Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Újdonságok a Volkswagen világából

Ismét itt a Volkswagen-találkozó

2015-09-09

Negyedik alkalommal szervezi meg a Volkswagen a hazai márkatalálkozóját, immáron tíz típus tart összejövetelt a Hungaroringen, a szeptember 19-i rendezvényen. Az oldtimer korú, eredeti állapotú autók mellett számtalan egyedi kialakítású modellel is találkozhatnak az érdeklődők, de gyári különlegességek is érkeznek a rendezvényre, s több újdonság magyarországi bemutatójára is itt kerül sor. Rengeteg program, friss elemként "használtautós börze" várja a látogatókat, az idei százforintos tombola fődíjaként pedig egy kabrió Golf IV is új gazdára talál.

Vigyél haza egy Golfot a Hungaroringről!

2015-09-07

A Volkswagen idén ősszel már negyedik alkalommal rendez márkatalálkozót a Hungaroringen, s az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is egy gyönyörű Golf lesz az esemény tombolájának a fődíja. A negyedik alkalom tiszteletére egy kabrió IV-es Golfot vihet haza a legszerencsésebb játékos.

A választott bíróság döntése: a Volkswagen és a Suzuki között az együttműködés megszűntnek tekintendő

2015-09-03

Egy londoni választott bíróság meghozta döntését a Suzuki Motor Corporation és a Volkswagen Aktiengesellschaft közötti vitában. Ennek eredményeképpen a két cég között az együttműködést befejezettnek minősül. A döntőbírák megerősítették, hogy a Volkswagen teljesítette az együttműködési szerződésből eredő kötelezettségeit, és úgy találta, hogy a Suzuki a szerződést ésszerű előzetes értesítési határidővel mondta fel. Ennek következteében a Volkswagen megválik a 19,9 százalékos Suzuki-részesedésétől, és ettől a tranzakciótól kedvező hatást vár a cég bevételeire és pénzügyi likviditására. A választott bíróság azt is megerősítette, hogy a Suzuki megszegte a megállapodásból eredő szerződéses kötelezettségeit a Volkswagennel szemben, és hogy a Volkswagen jogosult kártérítést követelni.

Az új Tiguan elindult Wolfsburgból a 2015-ös IAA-n tartandó világpremierjére

2015-09-03

Szeptember 2-án egy igen különleges autó készült el a Volkswagen wolfsburgi üzemében: egy új Tiguan, a típus 2015-ös Frankfurti Autókiállításon (IAA) tartandó világpremierjére. Az összeszerelő üzem dolgozói elvégezték az utolsó simításokat a bemutatóautón, és becsomagolták a nagy fellépésre.

Automotive Brand Contest 2015:

2015-09-02

Az autóipar márka és formatervezési versenye, az Automotive Brand Contest 2011-ben indult útjára és a Német Formatervezési Tanács szervezésében kerül megrendezésre minden évben. Az idei év legnagyobb nyertesei között ismét jelen van a Volkswagen márka, amely összesen nyolc elismerést gyűjtött be a szakértő zsűritől, köztük a Legjobbak legjobbjának („Best of Best”) járó legmagasabb kitüntetést.

A DRIVE. Volkswagen Group Forum második kiállításaként megnyílt a „Think New.”

2015-08-31

„Think New.” mottóval új kiállításra várja a látogatókat augusztus 21-től a DRIVE. Volkswagen Group Forum. A Volkswagen Személyautók olyan gépjárműves fejlesztéseket – például intelligens vezetői segédrendszereket – mutat be itt november elejéig, amelyek nagyban megkönnyítik a mindennapos közlekedést. A kiállítás emellett a vállalatcsoport kutatás-fejlesztési témáiba is érdekes betekintést kínál, miközben a vendégek a mobilitással szemben támasztott egyéni elvárásaikat is megoszthatják. A Volkswagen kiállítása mellett egy-egy különleges modelljével vagy egyedülálló kiállítási darabjával a Volkswagen Csoport további 11 márkája is megjelenik a DRIVE létesítményében.

A Volkswagen Személygépkocsik márka 3.4 millió gépjárművet szállított ki idén a júliusig tartó időszakban

2015-08-28

A Volkswagen Személygépkocsik márka idén januártól júliusig 3,40 millió gépkocsit szállított ki, ez az adat a tavalyi év azonos időszakához képest 4,3 %-kal több, 3,56 millió egység volt. Júliusban 457,800 Volkswagen személygépkocsit adtak át a vásárlóknak, ami ez 6,9 %-kal kevesebb, mint a tavalyi azonos hónap, azaz 2014. júliusának 491,600 darabos tétele volt. Európa egészében a Volkswagen Személygépkocsik márka kedvező hátszelet élvezhetett az év első hét hónapjában, és 1,04 millió gépkocsit szállított le. Ez a szám 3,3 %-kal magasabb, mint tavalyi az azonos időszak száma, az 1 millió volt.

Volkswagen Golf R400 és a T1 Westfalia kempingautó lesznek a Volkswagen-találkozó sztárvendégei

2015-08-25

A Volkswagen-találkozó minden évben számtalan meglepetést tartogat, az új modellek bemutatkozása mellett olyan gyári, kis szériájú különlegességek is megtekinthetőek itt, melyek a márka igazi ékkövei. Szeptember 19-én ezúttal a Volkswagen Golf R400 és a T1-es generáció Westfalia SO34 kempingautó változata érkezik hazánkba a szervezőknek köszönhetően.

Bővíti Facebook-autóversenyét a Volkswagen

2015-08-13

Új funkciókkal bővíti a Volkswagen az egyik legsikeresebb autóverseny-játékát. A Volkswagen – Das Autorennen Facebook-alkalmazás (https://apps.facebook.com/vwdasautorennen/) úgynevezett Livearena módjában a felhasználók a Volkswagen modelljeit a valósághoz közeli módon barátaikkal vagy játékostársaikkal folytatott valós idejű gyorsulási verseny keretében tesztelhetik. Az új sprintverseny mellett a már meglévő Career (karriermód) és Events (különleges események) jóvoltából két további vonzó kihívás várja a játékosokat. Az új módban csak az nyer, aki jól taktikázik és tökéletes az időzítése.

Sikeres üzleti időszakot és növekedést könyvelhet el a Volkswagen Csoport 2015 első felében

2015-08-05

Az év első hat hónapját a kihívásokkal teli piaci környezet ellenére jelentős forgalom- és termelésnövekedéssel zárta a Volkswagen Csoport. Az első félévben az erős modellmix és az árfolyam-ingadozások kedvező hatásai miatt 10,1 százalékkal 108,8 (98,8) milliárd euróra nőtt az árbevétel.

Finn hős: Jari-Matti Latvala nyerte a versenyt

2015-08-03

„A sebesség királya” Jari Matti Latvala és navigátora Miikkla Anttila mindenidők leggyorsabb WRC versenyét nyerték meg. Hazai pályán, a szezon nyolcadik fordulójában a WRC finn párosa 13.7 másodperccel előzte meg csapattársait Sébastien Ogier/Julien Ingrassia-t, köszönhetően annak, hogy átlagosan 125,44 km/óra sebességgel haladtak. Így sikerült összetettben a második helyen zárniuk.

Szeptemberben ismét Volkswagen-találkozó a Hungaroringen

2015-08-03

Szeptember 19-én újból Volkswagen modellek ezrei lepik el a Hungaroringet az idei márkatalálkozó keretében. A számtalan izgalmas hazai autó mellett gyári különlegességek is várják az érdeklődőket, és ezúttal új típusok is képviseltetik magukat a rendezvényen.

Sikeres üzleti időszakot és növekedést könyvelhet el a Volkswagen Csoport 2015 első felében

2015-07-31

Az év első hat hónapját a kihívásokkal teli piaci környezet ellenére jelentős forgalom- és termelésnövekedéssel zárta a Volkswagen Csoport. Az első félévben az erős modellmix és az árfolyam-ingadozások kedvező hatásai miatt 10,1 százalékkal 108,8 (98,8) milliárd euróra nőtt az árbevétel. A működési eredmény a speciális hatások nélkül 7,0 (6,2) milliárd euróra emelkedett. A tehergépjármű üzletágat érintő szerkezeti átalakítások miatt a speciális hatásokkal számolt működési eredmény 6,8 (6,2) milliárd euróra adódott. Az üzemi megtérülés stabilan 6,3 (6,3) százalék maradt. A konszern üzemi eredménye és bevétele nem tartalmazza a kínai vegyesvállalatok adatait, mert azok pénzügyi eredményeit a tőkemódszer alkalmazásával számolják el. A kínai vegyesvállalatok által az első félévben elért 2,7 (2,6) milliárd eurós üzemi eredmény megfelel az előző évi szintnek.

Kívül kicsi, belül nagy – 40 éves a Polo

2015-07-29

Kívül kicsi, belül nagy. Ezzel a szlogennel hirdette 40 évvel ezelőtt a Volkswagen a vízhűtéses modellgeneráció legújabb modelljét, a Polot. Az AutoMuseum Volkswagen a jubileum alkalmából egy különleges kiállítást szentel a Golf kistestvérének, amely elsősorban az első két generációra fókuszál. 2015. július 23. és október 4. között a sorozatgyártású modellek mellett ritka sportautók és különlegességek is helyet kapnak a kiállításon.

Megérkezett a kereskedésekbe az új Volkswagen Sharan

2015-07-28

Az új műszaki megoldások sorával felvértezett Sharan már elérhető a Volkswagen kereskedésekben. Számos új kényelmi és vezetői segédrendszer avatja a családbarát egyterűt szegmensének egyik legkorszerűbb modelljévé. Rövid szöveges üzenetek felolvasása illetve biztonságos küldése a Sharan nagyméretű kijelzőjén és hibátlan navigáció: mindez lehetséges a Volkswagen által kínált Car-Net online szolgáltatásai jóvoltából. Ehhez társulnak még az akár 15 százalékkal takarékosabb benzin- és dízelmotorok. Az új modell kínálta magasabb felszereltség, kényelem és biztonság ellenére az új Sharan alapára 8 920 710 Ft-tól indul.

Június végéig ötmillió járművét szállította ki idén a Volkswagen Csoport

2015-07-27

Christian Klingler, a Volkswagen Csoport igazgatótanácsának az értékesítés területéért felelős tagja: „Elégedettségre ad okot a vállalatcsoport idei első féléves teljesítménye, azonban a Volkswagen Személyautók sem mentesült a Kínában jelenleg zajló piaci folyamatok hatásai alól.”

Szedán és kombi változatban érkezik az új Passat GTE

2015-07-23

A Golf GTE után újabb hálózatról tölthető (plug-in) hibridhajtású volumenmodell mutatkozik be, a német autógyártó ezúttal az új Passat GTE modelljével bővíti elektromos járművei palettáját. Az újdonsággal a céges és a magánvásárlók körében egyaránt kedvelt modell olyan változata mutatkozik be, amely egyszerre felel meg a nulla károsanyag-kibocsátás (Zero-Emission-Vehicle) és a hosszú utazás elvárásainak. Volkswagen, amelyben a jelen a jövővel találkozik, autó, amely nem csupán napjaink legprogresszívebb hajtásrendszerével, hanem az innovatív infotainment- és vezetői segédrendszerek középkategóriában iránymutató spektrumával is hódít.

Új Guinness-világrekord: A Golf TDI Clean Diesel produkálta a legkisebb üzemanyag-fogyasztást az Amerikai Egyesült Államok 48 államán át vezető túra során

2015-07-14

Mindeddig elérhetetlen, 100 kilométerenként mindössze 2,9 literes üzemanyag-fogyasztással teljesítette az elmúlt 16 nap során egy Volkswagen Golf TDI Clean Diesel a fogyasztási túrák klasszikusát, s ezzel bekerült a Guinness Rekordok KönyvébeTM.

Növelte előnyét a Volkswagen a rali világbajnokságon

2015-07-10

A Volkswagen számára ez kimagasló eredményt hozott a FIA Rali Világbajnokság (World Rally Championship – WRC) hetedik fordulóján, ahol a Volkswagen pilótái az első és második helyen végeztek, a záró gyorsasági szakaszon pedig az első és a harmadik pozíciót szerezték meg. A Sébastien Ogier/Julien Ingrassia páros idei ötödik, karrierjük 29. győzelmét zsebelte be a Lengyel Ralin. A Volkswagen a hétvégi versennyel együtt eddig 33 ralin állt rajthoz a Polo R WRC versenyautóval, ezeken 28 győzelem született, amelyek közül 22 diadal a kétszeres világbajnok páros nevéhez fűződik. 2013 januárja óta lényegében az összes verseny kétharmadát győzelemmel zárta a francia páros.

Az új Touran – az egyterűek kategóriájának „4 literes autója”: a 110 lóerős Touran 1.6 TDI a DSG sebességváltóval mindössze 4,1 liter üzemanyaggal is beéri 100 kilométerenként

2015-07-08

Igencsak pontos elképzelésekkel rendelkeznek a családok az igényeiket tökéletesen kielégítő autóról. Gyerekekkel a fedélzeten bőséges térre van szükségük, amely a családi élethez kellően tágasnak bizonyul az utazások során. Kellenek természetesen rakodóhelyek, minden mennyiségben. Alapvető a variálhatóság is, lehetőség szerint sok kisebb és nagyobb személynek, s természetesen a biztonság sem maradhat el, mert e tekintetben aligha ismerünk kompromisszumot. Ezen elvárások alapján alkották meg a Volkswagen tervezői a Touran sorozatot, amely valóban sokoldalú tehetség. Vezessen az út a sportpályára, az iskolába, az óvodába vagy éppen a családi nyaralásra, a Touran Németország legkedveltebb egyterűje, s piaci kategóriájában Európa-szerte a három éllovas egyike.

Precízen kidolgozott formák, még dinamikusabb arányok: a teljes egészében új fejlesztésű Touran hosszabbá, szélesebbé és alacsonyabbá vált

2015-07-07

A Volkswagen Személyautók és a Volkswagen Haszonjárművek közösen a világ legszélesebb és legvonzóbb egyterű-kínálatával szolgál. A wolfsburgi személyautó-márka palettáján a Golf Sportsvan, a Touran és a Sharan, míg a hannoveri haszonjármű-gyártóén a Caddy és a Multivan sorakozik. Az öt modellsorozat piaci pozícionálását tekintve harmonikusan egészíti ki egymást, különösen széles alkalmazási területet fedve le. Az egyterűek e bőséges kínálata emellett az egyik legfrissebb is a piacon: a Golf Sportsvan csupán 2014-ben tartotta premierjét, a másik négy sorozat új generációja pedig éppen most mutatkozik be.

„2015 KS Energy and Environment” díjat nyert a Golf GTE

2015-07-01

A Kraftfahrer-Schutz e.V. (KS) autóklub Energia- és Környezetvédelmi díját ebben az évben a Volkswagen Csoport nyerte el. A zsűritagokat leginkább az a tény nyűgözte le, hogy a Volkswagen Csoporton belül optimálisan fejlesztett technológia extrém kedvező üzemanyag-fogyasztási adatokkal rendelkezik, ugyanakkor lenyűgöző menetteljesítményeket és a nagy hatótávolságokat tesz lehetővé.

Új motorokat és információs, illetve szórakoztató rendszereket kap a Volkswagen Tiguan

2015-06-25

A Tiguan több mint hét éve a világ egyik legkívánatosabb Volkswagen típusa. Az új modellévre a Volkswagen frissíti a Tiguan néhány fontos felszerelését. A motorok új generációja mellett a kompakt SUV új rádiókat és navigációs rendszerrel kiegészített rádiókat kap.

Új motorokkal és átfogó összeköttetési megoldásokkal rajtol az új Sharan

2015-06-18

Kereken két évtizede az európai családok egyik legfontosabb négykerekű kísérője a rendkívül sokoldalúan variálható Sharan. Ezen kívül az összesen 800 ezer példányban napvilágot látott öt- vagy hétszemélyes Volkswagen modellek Ázsiában nemes üzleti egyterűként futottak be fényes karriert. Most az idáig 200 ezer példányban értékesített aktuális nemzedék mélyreható műszaki változtatásokkal továbbfejlesztett változata debütál. Számos kényelmi és vezetői segédrendszer most debütál a típusban, s ezek közül több szintén újdonságnak számít a Sharan kategóriájában is. Teljesen megújította a Volkswagen – a márka a híres „Bulli” jóvoltából a kompakt kisbuszok feltalálója – az infotainment rendszerek kínálatát. Az összeköttetés elérhető legmagasabb szintjét kínálják, hiszen első ízben elérhetőek a MirrorLink™, az Apple CarPlay™ és a Google Android Auto™ kapcsolódási technológiák. A középpontban emellett a Sharan új motorjai állnak, amelyek akár 14,3 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, s megfelelnek az Euro 6 károsanyag-kibocsátási norma előírásainak.

A Volkswagen Személygépkocsik márka idén májusig 2.5 millió gépkocsit szállított ki

2015-06-15

A Volkswagen Személygépkocsik márkák idén januártól májusig 2.48 millió gépkocsit szállítottak ki, ez az adat tavaly az azonos időszakban 3 %-kal több, 2.55 millió egység volt. Májusban a vevőknek 499 500 gépkocsit adtak át, ez 5.9%-kal kevesebb, mint a tavalyi azonos időszak adata, a 530 100 darab volt. A legfrissebb számokat kommentálva Christian Klingler, a Volkswagen-csoport és a Volkswagen Személygépkocsik márka értékesítéséért és marketingért felelős igazgató tanácsi tagja azt mondta, hogy "A Volkswagen-csoport és a Volkswagen Személygépkocsik márka kiszállításai a feszült és vegyes piaci környezetben májusban enyhén csökkentek." Klingler hozzátette: " Az elmúl évvel összehasonlítva májusban kettővel kevesebb munkanap volt, és így kettővel kevesebb értékesítési nap is. Ez az általános kiszállítási tendencia egyik oka, és ennek érezhető kihatása volt mindenütt Európában.