Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Újdonságok a Volkswagen világából

Jól kezdte az idei évet a Volkswagen-csoport

16.02.2016

A Volkswagen-csoport az idei év első hónapjában több gépkocsit szállított ki, mint tavaly januárban. Az idei első hónapban a leszállított gépjárművek mennyisége 847 800 egység volt. A januári számokat kommentálva Mattthias Müller, a Volkswagen AG vezérigazgatója elmondta, hogy „a csoport márkái januárban növekedést mutattak a kiszállítások terén. A világ piacain az év elejei fejlemények vegyes előjelűek. Brazíliában és Oroszországban a helyzet továbbra is feszült, Kína ismét lendületre kap, és a tendencia Európában általánosan stabil.”

Később közli éves beszámolóját, illetve tartja meg közgyűlését a Volkswagen

10.02.2016

A károsanyag-kibocsátási témakör hatásaival kapcsolatos, még jelenleg is nyitott kérdések, illetve az ebből eredő értékelési kalkulációk következtében a Volkswagen AG új időpontot határozott meg a 2015-ös gazdasági évről szóló beszámolója közzétételére. A vállalat ennek megfelelően éves sajtókonferenciájára (eddig 2016. március 10.) és rendes éves közgyűlésére (eddig 2016. április 21.) is mihamarabb új dátumot tűz ki.

„Best Cars 2016”: nyolc első helyezés a Volkswagen Csoportnak

01.02.2016

Az auto motor und sport autós szaklap ma reggel ismertette az olvasók által 2016-ban legjobbnak tartott modellek listáját. A lap olvasóinak véleménye alapján nyolc első helyezéssel a Volkswagen Csoport bizonyult a legsikeresebb vállalatnak az idei szavazáson.

Volkswagen: Európának vezető szerepet kell betöltenie az elektromos mobilitás területén

27.01.2016

A Volkswagen Csoport az ipari vállalatok és a politikai döntéshozók még szorosabb együttműködését sürgeti az európai uniós mobilitási lehetőségek jövője kapcsán. Európának az autóipar jövőbeni területein a technológiai fejlődés élére kell állnia és a politikai döntéshozókkal közösen kell megteremteni a szükséges szabályozási környezetet, fogalmazta meg a Csoport igényét Matthias Müller, a vállalat elnöke a Volkswagen Csoport hagyományos újévi fogadásán Brüsszelben. Legyen szó a digitalizálás kérdéséről, az autonóm vezetésről vagy az elektromos mobilitásról, Európának kell kijelölni a követendő irányt „mind az infrastruktúra, mind a megfelelő jogi szabályozás tekintetében.” – jelentette ki Müller számos tiszteletreméltó vendég és európai parlamenti képviselő jelenlétében. „Ezeket a területeket nem engedhetjük át a Szilícium-völgynek.”

Új rendszer jött létre a Volkswagen márka járműfejlesztési szervezetében

25.01.2016

Új felállás jött létre a Volkswagen márka járműfejlesztési szervezetében az év elején. Dr. Herbert Diess, az igazgatótanács elnöke hangsúlyozza: „Biztosítjuk azt, hogy egyértelműen hozzárendelhető legyen minden egyes járműprojekt esetében a vállalkozói felelősség. Ettől a fejlesztések erőteljes gyorsulását is reméljük. Ez a lépés a „New Volkswagen”, azaz márkánk új irányvonalának egyik kulcseleme.”

Az úttörő Volkswagen koncepció, a BUDD-e első elismerései

22.01.2016

Innovatív és formabontó – ezek voltak az első benyomások a BUDD-e kapcsán a las vegasi CES (Consumer Electronic Show) rendezvényén. Néhány nappal később a Volkswagen zéró emissziós koncepcióautóját amerikai online magazinok két díjjal is kitüntették. Az Egyesült Államok egyik vezetői technológiai magazinja, az Engadget szerkesztői szerint a BUDD-e az idei év legjobbja a „Kiemelkedő innováció” („Best Innovation”) kategóriában és elnyerte a „CES legjobbja” („Best of CES”) elismerést is. A legjobbak értékelése kapcsán a szerkesztők kiemelték a hatótávolság és gyorstöltés területén elért eredményeket, amelyeket határozottan előremutatónak értékeltek. Emellett az okostelefonokat, járműveket, számítógépeket és digitális eszközöket értékelő SlashGear online magazin főszerkesztője is a Volkswagen formabontó kisbuszát választotta abszolút győztesnek.

Volkswagen adomány a Csányi Alapítvány 10. születésnapja alkalmából

21.01.2016

Volkswagen Transportert adományozott a Porsche Hungaria a Csányi Alapítvány 10. születésnapja alkalmából, amit az alapítvány jászberényi közösségi háza vett használatba az elmúlt év végén. A legnagyobb hazai importőr nem először nyújtott támogatást a szervezet részére, korábban is kisbuszokkal segítette a tehetséges gyermekek gondozásával foglalkozó alapítvány működését.

A Tiguan GTE Active Concept világpremierje Detroitban

15.01.2016

A Volkswagen a North American International Auto Show (NAIAS) keretében Detroitban mutatta be a Tiguan GTE Active Concept tanulmányautót. Ez a tanulmány az új Tiguan alapján készült és a moduláris keresztmotoros platform műszaki lehetőségeit mutatja be. A középpontban a tölthető (plug-in) hibridtechnológia és a maximális terepképesség szintézise állt.

A Volkswagen Személygépkocsik márka megközelítőleg 1.46 millió gépkocsit szállított ki az első negyedévben

12.01.2016

A Volkswagen Személygépkocsik márka az idei esztendő első negyedévében 1,46 millió gépkocsit adott át ügyfeleinek, ami majdnem egybeesik a megelőző év azonos időszakának mennyiségével. A márciusban kiszállított majdnem 544.000 egység csupán 2,7 %-kal volt kevesebb, mint a tavalyi ugyanezen időszak adata

A „V-Charge“ kutatási projekt elnyerte a „Connected Car Award 2015“ díjat

12.01.2016

A „V-Charge“ kutatási projekt elnyerte az Auto Bild és a Computer Bild „Connected Car Award 2015“ elnevezésű díját. A „V-Charge“ projektben a Volkswagen Csoport kutatási részlege mellett a zürichi Svájci Műszaki Főiskola (ETH), a Braunschweigi Műszaki Egyetem, a Robert Bosch GmbH, a Pármai Egyetem és az Oxfordi Egyetem is részt vesz. A díjat az összes együttműködő partnert képviselve Dr. Volkmar Tanneberger, a Volkswagen márka elektromos és elektronikai fejlesztésekért felelős igazgatója, valamint Prof. Dr. Thomas Form, a Volkswagen Csoport kutatási részlegének az elektronikai és járműkutatásokért felelős igazgatója vette át január 6-án délelőtt a Las Vegas-i CES kiállításon.

A Volkswagen Személyautók márka 5,82 millió kiszállítást teljesített a 2015-ös évben

12.01.2016

A Volkswagen Személyautók márka világszerte 5,82 millió autót adott át ügyfeleinek a 2015-ös évben. „A Volkswagen márka remekül teljesített a tavalyi évben dacára a nehéz körülményeknek. A különböző régiók teljesítménye a piacok sajátosságainak megfelelően igen különbözően alakult. Értékesítés szempontjából legfőképpen Európa és Kína a márka két alappillére.” – nyilatkozta Jürgen Stackmann, a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának az értékesítés, marketing és az értékesítés utáni szolgáltatások területéért felelős tagja.

Elindult az új Tiguan sorozatgyártása

11.01.2016

A Volkswagen wolfsburgi gyárában ma legördült a Tiguan második modellgenerációjának első darabja. Jens Herrmann, a wolfsburgi gyár vezetője így kommentálta a premiert: „Egy új modell sorozatgyártásának indítása mindig különleges pillanat egy gyár életében. Az utóbbi hónapok az egész csapat számára intenzív felkészüléssel teltek, hogy a Tiguan a vevők legmagasabb minőségi elvárásainak is megfeleljen. A wolfsburgi munkások egész csapata büszke erre a nagyszerű autóra.”

70 éve gördült le az első VW Beetle a wolfsburgi üzem gyártósoráról

08.01.2016

Nem sokkal a II. világháború lezárását követő első, 1945-ös karácsony után gördült le a gyártószalagról az első Volkswagen Type 1, amelyből később Beetle néven több, mint 21 millió darab talált gazdára. 1945 végéig azonban mindössze 55 jármű készült el. A sorozatgyártás elindítása egy igencsak spontán vállalkozás volt, a következő hónapok működését pedig az alapanyag hiánya hátráltatta. Az első járművek azonban így is a remény szimbólumai voltak, egy brit irányítás alatt működő járműgyártó új kezdetének jelképei.

Rekordszámú látogató az Autostadtnál 2015-ben

07.01.2016

15 éves fennállásának évében a wolfsburgi Autostadt rekordszámú, 2,42 millió látogatót fogadott (2014. 2,23 millió). 2000-ben történt megnyitása óta több, mint 33 millió vendég kereste fel a Volkswagen Csoport kommunikációs platformját Wolfsburgban. A járműátadások tekintetében is csúcsot döntött az Autostadt tavaly: 168 514 új autót vehettek át itt az ügyfelek 2015-ben (2014: 166 488 darab). Ez a Németországban átadott összes Volkswagen személyautó 28 százalékát tette ki.

Sikeresebb és egyénibb, mint valaha – A Passat család

07.01.2016

Jóval több járművét értékesítette népszerű Passat sorozatából 2015 során Németországban a Volkswagen, mint a megelőző év során, összesen mintegy 100 ezer példányt. A Passat család slágermodelljének itt bő 85 ezres eladással továbbra is a Passat Variant1 bizonyult, miközben több mint kétszeresése nőtt a Passat Limousine2 németországi értékesítési volumene. E siker az új gépkocsik forgalomba helyezési statisztikáján is jól érzékelhető, ahol a Passat sorozat – közvetlenül a Golf család mögött – a második helyen zárt.

NOx-ügy: az ügyfelek tájékoztatást kapnak, elkezdődik az intézkedések végrehajtása

18.12.2015

A Volkswagen Csoport benyújtotta a KBA-nak az érintett EA189 kódú, 1,2, 1,6 és 2,0 liter összlökettérfogatú motorjaira vonatkozó konkrét műszaki intézkedések leírását. A KBA alapos vizsgálatok után az összes intézkedést teljes mértékben jóváhagyta. Így az összes érintett járműhöz rendelkezésre áll a kijavításhoz szükséges intézkedések leírása. A járműtulajdonosok rövidesen tájékoztatást kapnak a következő lépésekről. A gyors lebonyolítás biztosításához a Volkswagen már a 2016-os év elején megkezdi az intézkedések végrehajtását.

Komoly előrehaladást ért el a Volkswagen vizsgálata, műszaki megoldásai és a vállalatcsoport átalakítása terén

14.12.2015

A Volkswagen Csoport átszervezése már előrehaladott állapotban van. A cégcsoport az október végén megjelölt öt legsürgősebb célfeladat mindegyikében komoly eredményeket ért el: kialakították az európai vásárlók részére ígért technikai megoldásokat, ezeket a hatóságoknak bemutatták és azok értékelése is eredményesen zárult. A megoldások bevezetésére várhatóan 2016 januárjától kerül sor. A károsanyag-kibocsátási vizsgálat is ért el eredményeket, az eddig tett megállapításokból már le lehet vonni a kezdeti konzekvenciákat.

A CO2-ügy szinte teljesen lezárult

10.12.2015

Csupán egy hónappal azt követően, hogy kérdések merültek fel a csoport néhány modelljénél mért CO2-kibocsátási értékekkel kapcsolatban, a Volkswagen szinte teljesen lezárta az ügy tisztázását. Alapos belső vizsgálatok és ellenőrző mérések eredményeként most már egyértelműen kijelenthető, hogy a szóban forgó modellváltozatok szinte mindegyike teljesíti a korábban megállapított CO2-kibocsátási határértékeket. Ez azt jelenti, hogy ezek a járművek korlátozás nélkül értékesíthetők. Az a gyanú tehát nem igazolódott be, hogy törvénysértően megváltoztatták a jelenlegi sorozatgyártású járművek üzemanyag-fogyasztási adatait. A belső utómérések során a Volkswagen márka csupán kilenc modellváltozatánál állapítottak meg enyhe eltérést.

Jubileum Zwickau-ban: Elkészült az ötmilliomodik Volkswagen

07.12.2015

Az ötmilliomodik Szászországban készült Volkswagen mai bemutatóján az összes szászországi Volkswagen telephely dolgozói részt vettek. A jubileumi jármű egy 1,8 literes, 132 kW (180LE)1 teljesítményű TSI motorral, hat fokozatú manuális sebességváltóval és 4MOTION összkerékhajtással szerelt tornádópiros színű Golf Alltrack. Az első Szászországban készült Volkswagen egy Polo volt, amely 1990. május 21-én gördült le a gyártósorról. Ma Golf, Golf Variant, Passat Variant és Phaeton modellek, TSI motorok és a Bentley Continental karosszériája készül a szászországi üzemben.

Műszaki jellegű intézkedésekről kapott tájékoztatást a német Szövetségi Gépjárműforgalmi Hivatal (KBA) az érintett EA 189 számú dízelmotorokra vonatkozóan

26.11.2015

A dízel-ügy feldolgozása és megoldása jól halad. A Volkswagen Csoport az érintett 1,6 és 2,0 liter hengerűrtartalmú EA 189 kódú motorokon tervezett konkrét műszaki változtatásokat mutatta be a KBA részére. Ezzel az érintett járművek nagy része szempontjából megtaláltuk a kiutat. Az ügy intézése során lehetőség szerint elsődlegesen vevőbarát megoldásokban gondolkodtunk. A műszaki beavatkozások megvalósulása után a járművek megfelelnek a kipufogógázokra vonatkozó érvényes szabványoknak. Az 1,2 literes dízelmotor végleges műszaki megoldását, amely előreláthatólag szoftverfrissítés lesz, a hónap végén mutatjuk be a KBA-nak.

Volkswagen jubileum: legördült a 43 milliomodik autó a wolfsburgi üzem gyártósoráról

26.11.2015

A Volkswagen wolfsburgi gyára egy újabb mérföldkőhöz érkezett: a Rajna-Elba csatorna parti üzem gyártósoráról kedden gördült le a 43 milliomodik autó. A jubileumi jármű egy 110 kW (150 LE)* teljesítményű Hófehér színű Volkswagen Touran. Az első Touran a wolfsburgi gyárban 2003-ban készült. Az utódmodellből pedig már több, mint 28 000 darab gördült le az üzem gyártósoráról.

Visszafogja beruházásait a Volkswagen Csoport

23.11.2015

A Volkswagen csoport az aktuális fejleményekkel összhangban kívánja alakítani autós üzletága beruházási tevékenységét. Az elkövetkező évre tervezett tőkeberuházások (CAPEX) összege legfeljebb mintegy 12 milliárd euró. Az elmúlt tervezési időszak során ez az érték éves szinten átlagosan nagyjából 13 milliárd eurót tett ki.

Világbajnokként szerezte 12. rally győzelmét a Volkswagen

20.11.2015

A FIA rally világbajnokság (WRC) 2015-ös szezonja úgy kerül majd be a történelemkönyvekbe, mint a Volkswagen eddig legsikeresebb szezonja. A háromszoros rally világbajnok Sébastien Ogier/Julien Ingrassia páros a wolfsburgi világbajnoki autóval nyolc győzelmet szerzett ebben a szezonban, és az Andreas Mikkelsen/Ola Fløene páros is méltó módon fejezte be a szezont a Brit Rally-n elért harmadik helyével.

Két elismeréssel gazdagodott a Volkswagen a 2015-ös „Red Dot Award” díjátadón

10.11.2015

A Volkswagen Csoport a világ egyik legrangosabb formatervezési versenyén, az idei „Red Dot Award” gálán ismét többszörös elismerésben részesült. A díjazottak között szerepelt ugyanis a Volkswagen 2014-es Üzleti Jelentése és a berlini új Volkswagen Group Forum DRIVE is. A díjazottak a „Red Dot Award” kitüntetést Kommunikációs Dizájn és Dizájn Koncepció kategóriákban vehették át.

Walter Maria de Silva nyugdíjba vonul

09.11.2015

A 64 éves Walter Maria de Silva, a formatervező csoport vezetője november végén nyugdíjba vonul. De Silva 2007 februárjában vette át a Volkswagen-csoport személygépkocsi márkáinak formatervezésért felelős vezetői posztját, a Csoporttal a jövőben tanácsadói minőségében őrzi meg kapcsolatát.