Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Újdonságok a Volkswagen világából

Folytatódik a tényfeltárás: a Volkswagen a belső vizsgálatok során szabálytalanságokat talált a szén-dioxid kibocsátási értékekben

06.11.2015

Tovább folytatja a dízel ügy tisztázását a Volkswagen-csoport: belső vizsgálatok során kiderült, hogy bizonyos járművek esetében a szén-dioxid kibocsátási értékek típusengedélyhez való meghatározása során szabálytalanságok történtek. A jelenlegi ismeretek szerint ez a Volkswagen-csoport körülbelül 800 ezer járművét érintheti. Az első becslések alapján a gazdasági kockázat várhatóan mintegy kétmilliárd euróra tehető. A Volkswagen AG igazgatósága azonnal párbeszédet kezdeményez az illetékes hatóságokkal a feltárt helyzetkövetkezményeiről. Ez, a vállalat reményei szerint, a jelenleg még nem teljesen tisztázott ügy jogi -, illetve gazdasági következményeinek a megbízható feltárására fog vezetni.

Nyilatkozat

03.11.2015

Az Egyesült Államok környezetvédelmi ügynöksége (EPA) arról tájékoztatta hétfőn a Volkswagen AG-t, hogy szerintük a V6-os TDI dízelmotorral ellátott járművekben egy olyan szoftverfunkció állna rendelkezésre, amely a jóváhagyási eljárásban nem került volna elégségesen leírásra.

A Volkswagen-csoport rendkívüli tételek előtti üzemi eredménye elérte a 10,2 (9,4) milliárd eurót

30.10.2015

A Volkswagen Csoport az idei év első kilenc hónapjában 10,2 (9,4) milliárd euró rendkívüli tételek előtti üzemi eredményt ért el. Az értékesítési árbevétel 8,5 százalékkal 160,3 milliárd euróra nőtt. A rendkívüli tételek előtti üzemi értékesítési nyereségesség 6,4 százalékot tett ki. A harmadik negyedévben a csoport pénzügyi eredményét 6,7 milliárd euróval csökkentették a dízelüggyel kapcsolatosan hamarosan szükségessé váló intézkedések. Ezáltal a rendkívüli tételek utáni üzemi eredmény 3,3 (9,4) milliárd eurót ért el. Az adózás utáni eredmény 4,0 (8,7) milliárd euró. Ennek megfelelően már közzétették az egész évre vonatkozó módosított eredmény-előrejelzést.

Matthias Müller bemutatja a Volkswagen Csoport következő lépéseit

30.10.2015

Matthias Müller, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke bejelentette a csoport átalakításának öt legfontosabb lépését. „A jelenlegi helyzetnél messzebbre kell tekintenünk és meg kell teremtenünk az előfeltételeket ahhoz, hogy a Volkswagen sikeresen fejlődhessen tovább”- mondta Müller szerdán Wolfsburgban. Ötpontos tervet mutatott be. Ennek segítségével kíván arról gondoskodni, hogy a Volkswagen a jövőben is a világ legjobb autógyártói közé tartozzon. Müller derülátónak mutatkozott: „a Volkswagen minden eddiginél erősebben jön majd ki a jelenlegi helyzetből.” Bejelentette, hogy a következő évben bemutatja a 2025-ig terjedő stratégia pilléreit.

5 csillagot kapott az új Volkswagen Touran az Euro NCAP töréstesztjén

28.10.2015

Az új Touran kiemelkedően teljesített az Euro NCAP független európai fogyasztóvédelmi szervezet töréstesztjén. A népszerű családi egyterű ezzel a teljesítménnyel elnyerte a legmagasabb, ötcsillagos minősítést, így ő is Európa legbiztonságosabb autói közé tartozik. Az új Touran által elnyert átfogó ötcsillagos minősítés négy részterület - a felnőtt- és gyermek-utasvédelem, a gyalogosvédelem és a biztonságot támogató rendszerek - értékelésének eredménye. Az új Touran kitűnő eredménnyel teljesítette az Euro NCAP mindenre kiterjedő tesztsorozatát, köszönhetően ez nem utolsósorban annak az egyedülálló biztonsági csomagnak, amelyet optimalizált karosszériaszerkezete, a biztonsági övek, ülések és légzsákok hatékonyan működő együttese, valamint innovatív vezetői segédrendszerei alkotnak.

A Volkswagen megerősítette, hogy az EA 288 jelű EU 5-ös és EU 6-os dízelmotorok nem érintettek a kibocsátással kapcsolatos ügyekben

26.10.2015

A Volkswagen október 22-én megerősítette, hogy az Európai Unión belül forgalmazott, EA 288 típusú dízelmotorral hajtott, Euro 5 és Euro 6 környezetvédelmi besorolású gépkocsik nem érintettek a jelenlegi, dízelmotorok károsanyag-kibocsátásával kapcsolatos ügyben. Ezekben a járművekben nem működik olyan szoftver, amely nem megengedett üzemmódba váltana át a jogszabályi előírások betartásához. A Volkswagen Csoport Európai Unióban forgalmazott, Euro 5-ös és Euro 6-os dízelmotorral hajtott új járművei megfelelően teljesítik a törvényi előírásokat és környezetvédelmi normákat.

Igazi márkafanatikus nyerte az idei Volkswagen-találkozó nyereményautóját

22.10.2015

A Volkswagen szeptember 19-én negyedik alkalommal tartotta nagyszabású márkatalálkozóját, ahol a mintegy 12.000 résztvevő mellett, már tíz Volkswagen típus rajongói randevúztak a Hungaroringen. A számtalan program mellett az esemény egyik fő eleme a tombola volt, ahol a szerencsés nyertes ezúttal egy IV-es Golfot vihetett haza. A gyári állapotúra javított autót a Pest megyei Örökös István vehette át a Frangepán utcai Das WeltaAuto kereskedésben, október 9-én.

Az érintett EA 189 dízelmotoros járművek visszahívása mellett döntött a német Szövetségi Közlekedési Hivatal

20.10.2015

A Volkswagen üdvözli a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) gyors döntését arról, hogy a múlt héten bemutatott ütemtervet és intézkedési tervet egy visszahívási akció keretében kerüljön megvalósításra. Így az ügyfelek számára is egyértelművé válik, hogy a járművek korlátozások nélkül használhatóak.

A Volkswagen-csoport 7,43 millió gépkocsit szállított ki az első kilenc hónapban

19.10.2015

A Volkswagen-csoport kiszállításai idén január és szeptember között megközelítőleg a tavalyi szinten maradtak a 2014-es adatokkal összehasonlítva, ami az idén világméretekben 7,43 millió gépjármű kiszállítását jelentette. Összességében a fejlemények Európában kedvezőek voltak, Nyugat-Európa forgalma konkrét növekedést hozott, Közép- és Kelet-Európa legtöbb országa hasonló képet mutatott, noha ez nem volt elégséges ahhoz, hogy semlegesítse az oroszországi csökkenést. A kiszállítások enyhén növekedtek az Egyesült Államokban. A vállalat javította teljesítményét Kínában, ahol a szeptemberi kiszállítások majdnem elérték a tavalyi év hasonló időszakának számait.

A Volkswagen AG bemutatja az EA 189 gyári kódú dízelmotorral felszerelt járművek számára kidolgozott utólagos beavatkozás akciótervét

13.10.2015

A Volkswagen AG bemutatja a dízelmotoros járművek károsanyag-kibocsátási jellemzőit érintő utólagos beavatkozás akciótervét.

A Volkswagen AG felügyelőbizottságának nyilatkozata

08.10.2015

A Volkswagen Aktiengesellschaft felügyelőbizottsága mai ülésén azonnali hatállyal megválasztotta a felügyelőbizottság elnökének Hans Dieter Pötsch (64) urat. Pötsch utódjaként a pénzügy és kontrolling terület felelőseként a testület Frank Witter (56) urat nevezete ki, aki mostanáig a Volkswagen Financial Services AG igazgatóságának elnökeként tevékenykedett.

Matthias Müller: „Meg fogunk birkózni ezzel a krízissel”

07.10.2015

Az emissziós botrány „gyors és kíméletlen tisztázását” ígérte Matthias Müller, a Volkswagen AG igazgatóságának elnöke a munkatársak előtt a wolfsburgi üzemi gyűlésen. Ami történt, az ellentétes mindazzal, amit a Csoport és az alkalmazottai képviselnek, és egyszerűen megbocsáthatatlan. Egyúttal bátorította is a munkavállalókat: „Meg tudunk és meg fogunk birkózni ezzel a krízissel, mert a Volkswagen egy erős alapokra épülő konszern. És leginkább azért, mert a mi autóipari csapatunk a legjobb, amit csak kívánhat az ember.” A vállalat mindent megtesz azért, hogy a neve a jövőben is jó és biztos munkahelyet jelentsen.

A Golf Sportsvan az AUTO TEST magazin értékelésének legjobbja 2015-ben

25.09.2015

Az AUTO TEST magazin pontozása alapján a Golf Sportsvan a járműértékelés összetett győztese 2015-ben. A népszerű és sokoldalú Volkswagen modell 500 versenytársat utasított maga mögé és az összes tesztelt jármű közül a legmagasabb összpontszámmal végzett az élen.

A Volkswagen AG felügyelőbizottsága elnökségének közleménye

24.09.2015

A Volkswagen AG felügyelőbizottságának elnöksége 2015. szeptember 23-án, szerdán tartott ülésén részletesen megvitatta a Volkswagen Csoport által gyártott diesel motorok károsanyag kibocsátásának manipulálásával kapcsolatos információkat és az alábbi következtetésre jutott:

Dr. Martin Winterkorn professzor nyilatkozata

24.09.2015

„Rendkívüli mértékben megráztak az elmúlt néhány nap eseményei. Mindenekelőtt döbbenten állok a tény előtt, hogy ilyen horderejű szabálytalanság előfordulhatott a Volkswagen Csoportnál."

Dr. Martin Winterkorn, a VW AG igazgatóságának elnöke állásfoglalása

22.09.2015

A U.S Environmental Protection Agency (EPA, az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hatósága) valamint a California Air Resources Board (CARB, a Kaliforniai Légügyi Testület) nyilvánosságra hozta megállapításait, mely szerint a Volkswagen Csoport dízel hajtású autóit tesztelve, az amerikai környezetvédelmi elvárások megsértését jelentő manipulációkat észleltek.

Több ezer Volkswagen érkezik a Hungaroringre a hétvégén Szombaton rendezi a Volkswagen az éves márkatalálkozóját

18.09.2015

E hét szombaton, azaz holnap igazi Volkswagen ünnep lesz a Hungaroringen, a szeptember 19-i Volkswagen-találkozón a márka majd' mindegyik típusa képviselteti magát. Számos különlegesség és izgalmas programok várják az érdeklődőket, s idén is vásárolható százforintos tombola, a szerencsés nyertes ezúttal egy IV-es Golf Cabriolet fedélzetén utazhat haza.

Az új Tiguan világpermierje Frankfurtban

17.09.2015

A Frankfurti Nemzetközi Autókiállítás (IAA) az új Tiguan bemutatójának színpadává válik. Az első generációból eladott több, mint 2,6 millió példány után a Volkswagen Csoport ma este és a holnap kezdődő IAA alkalmával leleplezi az egyterű legújabb nemzedékét.

Válogatott újdonságok a Golf Cabriolet kínálatában

17.09.2015

A Golf Cabriolet egyike a legsikeresebb nyitott tetős modelleknek Németországban és szegmensének egyik legnépszerűbb darabja Európában. A Frankfurti Nemzetközi Autószalon (IAA) alkalmával a látogatók is meggyőződhetnek a Volkswagen legkeresettebb négyüléses vászontetős modelljének különleges újdonságairól.

Dr. Martin Winterkorn: „Jelenleg a Volkswagen újragondolása zajlik”

15.09.2015

A Volkswagen Csoportnál egy új időszak kezdetére készülnek. A 66. Frankfurti Nemzetközi Autószalon küszöbén a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke, Prof. Dr. Martin Winterkorn így nyilatkozott: „Jelenleg azon vagyunk, hogy Európa legnagyobb autógyártóját technológiai, gazdasági és strukturális szempontból is újragondoljuk.”

Az új Golf GTI Clubsport: Jubileumi modell a Golf GTI 40. évfordulójára

14.09.2015

A következő év elején ünnepli 40. évfordulóját a sportos kompakt osztály ikonikus alakja, a Golf GTI. A Volkswagen egy előremutató különkiadással emlékezik meg a történelmi mérföldkőről: bemutatkozik az új Golf GTI Clubsport. A Frankfurti Nemzetközi Autószalon (IAA) alkalmával nyerhetünk először betekintést a minden idők legerősebb szériagyártású GTI adataiba.

4MOTION összkerékhajtással és Offroad üzemmóddal: az új Passat Alltrack a közúti és a terepjárós világ legjavát egyesíti

11.09.2015

A Volkswagen azoknak a magán-, illetve üzleti céllal sokat vezető autósoknak fejlesztette ki az új Passat Alltrack modellt, akik autójukkal nem csak aszfaltozott utakon közlekednek (plusz 27,5 milliméter szabadmagasság, Offroad üzemmód, Area View környezetfigyelő rendszer), akik időnként hajó- vagy lószállító utánfutót húznak (2200 kilogramm vontatható tömeg, Trailer Assist vontatmány-asszisztens rendszer), akik közvetlenül a sípálya menedékháza előtt szeretnének leparkolni (4MOTION állandó összkerékhajtás), akik játszi könnyedséggel szeretnének nagy távolságokat megtenni (150-től 240 lóerőig, innovatív segédrendszerek), akik értékelik a hálózathoz csatlakozás legmagasabb szintjét (okostelefon- és táblagép-csatlakoztatás az „App-Connect“ és a „Media Control“ rendszeren keresztül), akik az életük mindennapjaihoz szükséges holmikat szállítják (akár 1769 literes csomagtér) és akik az autójukkal jó kiállást szeretnének elérni (oldalsó küszöbburkolatok, kiszélesített kerékjárati ívek, egyedi lökhárítók).

Ismét itt a Volkswagen-találkozó

09.09.2015

Negyedik alkalommal szervezi meg a Volkswagen a hazai márkatalálkozóját, immáron tíz típus tart összejövetelt a Hungaroringen, a szeptember 19-i rendezvényen. Az oldtimer korú, eredeti állapotú autók mellett számtalan egyedi kialakítású modellel is találkozhatnak az érdeklődők, de gyári különlegességek is érkeznek a rendezvényre, s több újdonság magyarországi bemutatójára is itt kerül sor. Rengeteg program, friss elemként "használtautós börze" várja a látogatókat, az idei százforintos tombola fődíjaként pedig egy kabrió Golf IV is új gazdára talál.

Vigyél haza egy Golfot a Hungaroringről!

07.09.2015

A Volkswagen idén ősszel már negyedik alkalommal rendez márkatalálkozót a Hungaroringen, s az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is egy gyönyörű Golf lesz az esemény tombolájának a fődíja. A negyedik alkalom tiszteletére egy kabrió IV-es Golfot vihet haza a legszerencsésebb játékos.

Az új Tiguan elindult Wolfsburgból a 2015-ös IAA-n tartandó világpremierjére

03.09.2015

Szeptember 2-án egy igen különleges autó készült el a Volkswagen wolfsburgi üzemében: egy új Tiguan, a típus 2015-ös Frankfurti Autókiállításon (IAA) tartandó világpremierjére. Az összeszerelő üzem dolgozói elvégezték az utolsó simításokat a bemutatóautón, és becsomagolták a nagy fellépésre.