Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Újdonságok a Volkswagen világából

Sikeres üzleti időszakot és növekedést könyvelhet el a Volkswagen Csoport 2015 első felében

2015-08-05

Az év első hat hónapját a kihívásokkal teli piaci környezet ellenére jelentős forgalom- és termelésnövekedéssel zárta a Volkswagen Csoport. Az első félévben az erős modellmix és az árfolyam-ingadozások kedvező hatásai miatt 10,1 százalékkal 108,8 (98,8) milliárd euróra nőtt az árbevétel.

Finn hős: Jari-Matti Latvala nyerte a versenyt

2015-08-03

„A sebesség királya” Jari Matti Latvala és navigátora Miikkla Anttila mindenidők leggyorsabb WRC versenyét nyerték meg. Hazai pályán, a szezon nyolcadik fordulójában a WRC finn párosa 13.7 másodperccel előzte meg csapattársait Sébastien Ogier/Julien Ingrassia-t, köszönhetően annak, hogy átlagosan 125,44 km/óra sebességgel haladtak. Így sikerült összetettben a második helyen zárniuk.

Szeptemberben ismét Volkswagen-találkozó a Hungaroringen

2015-08-03

Szeptember 19-én újból Volkswagen modellek ezrei lepik el a Hungaroringet az idei márkatalálkozó keretében. A számtalan izgalmas hazai autó mellett gyári különlegességek is várják az érdeklődőket, és ezúttal új típusok is képviseltetik magukat a rendezvényen.

Sikeres üzleti időszakot és növekedést könyvelhet el a Volkswagen Csoport 2015 első felében

2015-07-31

Az év első hat hónapját a kihívásokkal teli piaci környezet ellenére jelentős forgalom- és termelésnövekedéssel zárta a Volkswagen Csoport. Az első félévben az erős modellmix és az árfolyam-ingadozások kedvező hatásai miatt 10,1 százalékkal 108,8 (98,8) milliárd euróra nőtt az árbevétel. A működési eredmény a speciális hatások nélkül 7,0 (6,2) milliárd euróra emelkedett. A tehergépjármű üzletágat érintő szerkezeti átalakítások miatt a speciális hatásokkal számolt működési eredmény 6,8 (6,2) milliárd euróra adódott. Az üzemi megtérülés stabilan 6,3 (6,3) százalék maradt. A konszern üzemi eredménye és bevétele nem tartalmazza a kínai vegyesvállalatok adatait, mert azok pénzügyi eredményeit a tőkemódszer alkalmazásával számolják el. A kínai vegyesvállalatok által az első félévben elért 2,7 (2,6) milliárd eurós üzemi eredmény megfelel az előző évi szintnek.

Kívül kicsi, belül nagy – 40 éves a Polo

2015-07-29

Kívül kicsi, belül nagy. Ezzel a szlogennel hirdette 40 évvel ezelőtt a Volkswagen a vízhűtéses modellgeneráció legújabb modelljét, a Polot. Az AutoMuseum Volkswagen a jubileum alkalmából egy különleges kiállítást szentel a Golf kistestvérének, amely elsősorban az első két generációra fókuszál. 2015. július 23. és október 4. között a sorozatgyártású modellek mellett ritka sportautók és különlegességek is helyet kapnak a kiállításon.

Megérkezett a kereskedésekbe az új Volkswagen Sharan

2015-07-28

Az új műszaki megoldások sorával felvértezett Sharan már elérhető a Volkswagen kereskedésekben. Számos új kényelmi és vezetői segédrendszer avatja a családbarát egyterűt szegmensének egyik legkorszerűbb modelljévé. Rövid szöveges üzenetek felolvasása illetve biztonságos küldése a Sharan nagyméretű kijelzőjén és hibátlan navigáció: mindez lehetséges a Volkswagen által kínált Car-Net online szolgáltatásai jóvoltából. Ehhez társulnak még az akár 15 százalékkal takarékosabb benzin- és dízelmotorok. Az új modell kínálta magasabb felszereltség, kényelem és biztonság ellenére az új Sharan alapára 8 920 710 Ft-tól indul.

Június végéig ötmillió járművét szállította ki idén a Volkswagen Csoport

2015-07-27

Christian Klingler, a Volkswagen Csoport igazgatótanácsának az értékesítés területéért felelős tagja: „Elégedettségre ad okot a vállalatcsoport idei első féléves teljesítménye, azonban a Volkswagen Személyautók sem mentesült a Kínában jelenleg zajló piaci folyamatok hatásai alól.”

Szedán és kombi változatban érkezik az új Passat GTE

2015-07-23

A Golf GTE után újabb hálózatról tölthető (plug-in) hibridhajtású volumenmodell mutatkozik be, a német autógyártó ezúttal az új Passat GTE modelljével bővíti elektromos járművei palettáját. Az újdonsággal a céges és a magánvásárlók körében egyaránt kedvelt modell olyan változata mutatkozik be, amely egyszerre felel meg a nulla károsanyag-kibocsátás (Zero-Emission-Vehicle) és a hosszú utazás elvárásainak. Volkswagen, amelyben a jelen a jövővel találkozik, autó, amely nem csupán napjaink legprogresszívebb hajtásrendszerével, hanem az innovatív infotainment- és vezetői segédrendszerek középkategóriában iránymutató spektrumával is hódít.

Új Guinness-világrekord: A Golf TDI Clean Diesel produkálta a legkisebb üzemanyag-fogyasztást az Amerikai Egyesült Államok 48 államán át vezető túra során

2015-07-14

Mindeddig elérhetetlen, 100 kilométerenként mindössze 2,9 literes üzemanyag-fogyasztással teljesítette az elmúlt 16 nap során egy Volkswagen Golf TDI Clean Diesel a fogyasztási túrák klasszikusát, s ezzel bekerült a Guinness Rekordok KönyvébeTM.

Növelte előnyét a Volkswagen a rali világbajnokságon

2015-07-10

A Volkswagen számára ez kimagasló eredményt hozott a FIA Rali Világbajnokság (World Rally Championship – WRC) hetedik fordulóján, ahol a Volkswagen pilótái az első és második helyen végeztek, a záró gyorsasági szakaszon pedig az első és a harmadik pozíciót szerezték meg. A Sébastien Ogier/Julien Ingrassia páros idei ötödik, karrierjük 29. győzelmét zsebelte be a Lengyel Ralin. A Volkswagen a hétvégi versennyel együtt eddig 33 ralin állt rajthoz a Polo R WRC versenyautóval, ezeken 28 győzelem született, amelyek közül 22 diadal a kétszeres világbajnok páros nevéhez fűződik. 2013 januárja óta lényegében az összes verseny kétharmadát győzelemmel zárta a francia páros.

Az új Touran – az egyterűek kategóriájának „4 literes autója”: a 110 lóerős Touran 1.6 TDI a DSG sebességváltóval mindössze 4,1 liter üzemanyaggal is beéri 100 kilométerenként

2015-07-08

Igencsak pontos elképzelésekkel rendelkeznek a családok az igényeiket tökéletesen kielégítő autóról. Gyerekekkel a fedélzeten bőséges térre van szükségük, amely a családi élethez kellően tágasnak bizonyul az utazások során. Kellenek természetesen rakodóhelyek, minden mennyiségben. Alapvető a variálhatóság is, lehetőség szerint sok kisebb és nagyobb személynek, s természetesen a biztonság sem maradhat el, mert e tekintetben aligha ismerünk kompromisszumot. Ezen elvárások alapján alkották meg a Volkswagen tervezői a Touran sorozatot, amely valóban sokoldalú tehetség. Vezessen az út a sportpályára, az iskolába, az óvodába vagy éppen a családi nyaralásra, a Touran Németország legkedveltebb egyterűje, s piaci kategóriájában Európa-szerte a három éllovas egyike.

Precízen kidolgozott formák, még dinamikusabb arányok: a teljes egészében új fejlesztésű Touran hosszabbá, szélesebbé és alacsonyabbá vált

2015-07-07

A Volkswagen Személyautók és a Volkswagen Haszonjárművek közösen a világ legszélesebb és legvonzóbb egyterű-kínálatával szolgál. A wolfsburgi személyautó-márka palettáján a Golf Sportsvan, a Touran és a Sharan, míg a hannoveri haszonjármű-gyártóén a Caddy és a Multivan sorakozik. Az öt modellsorozat piaci pozícionálását tekintve harmonikusan egészíti ki egymást, különösen széles alkalmazási területet fedve le. Az egyterűek e bőséges kínálata emellett az egyik legfrissebb is a piacon: a Golf Sportsvan csupán 2014-ben tartotta premierjét, a másik négy sorozat új generációja pedig éppen most mutatkozik be.

„2015 KS Energy and Environment” díjat nyert a Golf GTE

2015-07-01

A Kraftfahrer-Schutz e.V. (KS) autóklub Energia- és Környezetvédelmi díját ebben az évben a Volkswagen Csoport nyerte el. A zsűritagokat leginkább az a tény nyűgözte le, hogy a Volkswagen Csoporton belül optimálisan fejlesztett technológia extrém kedvező üzemanyag-fogyasztási adatokkal rendelkezik, ugyanakkor lenyűgöző menetteljesítményeket és a nagy hatótávolságokat tesz lehetővé.

Új motorokat és információs, illetve szórakoztató rendszereket kap a Volkswagen Tiguan

2015-06-25

A Tiguan több mint hét éve a világ egyik legkívánatosabb Volkswagen típusa. Az új modellévre a Volkswagen frissíti a Tiguan néhány fontos felszerelését. A motorok új generációja mellett a kompakt SUV új rádiókat és navigációs rendszerrel kiegészített rádiókat kap.

Új motorokkal és átfogó összeköttetési megoldásokkal rajtol az új Sharan

2015-06-18

Kereken két évtizede az európai családok egyik legfontosabb négykerekű kísérője a rendkívül sokoldalúan variálható Sharan. Ezen kívül az összesen 800 ezer példányban napvilágot látott öt- vagy hétszemélyes Volkswagen modellek Ázsiában nemes üzleti egyterűként futottak be fényes karriert. Most az idáig 200 ezer példányban értékesített aktuális nemzedék mélyreható műszaki változtatásokkal továbbfejlesztett változata debütál. Számos kényelmi és vezetői segédrendszer most debütál a típusban, s ezek közül több szintén újdonságnak számít a Sharan kategóriájában is. Teljesen megújította a Volkswagen – a márka a híres „Bulli” jóvoltából a kompakt kisbuszok feltalálója – az infotainment rendszerek kínálatát. Az összeköttetés elérhető legmagasabb szintjét kínálják, hiszen első ízben elérhetőek a MirrorLink™, az Apple CarPlay™ és a Google Android Auto™ kapcsolódási technológiák. A középpontban emellett a Sharan új motorjai állnak, amelyek akár 14,3 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, s megfelelnek az Euro 6 károsanyag-kibocsátási norma előírásainak.

A Volkswagen Személygépkocsik márka idén májusig 2.5 millió gépkocsit szállított ki

2015-06-15

A Volkswagen Személygépkocsik márkák idén januártól májusig 2.48 millió gépkocsit szállítottak ki, ez az adat tavaly az azonos időszakban 3 %-kal több, 2.55 millió egység volt. Májusban a vevőknek 499 500 gépkocsit adtak át, ez 5.9%-kal kevesebb, mint a tavalyi azonos időszak adata, a 530 100 darab volt. A legfrissebb számokat kommentálva Christian Klingler, a Volkswagen-csoport és a Volkswagen Személygépkocsik márka értékesítéséért és marketingért felelős igazgató tanácsi tagja azt mondta, hogy "A Volkswagen-csoport és a Volkswagen Személygépkocsik márka kiszállításai a feszült és vegyes piaci környezetben májusban enyhén csökkentek." Klingler hozzátette: " Az elmúl évvel összehasonlítva májusban kettővel kevesebb munkanap volt, és így kettővel kevesebb értékesítési nap is. Ez az általános kiszállítási tendencia egyik oka, és ennek érezhető kihatása volt mindenütt Európában.

Új Car-Net funkcióval bővíti az összeköttetési lehetőségeket a Volkswagen

2015-06-04

Bővíti járművei okostelefonos és táblagépes összeköttetési lehetőségeit a Volkswagen. Mostantól az App-Connect lehetővé teszi digitális eszközök tartalmainak megjelenítését a rádió vagy navigációs rendszer segítségével. Ennek során mind MirrorLink™ révén lehet applikációkat átvinni, mind az Android Auto™ (Google) vagy a CarPlay™ (Apple) platformokkal kompatibilis alkalmazások használhatók.

Mintegy 2 millió Volkswagen került piacra április végéig

2015-05-26

A Volkswagen Személygépkocsik márka az év első négy hónapjában 1,98 millió gépkocsit szállított le. Ez a szám 2014 januárja és áprilisa között 2,02 millió volt, 2.2%-kal több az ideinél. Idén áprilisban 496 100 gépkocsit adtak át az ügyfeleknek, tavaly áprilisban ez a szám 4.8 %-kal magasabb, 521 000 volt.

Idén is Volkswagen InnovaTurné az országos márkakereskedői hálózatban

2015-05-20

A Volkswagen és a Volkswagen Haszonjárművek idén hatodik alkalommal indította útjára a Volkswagen InnovaTurnét, hogy egy országos roadshow keretében, kilenc különleges autó tesztelésén keresztül mutathassa be az érdeklődők számára a márka innovatív technikai megoldásait.

A Volkswagen Csoport stabil eredménnyel kezdte a második negyedévet

2015-05-19

A Volkswagen Csoport az ez év januárjától április végéig tartó időszakban 3,34 (2014. január-április: 3,31; +1,0 százalék) millió járművet szállított ki. Egyedül áprilisban 853 200 (2014. április: 864300, -1,3 százalék) vevőknek átadott járművet jegyzett fel a vállalat. „ A második negyedév startja az egyes regionális piacok eltérő fejlődését mutatja. Amíg Nyugat-Európában és Észak-Amerikában hátszélben haladunk és a csoport kiszállításai egyértelműen növekedni tudtak addig Dél-Amerika és Kelet-Európa – elsősorban az orosz piacnak köszönhetően – tartós kihívást jelentenek.” - nyilatkozta Wolfsburgban Christian Klingler az igazgatótanács értékesítésért felelős tagja. „Továbbra is a minőségi növekedésre fókuszálunk. Erre a Volkswagen Csoport a tizenkét márkájával a lehető legjobban felkészült”- folytatta Klingler.

Volkswagen Golf GTI Clubsport – világpremier a Wörthi-tavi találkozón

2015-05-15

A Volkswagen Golf GTI jövőre ünnepli 40. születésnapját. A Volkswagen ennek a történelmi eseménynek a tiszteletére alkotta meg jövőbemutató jubileumi modelljét, az új Golf GTI Clubsport modellt. A Golf GTI Clubsport szériagyártás közeli formában tanulmányautóként mutatkozik be a nagyközönségnek és tartja világpremierjét 2015. május 14-én a legendás Wörthi-tavi GTI találkozón. A Golf GTI Clubsport 195 kW (265 lóerő) teljesítményével (amely 35 lóerővel több, mint a Golf GTI Performance által kínált) és a Boost üzemmódban időszakosan még elérhető kereken 10 százalékos teljesítménytöbblettel 2016 elején a valaha sorozatgyártásban készült legerősebb GTI modellként indulhat a piacok meghódítására. A jubileumi modell azonban nem csupán nagy teljesítményű motorral, hanem egyéni belső térrel és exkluzív karosszériaelemekkel debütál majd.

A Volkswagen Csoport közzétette legújabb fenntarthatósági jelentését

2015-05-12

A Volkswagen-csoport közzétette a vállalat legfrissebb fenntarthatósági jelentését. Ezt megelőzően már napvilágot látott néhány exkluzív részlet a Twitteren. Az idei jelentés első alkalommal tartalmaz az igazgatótanács tagjainak tollából származó tanulmányokat a gazdaságilag, környezeti szempontból és társadalmilag felelős magatartásról továbbá szerepelnek benne aktuális kérdéseket tárgyaló cikkek is. A tavalyi évben a Volkswagen-csoport 16 cselekvési területet határozott meg azzal a céllal, hogy folytassa megkezdett útját és a fenntarthatóság terén a világ vezető autóipari vállalatává váljon.

Erős kezdés a 2015-ös üzleti évben a Volkswagen-csoportnál

2015-04-30

A kihívásokkal teli piaci környezet ellenére jól indult a Volkswagen-csoport 2015-ös üzleti éve. A nagyobb eladási volumen, az erősebb modellmix és a pozitív hatású árfolyam-ingadozások hatására az első negyedéves bevétel 10,3%-al 52,7 milliárd euróra emelkedett az előző évi 47,2 milliárd euróról. A működési eredmény az előző évi 2,9-ről 3,3 milliárd euróra nőtt, ami 16,6%-os emelkedést jelent. Az üzemi megtérülés 6,0%-ról 6,3%-ra javult. A Csoport üzemi eredménye és bevétele nem tartalmazza a kínai vegyesvállalatok adatait, mert azok pénzügyi eredményeit a tőkemódszer alkalmazásával számolják el. A kínai vegyesvállalatok arányos üzemi eredményei 1,2-ről 1,6 milliárd euróra emelkedtek az első három hónapban.

A sikerszéria ugyan megszakadt az Argentin-ralin, de a Volkswagen továbbra is vezet a Rali Világbajnokságon

2015-04-28

A Volkswagen Motorsport csalódást keltő eredményekkel zárta a FIA Rali Világbajnokság (WRC) negyedik fordulóját, ennek ellenére továbbra is vezeti a gyártók illetve a pilóták és navigátorok versenyét, így világbajnoki éllovasként érkezik a bajnokság következő helyszínére Portugáliába. Az év legkeményebb versenyén olyan történt, amire a 2013-as ausztrál rali óta nem volt példa: nem állt Volkswagen pilóta a dobogón. Ennek ellenére a wolfsburgi gyártó büszkén tekinthet vissza erre a nem mindennapi sikerszériára, amely sorozatban hét győzelmet és húsz dobogós helyezést jelentett a márka pilótáinak. A Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Franciaország mindkettő) páros sikerrel teljesítette a záró gyorsasági szakaszt és győzelmével három értékes pontot szerzett a világbajnoki versenyben.

A Volkswagen-csoport az első negyedévben 2.49 millió gépkocsit szállított ki

2015-04-20

A Volkswagen-csoport 2015 januárja és márciusa között 2.49 millió gépkocsit szállított ki, ez 1.8 %-os növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, amikor 2.44 millió gépjárművet szállítottak le. A vállalat március hónap során több, mint 968.000 gépkocsit szállított le a vevőknek, ez a szám 2.3 %-kal nagyobb, mint a 2014. márciusi 946.900 darab volt.