Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen ID. lesz a fenntartható mobilitás úttörője

20.02.2019

A Volkswagen elkötelezett a párizsi éghajlat-változási megállapodás iránt, és elektromos modellek offenzivájával fekteti le a fenntartható mobilitás alapjait. A jövő év végén Zwickauban gyártásba kerülő új ID. modellnek úttörő szerepe lesz: a Csoport első elektromos autója az egész életciklusa alatt CO2-semleges lesz, ha az ügyfél folyamatosan zöld energiával tölti. Egyedül a gyártási fázis tekintetében az ID. szénlábnyoma évente több mint 1 millió tonna CO2-vel javul. Ez nagyjából egy szénerőmű éghajlatváltozásra gyakorolt hatásával egyezik, amely 300 000 háztartást lát el villamos energiával. Emellett a Volkswagen egy átfogó dekarbonizációs programon dolgozik, amely más modellekre is kiterjed. A márka 2025-ig több mint 20 teljesen elektromos modellt fog kínálni.

"Az éghajlatváltozás korunk legnagyobb kihívása" - mondta Thomas Ulbrich, a Volkswagen márka e-mobilitásáért felelős igazgatósági tagja. "A Volkswagen felelősséget vállal: az új ID. lesz a Csoport első, éghajlat-semlegesen előállított elektromos autója. Annak biztosítására, hogy az életciklusa alatt kibocsátás mentes legyen, sokféle módon dolgozunk a zöld energia felhasználásán. A fenntartható mobilitás valóban lehetséges, ha azt mindannyian akarjuk, és mindannyian dolgozunk rajta. "

A Volkswagen Csoport Fenntarthatósági Tanácsa támogatja az elkötelezettséget
Georg Kell, az U.N. Global Compact alapító igazgatója és a Volkswagen Csoport Fenntarthatósági Tanácsának szóvivője szerint: "Az emberiség  CO2-kibocsátását a lehető leggyorsabban csökkenteni kell. Megalakulása óta a Volkswagen Fenntarthatósági Tanácsa keményen dolgozott annak érdekében, hogy az éghajlatvédelem a vállalat egyik stratégiai prioritása legyen. A Volkswagen a megfelelő megközelítést alkalmazza az elektromos offenzívájával és az ID.-vel. Most itt az ideje, hogy ez a terv erőteljes mozgásba lendüljön.

Zöld energia az akkumulátorcellától a töltésig
Az ID. esetében a Volkswagen az egész értékláncot a CO2-kibocsátás elkerülésére és csökkentésére összpontosította. Az akkumulátorcellákat Európában gyártják, az energia a zöld energiaforrásokból származik. A közvetlen és közvetett beszállítók segítségével a megtakarítási potenciált a teljes ellátási láncban, egészen a nyersanyag-termelésig visszamenőleg felülvizsgálják. A Zwickau-i üzem már megújuló energiaforrásokból termelt energiát használ. A gyártási folyamatban elkerülhetetlen kibocsátást hitelesített klíma beruházásokkal ellensúlyozzák. Ennek eredményeként az ID. gyártása szén-dioxid semleges lesz a kezdetektől fogva.

A töltéshez a Volkswagen a megújuló energiaforrások, mint a szél- és a vízenergia felhasználását ajánlja. A Volkswagen új leányvállalata, az Ellie a közelmúltban megkezdte a megújuló energiaforrásokból termelt áram értékesítését Volkswagen Naturstrom® néven. A Volkswagen és más autógyártók által létrehozott IONITY gyors töltőhálózat az európai autópályákon mintegy 400 töltőhelyen kínál majd zöld energiát- ahol az elérhető.

A Volkswagen üdvözli a német energiaátalakítást
Miután az elektromos autók kibocsátás-mentessége nagyban függ a gyártásukhoz és töltésükhöz használt energia létrehozásának tisztaságától, a Volkswagen kifejezetten támogatja Németország fenntartható energiaellátásra tervezett átmenetét. Az elektromos mobilitás áttörése az energia átalakulásán túl csak a politikai vezetőkkel való szövetségben érhető el. A lakóingatlanokról szóló törvénytől a nyilvános töltési infrastruktúra bővítéséig az elektromos autók előtt álló akadályok elhárításának kell lennie a célnak.

A Volkswagen az elektromos autót vonzóvá és megfizethetővé kívánja tenni. A kompakt ID.1 már 2019. év végétől kezdődően legördül a Zwickau-i szerelősorról. A szabadidőautó ID.CROZZ1, az ID. BUZZ1 és a szedán ID. VIZZION1 is hamarosan bemutatkoznak. A Volkswagen márka tervei szerint 2023-ra mintegy 9 milliárd eurót fektet az e-mobilitásba.