Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Újdonságok a Volkswagen világából

Új motorokat és információs, illetve szórakoztató rendszereket kap a Volkswagen Tiguan

2015-06-25

A Tiguan több mint hét éve a világ egyik legkívánatosabb Volkswagen típusa. Az új modellévre a Volkswagen frissíti a Tiguan néhány fontos felszerelését. A motorok új generációja mellett a kompakt SUV új rádiókat és navigációs rendszerrel kiegészített rádiókat kap.

Új motorokkal és átfogó összeköttetési megoldásokkal rajtol az új Sharan

2015-06-18

Kereken két évtizede az európai családok egyik legfontosabb négykerekű kísérője a rendkívül sokoldalúan variálható Sharan. Ezen kívül az összesen 800 ezer példányban napvilágot látott öt- vagy hétszemélyes Volkswagen modellek Ázsiában nemes üzleti egyterűként futottak be fényes karriert. Most az idáig 200 ezer példányban értékesített aktuális nemzedék mélyreható műszaki változtatásokkal továbbfejlesztett változata debütál. Számos kényelmi és vezetői segédrendszer most debütál a típusban, s ezek közül több szintén újdonságnak számít a Sharan kategóriájában is. Teljesen megújította a Volkswagen – a márka a híres „Bulli” jóvoltából a kompakt kisbuszok feltalálója – az infotainment rendszerek kínálatát. Az összeköttetés elérhető legmagasabb szintjét kínálják, hiszen első ízben elérhetőek a MirrorLink™, az Apple CarPlay™ és a Google Android Auto™ kapcsolódási technológiák. A középpontban emellett a Sharan új motorjai állnak, amelyek akár 14,3 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, s megfelelnek az Euro 6 károsanyag-kibocsátási norma előírásainak.

A Volkswagen Személygépkocsik márka idén májusig 2.5 millió gépkocsit szállított ki

2015-06-15

A Volkswagen Személygépkocsik márkák idén januártól májusig 2.48 millió gépkocsit szállítottak ki, ez az adat tavaly az azonos időszakban 3 %-kal több, 2.55 millió egység volt. Májusban a vevőknek 499 500 gépkocsit adtak át, ez 5.9%-kal kevesebb, mint a tavalyi azonos időszak adata, a 530 100 darab volt. A legfrissebb számokat kommentálva Christian Klingler, a Volkswagen-csoport és a Volkswagen Személygépkocsik márka értékesítéséért és marketingért felelős igazgató tanácsi tagja azt mondta, hogy "A Volkswagen-csoport és a Volkswagen Személygépkocsik márka kiszállításai a feszült és vegyes piaci környezetben májusban enyhén csökkentek." Klingler hozzátette: " Az elmúl évvel összehasonlítva májusban kettővel kevesebb munkanap volt, és így kettővel kevesebb értékesítési nap is. Ez az általános kiszállítási tendencia egyik oka, és ennek érezhető kihatása volt mindenütt Európában.

Új Car-Net funkcióval bővíti az összeköttetési lehetőségeket a Volkswagen

2015-06-04

Bővíti járművei okostelefonos és táblagépes összeköttetési lehetőségeit a Volkswagen. Mostantól az App-Connect lehetővé teszi digitális eszközök tartalmainak megjelenítését a rádió vagy navigációs rendszer segítségével. Ennek során mind MirrorLink™ révén lehet applikációkat átvinni, mind az Android Auto™ (Google) vagy a CarPlay™ (Apple) platformokkal kompatibilis alkalmazások használhatók.

Mintegy 2 millió Volkswagen került piacra április végéig

2015-05-26

A Volkswagen Személygépkocsik márka az év első négy hónapjában 1,98 millió gépkocsit szállított le. Ez a szám 2014 januárja és áprilisa között 2,02 millió volt, 2.2%-kal több az ideinél. Idén áprilisban 496 100 gépkocsit adtak át az ügyfeleknek, tavaly áprilisban ez a szám 4.8 %-kal magasabb, 521 000 volt.

Idén is Volkswagen InnovaTurné az országos márkakereskedői hálózatban

2015-05-20

A Volkswagen és a Volkswagen Haszonjárművek idén hatodik alkalommal indította útjára a Volkswagen InnovaTurnét, hogy egy országos roadshow keretében, kilenc különleges autó tesztelésén keresztül mutathassa be az érdeklődők számára a márka innovatív technikai megoldásait.

A Volkswagen Csoport stabil eredménnyel kezdte a második negyedévet

2015-05-19

A Volkswagen Csoport az ez év januárjától április végéig tartó időszakban 3,34 (2014. január-április: 3,31; +1,0 százalék) millió járművet szállított ki. Egyedül áprilisban 853 200 (2014. április: 864300, -1,3 százalék) vevőknek átadott járművet jegyzett fel a vállalat. „ A második negyedév startja az egyes regionális piacok eltérő fejlődését mutatja. Amíg Nyugat-Európában és Észak-Amerikában hátszélben haladunk és a csoport kiszállításai egyértelműen növekedni tudtak addig Dél-Amerika és Kelet-Európa – elsősorban az orosz piacnak köszönhetően – tartós kihívást jelentenek.” - nyilatkozta Wolfsburgban Christian Klingler az igazgatótanács értékesítésért felelős tagja. „Továbbra is a minőségi növekedésre fókuszálunk. Erre a Volkswagen Csoport a tizenkét márkájával a lehető legjobban felkészült”- folytatta Klingler.

Volkswagen Golf GTI Clubsport – világpremier a Wörthi-tavi találkozón

2015-05-15

A Volkswagen Golf GTI jövőre ünnepli 40. születésnapját. A Volkswagen ennek a történelmi eseménynek a tiszteletére alkotta meg jövőbemutató jubileumi modelljét, az új Golf GTI Clubsport modellt. A Golf GTI Clubsport szériagyártás közeli formában tanulmányautóként mutatkozik be a nagyközönségnek és tartja világpremierjét 2015. május 14-én a legendás Wörthi-tavi GTI találkozón. A Golf GTI Clubsport 195 kW (265 lóerő) teljesítményével (amely 35 lóerővel több, mint a Golf GTI Performance által kínált) és a Boost üzemmódban időszakosan még elérhető kereken 10 százalékos teljesítménytöbblettel 2016 elején a valaha sorozatgyártásban készült legerősebb GTI modellként indulhat a piacok meghódítására. A jubileumi modell azonban nem csupán nagy teljesítményű motorral, hanem egyéni belső térrel és exkluzív karosszériaelemekkel debütál majd.

A Volkswagen Csoport közzétette legújabb fenntarthatósági jelentését

2015-05-12

A Volkswagen-csoport közzétette a vállalat legfrissebb fenntarthatósági jelentését. Ezt megelőzően már napvilágot látott néhány exkluzív részlet a Twitteren. Az idei jelentés első alkalommal tartalmaz az igazgatótanács tagjainak tollából származó tanulmányokat a gazdaságilag, környezeti szempontból és társadalmilag felelős magatartásról továbbá szerepelnek benne aktuális kérdéseket tárgyaló cikkek is. A tavalyi évben a Volkswagen-csoport 16 cselekvési területet határozott meg azzal a céllal, hogy folytassa megkezdett útját és a fenntarthatóság terén a világ vezető autóipari vállalatává váljon.

Erős kezdés a 2015-ös üzleti évben a Volkswagen-csoportnál

2015-04-30

A kihívásokkal teli piaci környezet ellenére jól indult a Volkswagen-csoport 2015-ös üzleti éve. A nagyobb eladási volumen, az erősebb modellmix és a pozitív hatású árfolyam-ingadozások hatására az első negyedéves bevétel 10,3%-al 52,7 milliárd euróra emelkedett az előző évi 47,2 milliárd euróról. A működési eredmény az előző évi 2,9-ről 3,3 milliárd euróra nőtt, ami 16,6%-os emelkedést jelent. Az üzemi megtérülés 6,0%-ról 6,3%-ra javult. A Csoport üzemi eredménye és bevétele nem tartalmazza a kínai vegyesvállalatok adatait, mert azok pénzügyi eredményeit a tőkemódszer alkalmazásával számolják el. A kínai vegyesvállalatok arányos üzemi eredményei 1,2-ről 1,6 milliárd euróra emelkedtek az első három hónapban.

A sikerszéria ugyan megszakadt az Argentin-ralin, de a Volkswagen továbbra is vezet a Rali Világbajnokságon

2015-04-28

A Volkswagen Motorsport csalódást keltő eredményekkel zárta a FIA Rali Világbajnokság (WRC) negyedik fordulóját, ennek ellenére továbbra is vezeti a gyártók illetve a pilóták és navigátorok versenyét, így világbajnoki éllovasként érkezik a bajnokság következő helyszínére Portugáliába. Az év legkeményebb versenyén olyan történt, amire a 2013-as ausztrál rali óta nem volt példa: nem állt Volkswagen pilóta a dobogón. Ennek ellenére a wolfsburgi gyártó büszkén tekinthet vissza erre a nem mindennapi sikerszériára, amely sorozatban hét győzelmet és húsz dobogós helyezést jelentett a márka pilótáinak. A Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Franciaország mindkettő) páros sikerrel teljesítette a záró gyorsasági szakaszt és győzelmével három értékes pontot szerzett a világbajnoki versenyben.

A Volkswagen-csoport az első negyedévben 2.49 millió gépkocsit szállított ki

2015-04-20

A Volkswagen-csoport 2015 januárja és márciusa között 2.49 millió gépkocsit szállított ki, ez 1.8 %-os növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, amikor 2.44 millió gépjárművet szállítottak le. A vállalat március hónap során több, mint 968.000 gépkocsit szállított le a vevőknek, ez a szám 2.3 %-kal nagyobb, mint a 2014. márciusi 946.900 darab volt.

Gazdára talált a Scirocco

2015-04-03

Tegnap került átadásra az a Volkswagen Scirocco, amit az Autó, Motor és Tuning Show 10 éves jubileumi rendezvényének keretében sorsoltak ki.

Három új Red Dot Design Award (Piros Pont Formaterezői Díj) a Volkswagennek

2015-04-02

A Passat, a Passat Variant és a Golf Sportsvan is az idei esztendő Red Dot Design Award díjazottai között van. Így a nagyon magasra értékelt nemzetközi díjból a Volkswagen hármat is elhozott.

A Volkswagen-csoport folytatni kívánja intenzív növekedését és eredményinek javítását

2015-03-19

A Volkswagen Csoport a 2014-es gazdasági év során a részben gyengélkedő feltörekvő piacok, a jelentős devizaárfolyam-ingadozások és a bizonytalan világgazdasági környezet ellenére töretlenül haladt tovább minőségi növekedése útján. „A 2014-es évet is siker-esztendővé tettük, így már 2007 óta írjuk jelentős és hosszú távú sikertörténetünket, amely során a Volkswagen Csoport mindvégig a szilárd megbízhatóságot képviselte egy meglehetősen bizonytalan világban”

Autó – Motor- és Tuning Show a Volkswagennel

2015-03-16

A Volkswagen idén is részt vesz az AMTS kiállításon, így összességében már negyedik alkalommal állít ki a Hungexpo területén megrendezésre kerülő eseményen. A Volkswagen ezúttal a környezettudatos gondolkodást és a fenntartható fejlődést középpontba helyező "Think Blue." filozófiával és termékekkel, így két teljesen elektromos hajtású újdonságával jelenik meg a március 20-22. közötti rendezvényen.

920.700 Volkswagen került piacra az év első két hónapjában

2015-03-11

A Volkswagen Személyautók márka változatlanul magas szinten teljesít a kiszállításokat illetően. A márka az elmúlt hónapban több mint 413 .700 autót adott át ügyfeleinek, így nehéz gazdasági körülmények között sikerült megismételnie a tavalyi év hasonló időszakában elért eredményét. Ezzel együtt összesen 920. 700 (2014. január-február: 935 200, -1,6 százalék) autót vehettek át tulajdonosaik az év első két hónapjában.

Az új Passat a 2015-ös „Év Autója”

2015-03-03

A Volkswagen „bestsellerének” nyolcadik generációja nyerte el az európai „Év Autója” elismerő címét

A Volkswagen ismét a Bringaexpón

2015-02-27

Most hétvégén február 27. – március 2. között kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb kerékpáros kiállítása, a 60 kiállítót és több mint 200 márkát felvonultató Bringaexpó, a Hungexpo G pavilonjában, ahol a kerékpáros szakma apraja-nagyja mellett a Volkswagen önálló standdal képviselteti magát.

Genfben tartja világpremierjét a Sport Coupé Concept GTE: a négyajtós kupé új korszak nyitánya a Volkswagen formatervezésében

2015-02-27

A Sport Coupé Concept GTE a sportautók exkluzív dizájnjával vonzza a tekinteteket High-tech tanulmány hálózatról tölthető (plug-in) hibridhajtással.

A Volkswagen bemutatta az új Tourant

2015-02-26

Az alapjaiban újratervezett kompakt egyterű a wolfsburgi Autostadtban, nem messze a közkedvelt családi modell gyártóhelyétől mutatkozott be a média képviselőinek. Az új modellt jelentősen megnövelt és sokoldalúan variálható belső tér jellemzi. A minden részletében tökéletesített modell hat új takarékos motort és segéd-, illetve infotainment rendszerek széles körét kínálja az ügyfeleknek. A nagyközönségnek a jövő héten mutatkozik be az új Touran a Genfi Autószalonon.

Volkswagen Sharan premier a Genfi Autószalonon

2015-02-24

A Volkswagen a március 2-án a sajtónapokkal kezdődő 85. Genfi Autószalonon mutatja be a technikailag felfrissített, megújult Sharan-t. Számos új kényelmi és vezetés támogató rendszerével a családbarát egyterű kategóriájának egyik legmodernebb modelljévé lépett elő. Infotainment-rendszerek széles skálája gondoskodik a különböző okostelefonokhoz és tabletekhez való akadálytalan csatlakozáshoz. Mindezek mellett akár 15 százalékkal is alacsonyabb lehet a modellhez rendelhető benzin és dízelmotorok fogyasztása.

Az új Touran*. Nincs többé lehetetlen.

2015-02-24

Fedezze fel az új Tourant! A sokoldalú sikermodell sorozatgyártáshoz közeli tanulmány verziója a szokásokhoz híven tágasnak, jólesően kényelmesnek és meglepően dinamikusnak mutatkozik a világpremier alkalmával.

Volkswagen a Bringaexpón

2015-02-23

Idén már második alkalommal vesz részt a Volkswagen a Bringaexpón. A Volkswagen márka egy kiemelten fontos téma köré építi fel a standját, ami nem más, mint az elektromos mobilitás.

Kihívásokkal teli évkezdet a Volkswagen Személyautók márkánál

2015-02-12

A Volkswagen Személyautók márka az év első hónapjában világszerte 507.100 autót szállított ki ügyfeleinek, amely 2,8 %-kal kevesebb, mint a tavalyi év hasonló időszakában átadott autók száma (2014. január: 521.600 darab).