Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Újdonságok a Volkswagen világából

A Volkswagen Személygépkocsik márka megközelítőleg 1.46 millió gépkocsit szállított ki az első negyedévben

12.01.2016

A Volkswagen Személygépkocsik márka az idei esztendő első negyedévében 1,46 millió gépkocsit adott át ügyfeleinek, ami majdnem egybeesik a megelőző év azonos időszakának mennyiségével. A márciusban kiszállított majdnem 544.000 egység csupán 2,7 %-kal volt kevesebb, mint a tavalyi ugyanezen időszak adata

Elindult az új Tiguan sorozatgyártása

11.01.2016

A Volkswagen wolfsburgi gyárában ma legördült a Tiguan második modellgenerációjának első darabja. Jens Herrmann, a wolfsburgi gyár vezetője így kommentálta a premiert: „Egy új modell sorozatgyártásának indítása mindig különleges pillanat egy gyár életében. Az utóbbi hónapok az egész csapat számára intenzív felkészüléssel teltek, hogy a Tiguan a vevők legmagasabb minőségi elvárásainak is megfeleljen. A wolfsburgi munkások egész csapata büszke erre a nagyszerű autóra.”

70 éve gördült le az első VW Beetle a wolfsburgi üzem gyártósoráról

08.01.2016

Nem sokkal a II. világháború lezárását követő első, 1945-ös karácsony után gördült le a gyártószalagról az első Volkswagen Type 1, amelyből később Beetle néven több, mint 21 millió darab talált gazdára. 1945 végéig azonban mindössze 55 jármű készült el. A sorozatgyártás elindítása egy igencsak spontán vállalkozás volt, a következő hónapok működését pedig az alapanyag hiánya hátráltatta. Az első járművek azonban így is a remény szimbólumai voltak, egy brit irányítás alatt működő járműgyártó új kezdetének jelképei.

Rekordszámú látogató az Autostadtnál 2015-ben

07.01.2016

15 éves fennállásának évében a wolfsburgi Autostadt rekordszámú, 2,42 millió látogatót fogadott (2014. 2,23 millió). 2000-ben történt megnyitása óta több, mint 33 millió vendég kereste fel a Volkswagen Csoport kommunikációs platformját Wolfsburgban. A járműátadások tekintetében is csúcsot döntött az Autostadt tavaly: 168 514 új autót vehettek át itt az ügyfelek 2015-ben (2014: 166 488 darab). Ez a Németországban átadott összes Volkswagen személyautó 28 százalékát tette ki.

Sikeresebb és egyénibb, mint valaha – A Passat család

07.01.2016

Jóval több járművét értékesítette népszerű Passat sorozatából 2015 során Németországban a Volkswagen, mint a megelőző év során, összesen mintegy 100 ezer példányt. A Passat család slágermodelljének itt bő 85 ezres eladással továbbra is a Passat Variant1 bizonyult, miközben több mint kétszeresése nőtt a Passat Limousine2 németországi értékesítési volumene. E siker az új gépkocsik forgalomba helyezési statisztikáján is jól érzékelhető, ahol a Passat sorozat – közvetlenül a Golf család mögött – a második helyen zárt.

NOx-ügy: az ügyfelek tájékoztatást kapnak, elkezdődik az intézkedések végrehajtása

18.12.2015

A Volkswagen Csoport benyújtotta a KBA-nak az érintett EA189 kódú, 1,2, 1,6 és 2,0 liter összlökettérfogatú motorjaira vonatkozó konkrét műszaki intézkedések leírását. A KBA alapos vizsgálatok után az összes intézkedést teljes mértékben jóváhagyta. Így az összes érintett járműhöz rendelkezésre áll a kijavításhoz szükséges intézkedések leírása. A járműtulajdonosok rövidesen tájékoztatást kapnak a következő lépésekről. A gyors lebonyolítás biztosításához a Volkswagen már a 2016-os év elején megkezdi az intézkedések végrehajtását.

Komoly előrehaladást ért el a Volkswagen vizsgálata, műszaki megoldásai és a vállalatcsoport átalakítása terén

14.12.2015

A Volkswagen Csoport átszervezése már előrehaladott állapotban van. A cégcsoport az október végén megjelölt öt legsürgősebb célfeladat mindegyikében komoly eredményeket ért el: kialakították az európai vásárlók részére ígért technikai megoldásokat, ezeket a hatóságoknak bemutatták és azok értékelése is eredményesen zárult. A megoldások bevezetésére várhatóan 2016 januárjától kerül sor. A károsanyag-kibocsátási vizsgálat is ért el eredményeket, az eddig tett megállapításokból már le lehet vonni a kezdeti konzekvenciákat.

A CO2-ügy szinte teljesen lezárult

10.12.2015

Csupán egy hónappal azt követően, hogy kérdések merültek fel a csoport néhány modelljénél mért CO2-kibocsátási értékekkel kapcsolatban, a Volkswagen szinte teljesen lezárta az ügy tisztázását. Alapos belső vizsgálatok és ellenőrző mérések eredményeként most már egyértelműen kijelenthető, hogy a szóban forgó modellváltozatok szinte mindegyike teljesíti a korábban megállapított CO2-kibocsátási határértékeket. Ez azt jelenti, hogy ezek a járművek korlátozás nélkül értékesíthetők. Az a gyanú tehát nem igazolódott be, hogy törvénysértően megváltoztatták a jelenlegi sorozatgyártású járművek üzemanyag-fogyasztási adatait. A belső utómérések során a Volkswagen márka csupán kilenc modellváltozatánál állapítottak meg enyhe eltérést.

Jubileum Zwickau-ban: Elkészült az ötmilliomodik Volkswagen

07.12.2015

Az ötmilliomodik Szászországban készült Volkswagen mai bemutatóján az összes szászországi Volkswagen telephely dolgozói részt vettek. A jubileumi jármű egy 1,8 literes, 132 kW (180LE)1 teljesítményű TSI motorral, hat fokozatú manuális sebességváltóval és 4MOTION összkerékhajtással szerelt tornádópiros színű Golf Alltrack. Az első Szászországban készült Volkswagen egy Polo volt, amely 1990. május 21-én gördült le a gyártósorról. Ma Golf, Golf Variant, Passat Variant és Phaeton modellek, TSI motorok és a Bentley Continental karosszériája készül a szászországi üzemben.

Műszaki jellegű intézkedésekről kapott tájékoztatást a német Szövetségi Gépjárműforgalmi Hivatal (KBA) az érintett EA 189 számú dízelmotorokra vonatkozóan

26.11.2015

A dízel-ügy feldolgozása és megoldása jól halad. A Volkswagen Csoport az érintett 1,6 és 2,0 liter hengerűrtartalmú EA 189 kódú motorokon tervezett konkrét műszaki változtatásokat mutatta be a KBA részére. Ezzel az érintett járművek nagy része szempontjából megtaláltuk a kiutat. Az ügy intézése során lehetőség szerint elsődlegesen vevőbarát megoldásokban gondolkodtunk. A műszaki beavatkozások megvalósulása után a járművek megfelelnek a kipufogógázokra vonatkozó érvényes szabványoknak. Az 1,2 literes dízelmotor végleges műszaki megoldását, amely előreláthatólag szoftverfrissítés lesz, a hónap végén mutatjuk be a KBA-nak.

Volkswagen jubileum: legördült a 43 milliomodik autó a wolfsburgi üzem gyártósoráról

26.11.2015

A Volkswagen wolfsburgi gyára egy újabb mérföldkőhöz érkezett: a Rajna-Elba csatorna parti üzem gyártósoráról kedden gördült le a 43 milliomodik autó. A jubileumi jármű egy 110 kW (150 LE)* teljesítményű Hófehér színű Volkswagen Touran. Az első Touran a wolfsburgi gyárban 2003-ban készült. Az utódmodellből pedig már több, mint 28 000 darab gördült le az üzem gyártósoráról.

Visszafogja beruházásait a Volkswagen Csoport

23.11.2015

A Volkswagen csoport az aktuális fejleményekkel összhangban kívánja alakítani autós üzletága beruházási tevékenységét. Az elkövetkező évre tervezett tőkeberuházások (CAPEX) összege legfeljebb mintegy 12 milliárd euró. Az elmúlt tervezési időszak során ez az érték éves szinten átlagosan nagyjából 13 milliárd eurót tett ki.

Világbajnokként szerezte 12. rally győzelmét a Volkswagen

20.11.2015

A FIA rally világbajnokság (WRC) 2015-ös szezonja úgy kerül majd be a történelemkönyvekbe, mint a Volkswagen eddig legsikeresebb szezonja. A háromszoros rally világbajnok Sébastien Ogier/Julien Ingrassia páros a wolfsburgi világbajnoki autóval nyolc győzelmet szerzett ebben a szezonban, és az Andreas Mikkelsen/Ola Fløene páros is méltó módon fejezte be a szezont a Brit Rally-n elért harmadik helyével.

Két elismeréssel gazdagodott a Volkswagen a 2015-ös „Red Dot Award” díjátadón

10.11.2015

A Volkswagen Csoport a világ egyik legrangosabb formatervezési versenyén, az idei „Red Dot Award” gálán ismét többszörös elismerésben részesült. A díjazottak között szerepelt ugyanis a Volkswagen 2014-es Üzleti Jelentése és a berlini új Volkswagen Group Forum DRIVE is. A díjazottak a „Red Dot Award” kitüntetést Kommunikációs Dizájn és Dizájn Koncepció kategóriákban vehették át.

Walter Maria de Silva nyugdíjba vonul

09.11.2015

A 64 éves Walter Maria de Silva, a formatervező csoport vezetője november végén nyugdíjba vonul. De Silva 2007 februárjában vette át a Volkswagen-csoport személygépkocsi márkáinak formatervezésért felelős vezetői posztját, a Csoporttal a jövőben tanácsadói minőségében őrzi meg kapcsolatát.

Folytatódik a tényfeltárás: a Volkswagen a belső vizsgálatok során szabálytalanságokat talált a szén-dioxid kibocsátási értékekben

06.11.2015

Tovább folytatja a dízel ügy tisztázását a Volkswagen-csoport: belső vizsgálatok során kiderült, hogy bizonyos járművek esetében a szén-dioxid kibocsátási értékek típusengedélyhez való meghatározása során szabálytalanságok történtek. A jelenlegi ismeretek szerint ez a Volkswagen-csoport körülbelül 800 ezer járművét érintheti. Az első becslések alapján a gazdasági kockázat várhatóan mintegy kétmilliárd euróra tehető. A Volkswagen AG igazgatósága azonnal párbeszédet kezdeményez az illetékes hatóságokkal a feltárt helyzetkövetkezményeiről. Ez, a vállalat reményei szerint, a jelenleg még nem teljesen tisztázott ügy jogi -, illetve gazdasági következményeinek a megbízható feltárására fog vezetni.

Nyilatkozat

03.11.2015

Az Egyesült Államok környezetvédelmi ügynöksége (EPA) arról tájékoztatta hétfőn a Volkswagen AG-t, hogy szerintük a V6-os TDI dízelmotorral ellátott járművekben egy olyan szoftverfunkció állna rendelkezésre, amely a jóváhagyási eljárásban nem került volna elégségesen leírásra.

Matthias Müller bemutatja a Volkswagen Csoport következő lépéseit

30.10.2015

Matthias Müller, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke bejelentette a csoport átalakításának öt legfontosabb lépését. „A jelenlegi helyzetnél messzebbre kell tekintenünk és meg kell teremtenünk az előfeltételeket ahhoz, hogy a Volkswagen sikeresen fejlődhessen tovább”- mondta Müller szerdán Wolfsburgban. Ötpontos tervet mutatott be. Ennek segítségével kíván arról gondoskodni, hogy a Volkswagen a jövőben is a világ legjobb autógyártói közé tartozzon. Müller derülátónak mutatkozott: „a Volkswagen minden eddiginél erősebben jön majd ki a jelenlegi helyzetből.” Bejelentette, hogy a következő évben bemutatja a 2025-ig terjedő stratégia pilléreit.

A Volkswagen-csoport rendkívüli tételek előtti üzemi eredménye elérte a 10,2 (9,4) milliárd eurót

30.10.2015

A Volkswagen Csoport az idei év első kilenc hónapjában 10,2 (9,4) milliárd euró rendkívüli tételek előtti üzemi eredményt ért el. Az értékesítési árbevétel 8,5 százalékkal 160,3 milliárd euróra nőtt. A rendkívüli tételek előtti üzemi értékesítési nyereségesség 6,4 százalékot tett ki. A harmadik negyedévben a csoport pénzügyi eredményét 6,7 milliárd euróval csökkentették a dízelüggyel kapcsolatosan hamarosan szükségessé váló intézkedések. Ezáltal a rendkívüli tételek utáni üzemi eredmény 3,3 (9,4) milliárd eurót ért el. Az adózás utáni eredmény 4,0 (8,7) milliárd euró. Ennek megfelelően már közzétették az egész évre vonatkozó módosított eredmény-előrejelzést.

5 csillagot kapott az új Volkswagen Touran az Euro NCAP töréstesztjén

28.10.2015

Az új Touran kiemelkedően teljesített az Euro NCAP független európai fogyasztóvédelmi szervezet töréstesztjén. A népszerű családi egyterű ezzel a teljesítménnyel elnyerte a legmagasabb, ötcsillagos minősítést, így ő is Európa legbiztonságosabb autói közé tartozik. Az új Touran által elnyert átfogó ötcsillagos minősítés négy részterület - a felnőtt- és gyermek-utasvédelem, a gyalogosvédelem és a biztonságot támogató rendszerek - értékelésének eredménye. Az új Touran kitűnő eredménnyel teljesítette az Euro NCAP mindenre kiterjedő tesztsorozatát, köszönhetően ez nem utolsósorban annak az egyedülálló biztonsági csomagnak, amelyet optimalizált karosszériaszerkezete, a biztonsági övek, ülések és légzsákok hatékonyan működő együttese, valamint innovatív vezetői segédrendszerei alkotnak.

A Volkswagen megerősítette, hogy az EA 288 jelű EU 5-ös és EU 6-os dízelmotorok nem érintettek a kibocsátással kapcsolatos ügyekben

26.10.2015

A Volkswagen október 22-én megerősítette, hogy az Európai Unión belül forgalmazott, EA 288 típusú dízelmotorral hajtott, Euro 5 és Euro 6 környezetvédelmi besorolású gépkocsik nem érintettek a jelenlegi, dízelmotorok károsanyag-kibocsátásával kapcsolatos ügyben. Ezekben a járművekben nem működik olyan szoftver, amely nem megengedett üzemmódba váltana át a jogszabályi előírások betartásához. A Volkswagen Csoport Európai Unióban forgalmazott, Euro 5-ös és Euro 6-os dízelmotorral hajtott új járművei megfelelően teljesítik a törvényi előírásokat és környezetvédelmi normákat.

Igazi márkafanatikus nyerte az idei Volkswagen-találkozó nyereményautóját

22.10.2015

A Volkswagen szeptember 19-én negyedik alkalommal tartotta nagyszabású márkatalálkozóját, ahol a mintegy 12.000 résztvevő mellett, már tíz Volkswagen típus rajongói randevúztak a Hungaroringen. A számtalan program mellett az esemény egyik fő eleme a tombola volt, ahol a szerencsés nyertes ezúttal egy IV-es Golfot vihetett haza. A gyári állapotúra javított autót a Pest megyei Örökös István vehette át a Frangepán utcai Das WeltaAuto kereskedésben, október 9-én.

Az érintett EA 189 dízelmotoros járművek visszahívása mellett döntött a német Szövetségi Közlekedési Hivatal

20.10.2015

A Volkswagen üdvözli a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) gyors döntését arról, hogy a múlt héten bemutatott ütemtervet és intézkedési tervet egy visszahívási akció keretében kerüljön megvalósításra. Így az ügyfelek számára is egyértelművé válik, hogy a járművek korlátozások nélkül használhatóak.

A Volkswagen-csoport 7,43 millió gépkocsit szállított ki az első kilenc hónapban

19.10.2015

A Volkswagen-csoport kiszállításai idén január és szeptember között megközelítőleg a tavalyi szinten maradtak a 2014-es adatokkal összehasonlítva, ami az idén világméretekben 7,43 millió gépjármű kiszállítását jelentette. Összességében a fejlemények Európában kedvezőek voltak, Nyugat-Európa forgalma konkrét növekedést hozott, Közép- és Kelet-Európa legtöbb országa hasonló képet mutatott, noha ez nem volt elégséges ahhoz, hogy semlegesítse az oroszországi csökkenést. A kiszállítások enyhén növekedtek az Egyesült Államokban. A vállalat javította teljesítményét Kínában, ahol a szeptemberi kiszállítások majdnem elérték a tavalyi év hasonló időszakának számait.

A Volkswagen AG bemutatja az EA 189 gyári kódú dízelmotorral felszerelt járművek számára kidolgozott utólagos beavatkozás akciótervét

13.10.2015

A Volkswagen AG bemutatja a dízelmotoros járművek károsanyag-kibocsátási jellemzőit érintő utólagos beavatkozás akciótervét.