Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen ID. R-t két alkalommal választották az „Év versenyautójává“

11.12.2018

Minden eddigi rekordot felülmúló teljesítmény a legendás Pikes Peak-i hegyi versenyen,  teljesen elektromos hajtáslánc és látványos külső - a Volkswagen ID. R  már rászolgált a legjobb jelzőkre. Az 500 kW-os, 680 lóerős prototípust két alkalommal koronázták meg, mint az "Év versenyautóját": a német Auto Bild Motorsport szaklap és az angol BBC Top Gear autós magazinja ítélte oda a díjat.  A két tekintélyes és nagy példányszámú  magazin elismerése a pályán elért sikeres évet zárja.

Június végén, a francia  Romain Dumas új világrekordot állított fel 7:57.148  perces idővel az ID.R-rel Pike Peaksben a "Verseny a felhőkbe" nevű versenyen. Ezzel 16 másodperccel volt jobb a korábbi rekordnál a rendkívül nagy igénybevételt jelentő, 19.99 kilométeres hegyi emelkedőn. Ez a diadal az ID. R-t, az első teljesen elektomos hajtású versenyautót olyan sportversenyen vitte a csúcsra, ahol a hagyományos belső égésű motorral hajtott gépkocsik is szerepeltek. Az ID. R az ID.  család előfutára, amelyet a Volkswagen 2019-ben vezet majd be.

"Az ID.R-rel két célt kívántunk elérni. Új rekordot szerettünk volna felállítani a Pikes Peak versenyen, és meg akartuk mutatni, hogy hogy mennyire dinamikus és erőteljes lehet az elektromos hajtás." - mondja Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója, aki a díjat az Essen-i autószalonon rendezett hivatalos gálán vette át az Auto Bild Motorsport képviselőjétől. Ami a sportbeli eredményt illeti, messze meghaladtuk várakozásainkat, és a verseny történetében az eddigi leggyorsabb "feljutást" valósítottuk  meg a Pikes Peak-en. Ezzel egy időben az, hogy  a két népszerű magazin Németországban és  Nagy Britanniában is elismerte az erőfeszítésünket  és az ID. R-t az "Év versenyautójává" koronázták, aláhúzza a tényt, hogy célkitűzésünket kommunikációs szempontból is elértük. Nagyon örülünk a díjaknak."-tette hozzá a Volkswagen Motorsport igazgatója.