utólagos beavatkozás akciótervét.

A Volkswagen AG felügyelőbizottságának nyilatkozata

2015-10-08

A Volkswagen Aktiengesellschaft felügyelőbizottsága mai ülésén azonnali hatállyal megválasztotta a felügyelőbizottság elnökének Hans Dieter Pötsch (64) urat. Pötsch utódjaként a pénzügy és kontrolling terület felelőseként a testület Frank Witter (56) urat nevezete ki, aki mostanáig a Volkswagen Financial Services AG igazgatóságának elnökeként tevékenykedett.

Matthias Müller: „Meg fogunk birkózni ezzel a krízissel”

2015-10-07

Az emissziós botrány „gyors és kíméletlen tisztázását” ígérte Matthias Müller, a Volkswagen AG igazgatóságának elnöke a munkatársak előtt a wolfsburgi üzemi gyűlésen. Ami történt, az ellentétes mindazzal, amit a Csoport és az alkalmazottai képviselnek, és egyszerűen megbocsáthatatlan. Egyúttal bátorította is a munkavállalókat: „Meg tudunk és meg fogunk birkózni ezzel a krízissel, mert a Volkswagen egy erős alapokra épülő konszern. És leginkább azért, mert a mi autóipari csapatunk a legjobb, amit csak kívánhat az ember.” A vállalat mindent megtesz azért, hogy a neve a jövőben is jó és biztos munkahelyet jelentsen.

A Golf Sportsvan az AUTO TEST magazin értékelésének legjobbja 2015-ben

2015-09-25

Az AUTO TEST magazin pontozása alapján a Golf Sportsvan a járműértékelés összetett győztese 2015-ben. A népszerű és sokoldalú Volkswagen modell 500 versenytársat utasított maga mögé és az összes tesztelt jármű közül a legmagasabb összpontszámmal végzett az élen.

A Volkswagen AG felügyelőbizottsága elnökségének közleménye

2015-09-24

A Volkswagen AG felügyelőbizottságának elnöksége 2015. szeptember 23-án, szerdán tartott ülésén részletesen megvitatta a Volkswagen Csoport által gyártott diesel motorok károsanyag kibocsátásának manipulálásával kapcsolatos információkat és az alábbi következtetésre jutott:

Dr. Martin Winterkorn professzor nyilatkozata

2015-09-24

„Rendkívüli mértékben megráztak az elmúlt néhány nap eseményei. Mindenekelőtt döbbenten állok a tény előtt, hogy ilyen horderejű szabálytalanság előfordulhatott a Volkswagen Csoportnál."

Dr. Martin Winterkorn, a VW AG igazgatóságának elnöke állásfoglalása

2015-09-22

A U.S Environmental Protection Agency (EPA, az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hatósága) valamint a California Air Resources Board (CARB, a Kaliforniai Légügyi Testület) nyilvánosságra hozta megállapításait, mely szerint a Volkswagen Csoport dízel hajtású autóit tesztelve, az amerikai környezetvédelmi elvárások megsértését jelentő manipulációkat észleltek.

Több ezer Volkswagen érkezik a Hungaroringre a hétvégén Szombaton rendezi a Volkswagen az éves márkatalálkozóját

2015-09-18

E hét szombaton, azaz holnap igazi Volkswagen ünnep lesz a Hungaroringen, a szeptember 19-i Volkswagen-találkozón a márka majd' mindegyik típusa képviselteti magát. Számos különlegesség és izgalmas programok várják az érdeklődőket, s idén is vásárolható százforintos tombola, a szerencsés nyertes ezúttal egy IV-es Golf Cabriolet fedélzetén utazhat haza.

Válogatott újdonságok a Golf Cabriolet kínálatában

2015-09-17

A Golf Cabriolet egyike a legsikeresebb nyitott tetős modelleknek Németországban és szegmensének egyik legnépszerűbb darabja Európában. A Frankfurti Nemzetközi Autószalon (IAA) alkalmával a látogatók is meggyőződhetnek a Volkswagen legkeresettebb négyüléses vászontetős modelljének különleges újdonságairól.

Az új Tiguan világpermierje Frankfurtban

2015-09-17

A Frankfurti Nemzetközi Autókiállítás (IAA) az új Tiguan bemutatójának színpadává válik. Az első generációból eladott több, mint 2,6 millió példány után a Volkswagen Csoport ma este és a holnap kezdődő IAA alkalmával leleplezi az egyterű legújabb nemzedékét.