Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Újdonságok a Volkswagen világából

GTI-találkozó – ikonikus fesztivál a Wörthi-tónál – A Golf GTI Clubsport S világpremierje

2016-05-09

A Volkswagen e hétvégén rajongók ezrei körében ünnepli a Wörthi-tónál rendezett 35. GTI-találkozón a GTI 40. születésnapját. A fesztivál sztárja a 310 lóerős új Golf GTI Clubsport S, az eddigi legerősebb GTI. Látható lesz még a Golf GTI TCR, a nemzetközi túraautó-versenysorozatra készült 330 lóerős versenyautó is. A Volkswagen wolfsburgi és zwickaui ipari tanulói két, extrém erős egyedi Golf változattal dobják fel a találkozót. A Volkswagen időutazásra hívja a rajongókat: Reifnitzben végigvezeti őket a 40 éves GTI hét generációjának történetén – a legelső Golf GTI modelltől kezdve a legújabb GTI és GTI Clubsport modellekig.

A Volkswagen a 37. Bécsi Motorszimpóziumon

2016-05-05

Az EA211 TSI evo motorcsaládja legújabb generációját mutatja be a Volkswagen a 37. Bécsi Motorszimpózium alkalmával. Az Otto-motorok e jövőbeni nemzedékének első képviselője az 1,5 literes TSI, amely éppoly takarékos, mint nyomatékgazdag erőforrásként először 96 kW (130 LE) és 110 kW (150 LE) teljesítményváltozatokban érkezik 2016 végén a piacra. Az új aggregát számos különlegességének egyike a nagy sorozatban készülő Otto-motoron első ízben alkalmazott változó turbinageometriájú turbófeltöltő (VTG).

Wörthi-tavi találkozó, 2016: A Volkswagen a Golf GTI 40. születésnapját ünnepli

2016-05-04

Ma, május 4-én veszi kezdetét a 35. Wörthi-tavi találkozó. A GTI-rajongók tízezrei jönnek össze a tó déli partján fekvő festői Reifnitz városkában, hogy egy hatalmas parti keretében ünnepeljék meg a kultikus „hot hatch” 40. születésnapját.

A Volkswagen megkezdi az első Golf visszahívást

2016-04-29

A Volkswagen személygépjármű márka megkezdik az érintett, EA 189-es típusú motorral felszerelt járművek visszahívását. Az első modell, amelyhez a vevők rövid határidőre tudnak szervizidőpontot kérni, a kétliteres motorral szerelt Golf TDI Blue Motion Technology (BMT). Európában kb. 15.000 olyan manuális váltós Golfot hívnak a szervizekbe, amelyek érintettek. A visszahívási folyamat keretében hamarosan a Volkswagen személygépjármű márka további modelljeire is sor kerül.

A Volkswagen AG tájékoztatása a dízel üggyel összefüggő átfogó vizsgálat állásáról

2016-04-27

A Volkswagen AG felügyelő bizottsága 2015. szeptember végén a dízel ügy átfogó vizsgálatával bízta meg a Jones Day Ügyvédi Irodát. Ez a vizsgálat már előrehaladott állapotban van és intenzíven folytatódik.

Jól halad a Volkswagen digitalizálási és elektromos mobilitási programja

2016-04-22

Az április 25-29 között nyitva tartó Hannoveri Vásáron a Volkswagen a következő témákat helyezi bemutatója középpontjába: digitalizálás, elektromos mobilitás, virtuális valóság, összekapcsolhatóság. Ezeken keresztül a Volkswagen átfogó képet ad a gépjárművek jövőjéről, és megfogalmazza igényét, hogy vezető szerepet játsszon az autóipar technológiai átalakításában.

2016-ban a Touran - „A jövő klasszikusa”

2016-04-15

A Touran nyerte el a 2016-os „A jövő klasszikusa” („Klassiker der Zukunft 2016”) díjat. A wolfsburgi „bestseller” a Motor Klassik szakfolyóirat olvasóitól kapta az elismerést, akik az egyterűek kategóriájában szavazták meg győztesnek a Touran sorozatot.

Az új Tiguan lett a 2016-os Év Összkerékhajtású Autója

2016-04-14

Az Auto Bild Allrad – a legnagyobb európai off-road magazin – olvasói a Tiguant választották az „Év Összkerékhajtású Autójának”. A Volkswagen nagy sikerű kompakt SUV-ja kapta meg a „30 000 eurónál nem drágább off-road jármű és SUV” kategória díját. 2007-es indulása óta a Tiguan immár ötödik alkalommal nyeri el az „Év Összkerékhajtású Autója” értékes címet.

Az új Tiguan nyerte a „Design Trophy 2016” elismerést

2016-04-14

Az új Tiguan diadalmaskodott a „Design Trophy 2016” választáson. A német Auto Zeitung szakmai magazin ezzel a díjjal ismeri el minden évben a legsikeresebb autóipari újdonságokat. Az új Tiguan az „SUV modellek” kategóriájában győzedelmeskedett 14 másik modellel szemben.

Átrendezik az Üvegfalú Gyárat: elektromobilitási és digitalizálási bemutatóterem létesül

2016-03-23

Átrendezik az Üvegfalú Gyárat („Gläserne Manufaktur”): a Volkswagen drezdai helyszínén április 8-án új Volkswagen bemutatóterem nyílik, amelynek fő témája az elektromobilitás és a digitalizáció lesz. A látogatók közelről tapasztalhatják meg a mobilitás jövőjét, játékos, interaktív és informatív formában. Március 29-től az Üvegfalú Gyár a tíznapos átalakítás idejére bezár.

A Volkswagen Személyautók márka közel 400 000 autót szállított ki február hónapban

2016-03-02

A Volkswagen Személyautók márka kiszállításai az év első két hónapjában megbízhatóan magas szinten maradtak, így világszerte több, mint 915 000 autót vehettek át tulajdonosaik ebben az időszakban.

Új prémium kategóriás Volkswagen modell a kínai piacra: Genfben tartja világpremierjét a Volkswagen Phideon

2016-03-01

A 2016-os Genfi Autószalon nyitónapjának előestéjén tartotta világpremierjét a Volkswagen Phideon. A teljesen új, prémium kategóriás limuzin, amely a kifogástalan eleganciát a lehető legdinamikusabb teljesítménnyel egyesíti, 2016-ban mutatkozik be a kínai piacon.

Elsődleges fontosságú a digitalizáció a Volkswagen Csoport számára

2016-03-01

A Volkswagen Csoport egyértelmű utalásokkal szolgál a jövő mobilitására a Genfi Autószalon alkalmával. Matthias Müller, az igazgatótanács elnöke a vállalatcsoport esti rendezvényén három új Volkswagen Group Future Center létesítését jelentette be, európai, ázsiai és kaliforniai helyszíneken. Ezekben a formatervezők és a digitalizáció szakemberei közösen dolgozhatnak majd a jövő autóján. Amint Müller kiemelte: „Újraértelmezzük a Volkswagen Csoport formatervezését a digitális korszakra.” Emellett az automatizált járművezetés területén is új fejlesztési offenzíva indult, amelynek célja a vetélytársaknál gyorsabban szériaéretté fejleszteni ezen alapvető fontosságú technológiát.

2016-os Genfi Autószalon: a Volkswagen bemutatja a T-Cross Breeze tanulmányt és az új up! modellt

2016-03-01

A Volkswagen irányváltása folytatódik. A mai napon megnyíló Genfi Nemzetközi Autószalonon két, a mobilitás jövőjéhez illeszkedő világpremierrel jelentkezik a vállalat. A látogatók egyrészt megtekinthetik a T-Cross Breeze névre hallgató ellenállhatatlan kabrió tanulmányt, amely a márka által indított SUV offenzíva első modelljeként érkezik, másrészt pedig megismerkedhetnek az innovatív megoldások sorát felvonultató új up! modellel.

Lenyűgöző Volkswagen modellek: díjazták az új Tiguan, Touran és BUDD-e modelleket

2016-02-26

A Volkswagen az idei évben háromszoros győztesként zárta a Plus X innovációs díjátadót (Plus X Award) és két kitüntetéssel jutalmazták az iF dizájn díjkiosztón (iF Design Award). Így az új Tiguan, Touran modellek és a BUDD-e tanulmány öt rangos innovációs és formatervezési elismeréssel gazdagodott.

A Volkswagen a 2016-os Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatja be a megújult up! modellt és leplezi le új tanulmányautóját

2016-02-24

Az idei Genfi Nemzetközi Autószalonon a Volkswagen márkánál két modell áll a figyelem középpontjában: egyrészt bemutatkozik az up! városi kisautó új változata, amely hamarosan nem mindennapi extrafelszereltségek sorával és továbbfejlesztett okostelefon-integrációval jelenik meg a piacokon. Másrészt pedig egy lélegzetelállító tanulmányautóval készül a wolfsburgi székhelyű vállalat, amely ezzel a divatos, megfizethető SUV modellel új színt visz a kompakt kategóriába.

A terveknek megfelelően halad a Volkswagen dízelmotor-akciója

2016-02-23

Mindössze három héttel a NOx-témában érintett EA189 jelzésű motorokkal kapcsolatos műszaki intézkedések megkezdését követően a Volkswagen Csoport az első ütemben az Amarok-ok átszerelésének már több mint 50 százalékát elvégezte Németországban. Csütörtökig bezárólag mintegy 4300 Volkswagen Amarok kapott el új motorszabályozó szoftvert. Ezáltal a járművek megfelelnek az Euro 5 kipufogógáz-szabvány teljesítéséhez előírt határértékeknek.

Közel változatlan eredménnyel kezdte az évet a Volkswagen Személyautók márka

2016-02-19

A Volkswagen Személyautók márka a kiszállításokat illetően alapvetően kiegyensúlyozott eredménnyel kezdte az új évet. Az év első hónapjában 521 400 autót vehettek át az ügyfelek világszerte, amely 2015. januárjával összehasonlítva 2,8 százalékos növekedést jelent. „A világ piacain tapasztalható, kihívásokkal teli működési környezettel és ennek a Volkswagen márkára gyakorolt hatásaival az idei évben is számolnunk kell. Ennek fényében elégedett vagyok azzal, ahogy indult az év” – összegezte a helyzetet Jürgen Stackmann, a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának az értékesítés, marketing és az értékesítés utáni szolgáltatások területéért felelős tagja. Stackmann hozzátette: „Egyértelmű, hogy igen küzdelmes év elé nézünk. Nem csupán a kiszállítások tekintetében, de a szervizes kollégák szempontjából is.” A hatóságok által elfogadott, dízel motorokat érintő műszaki intézkedések most indultak és egyelőre jól haladnak. „Ez az eddigi legnagyobb kihívás, ami szervezeti szinten a szervizhálózatunkat érinti.” – tette hozzá Stackmann. Partnereink nagyszerűen felkészültek és mindent megtesznek, hogy az ügyfelek számára a szervizlátogatás a lehető legkellemesebb legyen.

Volkswagen Golf: 25 éve érkezik a zwickaui gyártósorról

2016-02-17

Ma 25 éve, hogy a zwickaui járműgyár gyártósoráról legördült az első Golf. Azóta a másodiktól a hetedik generációig több, mint 2,7 millió darabot gyártottak a sikermodellből Szászországban. Az első Golf az 5000. Polo modellel együtt készült és a Németországi Szamaritánusok Szövetsége zwickaui szervezetének adományozta a márka.

Jól kezdte az idei évet a Volkswagen-csoport

2016-02-16

A Volkswagen-csoport az idei év első hónapjában több gépkocsit szállított ki, mint tavaly januárban. Az idei első hónapban a leszállított gépjárművek mennyisége 847 800 egység volt. A januári számokat kommentálva Mattthias Müller, a Volkswagen AG vezérigazgatója elmondta, hogy „a csoport márkái januárban növekedést mutattak a kiszállítások terén. A világ piacain az év elejei fejlemények vegyes előjelűek. Brazíliában és Oroszországban a helyzet továbbra is feszült, Kína ismét lendületre kap, és a tendencia Európában általánosan stabil.”

Később közli éves beszámolóját, illetve tartja meg közgyűlését a Volkswagen

2016-02-10

A károsanyag-kibocsátási témakör hatásaival kapcsolatos, még jelenleg is nyitott kérdések, illetve az ebből eredő értékelési kalkulációk következtében a Volkswagen AG új időpontot határozott meg a 2015-ös gazdasági évről szóló beszámolója közzétételére. A vállalat ennek megfelelően éves sajtókonferenciájára (eddig 2016. március 10.) és rendes éves közgyűlésére (eddig 2016. április 21.) is mihamarabb új dátumot tűz ki.

„Best Cars 2016”: nyolc első helyezés a Volkswagen Csoportnak

2016-02-01

Az auto motor und sport autós szaklap ma reggel ismertette az olvasók által 2016-ban legjobbnak tartott modellek listáját. A lap olvasóinak véleménye alapján nyolc első helyezéssel a Volkswagen Csoport bizonyult a legsikeresebb vállalatnak az idei szavazáson.

Volkswagen: Európának vezető szerepet kell betöltenie az elektromos mobilitás területén

2016-01-27

A Volkswagen Csoport az ipari vállalatok és a politikai döntéshozók még szorosabb együttműködését sürgeti az európai uniós mobilitási lehetőségek jövője kapcsán. Európának az autóipar jövőbeni területein a technológiai fejlődés élére kell állnia és a politikai döntéshozókkal közösen kell megteremteni a szükséges szabályozási környezetet, fogalmazta meg a Csoport igényét Matthias Müller, a vállalat elnöke a Volkswagen Csoport hagyományos újévi fogadásán Brüsszelben. Legyen szó a digitalizálás kérdéséről, az autonóm vezetésről vagy az elektromos mobilitásról, Európának kell kijelölni a követendő irányt „mind az infrastruktúra, mind a megfelelő jogi szabályozás tekintetében.” – jelentette ki Müller számos tiszteletreméltó vendég és európai parlamenti képviselő jelenlétében. „Ezeket a területeket nem engedhetjük át a Szilícium-völgynek.”

Új rendszer jött létre a Volkswagen márka járműfejlesztési szervezetében

2016-01-25

Új felállás jött létre a Volkswagen márka járműfejlesztési szervezetében az év elején. Dr. Herbert Diess, az igazgatótanács elnöke hangsúlyozza: „Biztosítjuk azt, hogy egyértelműen hozzárendelhető legyen minden egyes járműprojekt esetében a vállalkozói felelősség. Ettől a fejlesztések erőteljes gyorsulását is reméljük. Ez a lépés a „New Volkswagen”, azaz márkánk új irányvonalának egyik kulcseleme.”

Az úttörő Volkswagen koncepció, a BUDD-e első elismerései

2016-01-22

Innovatív és formabontó – ezek voltak az első benyomások a BUDD-e kapcsán a las vegasi CES (Consumer Electronic Show) rendezvényén. Néhány nappal később a Volkswagen zéró emissziós koncepcióautóját amerikai online magazinok két díjjal is kitüntették. Az Egyesült Államok egyik vezetői technológiai magazinja, az Engadget szerkesztői szerint a BUDD-e az idei év legjobbja a „Kiemelkedő innováció” („Best Innovation”) kategóriában és elnyerte a „CES legjobbja” („Best of CES”) elismerést is. A legjobbak értékelése kapcsán a szerkesztők kiemelték a hatótávolság és gyorstöltés területén elért eredményeket, amelyeket határozottan előremutatónak értékeltek. Emellett az okostelefonokat, járműveket, számítógépeket és digitális eszközöket értékelő SlashGear online magazin főszerkesztője is a Volkswagen formabontó kisbuszát választotta abszolút győztesnek.