Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen Touareg elnyerte a német formatervezők nagydíját

12.02.2019
A "Személygépkocsik" kategóriában a Volkswagen Touareg nyerte el a fődíjat a német formatervezői versenyen. A tekintélyes elismerést Klaus Bischoff, a Volkswagen formatervezési vezetője vette át a Frankfurt am Main-ban rendezett díjátadó ünnepségen. A szakértőkből álló zsűri elsősorban a szabadidő autó (SUV) műszaki színvonalát, magas minőségét  és élményt nyújtó tulajdonságait díjazta.

Az értékelésben a Volkswagen zászlóshajója főleg időtállóan funkcionális formatervezésének köszönhette az elismerést. A zsűri indoklása egyfajta tisztelgés is volt a Touareg előtt: "A Touareg harmadik nemzedékével a Volkswagen időtállóan elegáns és univerzális gépkocsit alkotott, amely a forma és a technológia terén is kiemelkedik, és tökéletesen megtestesíti a hagyományos Volkswagen erényeket. Ez egy fantasztikus, az utolsó részletekig harmonikusan kidolgozott szabadidő autó, mely kompakt formájával egyszerre visszafogott és mégis impozáns minőséget ad. A Touareg tökéletes családi autó, amely nagy hatással van az emberre és minden alkalommal nagy élményt nyújt."

Lenyűgöző „top modell”

A Touareg a Volkswagen csúcsmodellje, a márka legmagasabb szintű műszaki megoldásait magába foglaló gépkocsija. A kiválóan megtervezett arányoknak és a tiszta vonalaknak köszönhetően az SUV méretei egyszerre dinamikusak és elegánsak. A Touareg egyesíti a magasztos egyszerűséget és a finomra hangolt kiválóságot. A hűtőrács szembetűnő elülső krómcsíkjai finoman illeszkednek a fényszórókhoz, amelyek széles vállként tartják a gépkocsi precízen megtervezett szerkezetét. A Toureg felirat visszafogottan uralja a gépkocsi hátsó részének közepét. "A Touareg barátságos megjelenésű, amelynek semmit sem kell bizonyítania. Felsőbbrendűsége kiegyensúlyozottságán alapszik: a Touareg "tudja magáról", hogy mindent meg tud valósítani. Mi a Touareg új nemzedékével tökéletesítettük annak jellemzőit" - mondja Klaus Bischoff, a Volkswagen formatervezési vezetője a Touareg formatervezésének folyamatáról.

Elismert verseny

A Német Formatervezési Díjat a "Rat für Formgebung", a Német Formatervezési Tanács, mint a német márkák formatervezési hatósági testülete ítéli oda. A Tanácsot a német Parlament, a Bundestag kezdeményezésére 1953-ban alapították, a testület a márkák által a formatervezésen keresztül adott értékek elismerésével támogatja a német ipart. 2012 óta egy szakértőkből álló zsűri ítéli oda a Német Formatervezési Díjat a úttörő jellegű termékeknek és kommunikációs téren alkotott formatervezésnek is. 2017-ben a "Közlekedés" kategóriában a Volkswagen volt az egyik nyertes a Tiguannal, most pedig a Tiguant a Touareg követi a személygépkocsi kategóriában megszerzett első helyével.