Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Újdonságok a Volkswagen világából

A Golf Sportsvan az AUTO TEST magazin értékelésének legjobbja 2015-ben

2015-09-25

Az AUTO TEST magazin pontozása alapján a Golf Sportsvan a járműértékelés összetett győztese 2015-ben. A népszerű és sokoldalú Volkswagen modell 500 versenytársat utasított maga mögé és az összes tesztelt jármű közül a legmagasabb összpontszámmal végzett az élen.

Dr. Martin Winterkorn professzor nyilatkozata

2015-09-24

„Rendkívüli mértékben megráztak az elmúlt néhány nap eseményei. Mindenekelőtt döbbenten állok a tény előtt, hogy ilyen horderejű szabálytalanság előfordulhatott a Volkswagen Csoportnál."

A Volkswagen AG felügyelőbizottsága elnökségének közleménye

2015-09-24

A Volkswagen AG felügyelőbizottságának elnöksége 2015. szeptember 23-án, szerdán tartott ülésén részletesen megvitatta a Volkswagen Csoport által gyártott diesel motorok károsanyag kibocsátásának manipulálásával kapcsolatos információkat és az alábbi következtetésre jutott:

Dr. Martin Winterkorn, a VW AG igazgatóságának elnöke állásfoglalása

2015-09-22

A U.S Environmental Protection Agency (EPA, az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hatósága) valamint a California Air Resources Board (CARB, a Kaliforniai Légügyi Testület) nyilvánosságra hozta megállapításait, mely szerint a Volkswagen Csoport dízel hajtású autóit tesztelve, az amerikai környezetvédelmi elvárások megsértését jelentő manipulációkat észleltek.

Több ezer Volkswagen érkezik a Hungaroringre a hétvégén Szombaton rendezi a Volkswagen az éves márkatalálkozóját

2015-09-18

E hét szombaton, azaz holnap igazi Volkswagen ünnep lesz a Hungaroringen, a szeptember 19-i Volkswagen-találkozón a márka majd' mindegyik típusa képviselteti magát. Számos különlegesség és izgalmas programok várják az érdeklődőket, s idén is vásárolható százforintos tombola, a szerencsés nyertes ezúttal egy IV-es Golf Cabriolet fedélzetén utazhat haza.

Az új Tiguan világpermierje Frankfurtban

2015-09-17

A Frankfurti Nemzetközi Autókiállítás (IAA) az új Tiguan bemutatójának színpadává válik. Az első generációból eladott több, mint 2,6 millió példány után a Volkswagen Csoport ma este és a holnap kezdődő IAA alkalmával leleplezi az egyterű legújabb nemzedékét.

Válogatott újdonságok a Golf Cabriolet kínálatában

2015-09-17

A Golf Cabriolet egyike a legsikeresebb nyitott tetős modelleknek Németországban és szegmensének egyik legnépszerűbb darabja Európában. A Frankfurti Nemzetközi Autószalon (IAA) alkalmával a látogatók is meggyőződhetnek a Volkswagen legkeresettebb négyüléses vászontetős modelljének különleges újdonságairól.

Dr. Martin Winterkorn: „Jelenleg a Volkswagen újragondolása zajlik”

2015-09-15

A Volkswagen Csoportnál egy új időszak kezdetére készülnek. A 66. Frankfurti Nemzetközi Autószalon küszöbén a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke, Prof. Dr. Martin Winterkorn így nyilatkozott: „Jelenleg azon vagyunk, hogy Európa legnagyobb autógyártóját technológiai, gazdasági és strukturális szempontból is újragondoljuk.”

Az új Golf GTI Clubsport: Jubileumi modell a Golf GTI 40. évfordulójára

2015-09-14

A következő év elején ünnepli 40. évfordulóját a sportos kompakt osztály ikonikus alakja, a Golf GTI. A Volkswagen egy előremutató különkiadással emlékezik meg a történelmi mérföldkőről: bemutatkozik az új Golf GTI Clubsport. A Frankfurti Nemzetközi Autószalon (IAA) alkalmával nyerhetünk először betekintést a minden idők legerősebb szériagyártású GTI adataiba.

4MOTION összkerékhajtással és Offroad üzemmóddal: az új Passat Alltrack a közúti és a terepjárós világ legjavát egyesíti

2015-09-11

A Volkswagen azoknak a magán-, illetve üzleti céllal sokat vezető autósoknak fejlesztette ki az új Passat Alltrack modellt, akik autójukkal nem csak aszfaltozott utakon közlekednek (plusz 27,5 milliméter szabadmagasság, Offroad üzemmód, Area View környezetfigyelő rendszer), akik időnként hajó- vagy lószállító utánfutót húznak (2200 kilogramm vontatható tömeg, Trailer Assist vontatmány-asszisztens rendszer), akik közvetlenül a sípálya menedékháza előtt szeretnének leparkolni (4MOTION állandó összkerékhajtás), akik játszi könnyedséggel szeretnének nagy távolságokat megtenni (150-től 240 lóerőig, innovatív segédrendszerek), akik értékelik a hálózathoz csatlakozás legmagasabb szintjét (okostelefon- és táblagép-csatlakoztatás az „App-Connect“ és a „Media Control“ rendszeren keresztül), akik az életük mindennapjaihoz szükséges holmikat szállítják (akár 1769 literes csomagtér) és akik az autójukkal jó kiállást szeretnének elérni (oldalsó küszöbburkolatok, kiszélesített kerékjárati ívek, egyedi lökhárítók).

Ismét itt a Volkswagen-találkozó

2015-09-09

Negyedik alkalommal szervezi meg a Volkswagen a hazai márkatalálkozóját, immáron tíz típus tart összejövetelt a Hungaroringen, a szeptember 19-i rendezvényen. Az oldtimer korú, eredeti állapotú autók mellett számtalan egyedi kialakítású modellel is találkozhatnak az érdeklődők, de gyári különlegességek is érkeznek a rendezvényre, s több újdonság magyarországi bemutatójára is itt kerül sor. Rengeteg program, friss elemként "használtautós börze" várja a látogatókat, az idei százforintos tombola fődíjaként pedig egy kabrió Golf IV is új gazdára talál.

Vigyél haza egy Golfot a Hungaroringről!

2015-09-07

A Volkswagen idén ősszel már negyedik alkalommal rendez márkatalálkozót a Hungaroringen, s az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is egy gyönyörű Golf lesz az esemény tombolájának a fődíja. A negyedik alkalom tiszteletére egy kabrió IV-es Golfot vihet haza a legszerencsésebb játékos.

Az új Tiguan elindult Wolfsburgból a 2015-ös IAA-n tartandó világpremierjére

2015-09-03

Szeptember 2-án egy igen különleges autó készült el a Volkswagen wolfsburgi üzemében: egy új Tiguan, a típus 2015-ös Frankfurti Autókiállításon (IAA) tartandó világpremierjére. Az összeszerelő üzem dolgozói elvégezték az utolsó simításokat a bemutatóautón, és becsomagolták a nagy fellépésre.

A választott bíróság döntése: a Volkswagen és a Suzuki között az együttműködés megszűntnek tekintendő

2015-09-03

Egy londoni választott bíróság meghozta döntését a Suzuki Motor Corporation és a Volkswagen Aktiengesellschaft közötti vitában. Ennek eredményeképpen a két cég között az együttműködést befejezettnek minősül. A döntőbírák megerősítették, hogy a Volkswagen teljesítette az együttműködési szerződésből eredő kötelezettségeit, és úgy találta, hogy a Suzuki a szerződést ésszerű előzetes értesítési határidővel mondta fel. Ennek következteében a Volkswagen megválik a 19,9 százalékos Suzuki-részesedésétől, és ettől a tranzakciótól kedvező hatást vár a cég bevételeire és pénzügyi likviditására. A választott bíróság azt is megerősítette, hogy a Suzuki megszegte a megállapodásból eredő szerződéses kötelezettségeit a Volkswagennel szemben, és hogy a Volkswagen jogosult kártérítést követelni.

Automotive Brand Contest 2015:

2015-09-02

Az autóipar márka és formatervezési versenye, az Automotive Brand Contest 2011-ben indult útjára és a Német Formatervezési Tanács szervezésében kerül megrendezésre minden évben. Az idei év legnagyobb nyertesei között ismét jelen van a Volkswagen márka, amely összesen nyolc elismerést gyűjtött be a szakértő zsűritől, köztük a Legjobbak legjobbjának („Best of Best”) járó legmagasabb kitüntetést.

A DRIVE. Volkswagen Group Forum második kiállításaként megnyílt a „Think New.”

2015-08-31

„Think New.” mottóval új kiállításra várja a látogatókat augusztus 21-től a DRIVE. Volkswagen Group Forum. A Volkswagen Személyautók olyan gépjárműves fejlesztéseket – például intelligens vezetői segédrendszereket – mutat be itt november elejéig, amelyek nagyban megkönnyítik a mindennapos közlekedést. A kiállítás emellett a vállalatcsoport kutatás-fejlesztési témáiba is érdekes betekintést kínál, miközben a vendégek a mobilitással szemben támasztott egyéni elvárásaikat is megoszthatják. A Volkswagen kiállítása mellett egy-egy különleges modelljével vagy egyedülálló kiállítási darabjával a Volkswagen Csoport további 11 márkája is megjelenik a DRIVE létesítményében.

A Volkswagen Személygépkocsik márka 3.4 millió gépjárművet szállított ki idén a júliusig tartó időszakban

2015-08-28

A Volkswagen Személygépkocsik márka idén januártól júliusig 3,40 millió gépkocsit szállított ki, ez az adat a tavalyi év azonos időszakához képest 4,3 %-kal több, 3,56 millió egység volt. Júliusban 457,800 Volkswagen személygépkocsit adtak át a vásárlóknak, ami ez 6,9 %-kal kevesebb, mint a tavalyi azonos hónap, azaz 2014. júliusának 491,600 darabos tétele volt. Európa egészében a Volkswagen Személygépkocsik márka kedvező hátszelet élvezhetett az év első hét hónapjában, és 1,04 millió gépkocsit szállított le. Ez a szám 3,3 %-kal magasabb, mint tavalyi az azonos időszak száma, az 1 millió volt.

Volkswagen Golf R400 és a T1 Westfalia kempingautó lesznek a Volkswagen-találkozó sztárvendégei

2015-08-25

A Volkswagen-találkozó minden évben számtalan meglepetést tartogat, az új modellek bemutatkozása mellett olyan gyári, kis szériájú különlegességek is megtekinthetőek itt, melyek a márka igazi ékkövei. Szeptember 19-én ezúttal a Volkswagen Golf R400 és a T1-es generáció Westfalia SO34 kempingautó változata érkezik hazánkba a szervezőknek köszönhetően.

Bővíti Facebook-autóversenyét a Volkswagen

2015-08-13

Új funkciókkal bővíti a Volkswagen az egyik legsikeresebb autóverseny-játékát. A Volkswagen – Das Autorennen Facebook-alkalmazás (https://apps.facebook.com/vwdasautorennen/) úgynevezett Livearena módjában a felhasználók a Volkswagen modelljeit a valósághoz közeli módon barátaikkal vagy játékostársaikkal folytatott valós idejű gyorsulási verseny keretében tesztelhetik. Az új sprintverseny mellett a már meglévő Career (karriermód) és Events (különleges események) jóvoltából két további vonzó kihívás várja a játékosokat. Az új módban csak az nyer, aki jól taktikázik és tökéletes az időzítése.

Sikeres üzleti időszakot és növekedést könyvelhet el a Volkswagen Csoport 2015 első felében

2015-08-05

Az év első hat hónapját a kihívásokkal teli piaci környezet ellenére jelentős forgalom- és termelésnövekedéssel zárta a Volkswagen Csoport. Az első félévben az erős modellmix és az árfolyam-ingadozások kedvező hatásai miatt 10,1 százalékkal 108,8 (98,8) milliárd euróra nőtt az árbevétel.

Finn hős: Jari-Matti Latvala nyerte a versenyt

2015-08-03

„A sebesség királya” Jari Matti Latvala és navigátora Miikkla Anttila mindenidők leggyorsabb WRC versenyét nyerték meg. Hazai pályán, a szezon nyolcadik fordulójában a WRC finn párosa 13.7 másodperccel előzte meg csapattársait Sébastien Ogier/Julien Ingrassia-t, köszönhetően annak, hogy átlagosan 125,44 km/óra sebességgel haladtak. Így sikerült összetettben a második helyen zárniuk.

Szeptemberben ismét Volkswagen-találkozó a Hungaroringen

2015-08-03

Szeptember 19-én újból Volkswagen modellek ezrei lepik el a Hungaroringet az idei márkatalálkozó keretében. A számtalan izgalmas hazai autó mellett gyári különlegességek is várják az érdeklődőket, és ezúttal új típusok is képviseltetik magukat a rendezvényen.

Sikeres üzleti időszakot és növekedést könyvelhet el a Volkswagen Csoport 2015 első felében

2015-07-31

Az év első hat hónapját a kihívásokkal teli piaci környezet ellenére jelentős forgalom- és termelésnövekedéssel zárta a Volkswagen Csoport. Az első félévben az erős modellmix és az árfolyam-ingadozások kedvező hatásai miatt 10,1 százalékkal 108,8 (98,8) milliárd euróra nőtt az árbevétel. A működési eredmény a speciális hatások nélkül 7,0 (6,2) milliárd euróra emelkedett. A tehergépjármű üzletágat érintő szerkezeti átalakítások miatt a speciális hatásokkal számolt működési eredmény 6,8 (6,2) milliárd euróra adódott. Az üzemi megtérülés stabilan 6,3 (6,3) százalék maradt. A konszern üzemi eredménye és bevétele nem tartalmazza a kínai vegyesvállalatok adatait, mert azok pénzügyi eredményeit a tőkemódszer alkalmazásával számolják el. A kínai vegyesvállalatok által az első félévben elért 2,7 (2,6) milliárd eurós üzemi eredmény megfelel az előző évi szintnek.

Kívül kicsi, belül nagy – 40 éves a Polo

2015-07-29

Kívül kicsi, belül nagy. Ezzel a szlogennel hirdette 40 évvel ezelőtt a Volkswagen a vízhűtéses modellgeneráció legújabb modelljét, a Polot. Az AutoMuseum Volkswagen a jubileum alkalmából egy különleges kiállítást szentel a Golf kistestvérének, amely elsősorban az első két generációra fókuszál. 2015. július 23. és október 4. között a sorozatgyártású modellek mellett ritka sportautók és különlegességek is helyet kapnak a kiállításon.

Megérkezett a kereskedésekbe az új Volkswagen Sharan

2015-07-28

Az új műszaki megoldások sorával felvértezett Sharan már elérhető a Volkswagen kereskedésekben. Számos új kényelmi és vezetői segédrendszer avatja a családbarát egyterűt szegmensének egyik legkorszerűbb modelljévé. Rövid szöveges üzenetek felolvasása illetve biztonságos küldése a Sharan nagyméretű kijelzőjén és hibátlan navigáció: mindez lehetséges a Volkswagen által kínált Car-Net online szolgáltatásai jóvoltából. Ehhez társulnak még az akár 15 százalékkal takarékosabb benzin- és dízelmotorok. Az új modell kínálta magasabb felszereltség, kényelem és biztonság ellenére az új Sharan alapára 8 920 710 Ft-tól indul.