Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A jövőbe invesztál a Volkswagen

21.11.2018

Intenzíven invesztál jövőjébe a Volkswagen-csoport: az elkövetkező öt év során, azaz 2023 végéig a vállalat közel 44 milliárd eurót kíván fordítani a jövő olyan meghatározó témaköreire, mint az elektromos mobilitás, az automatizált vezetés, az új mobilitási szolgáltatások, valamint járművei és gyárai digitalizálása. Ez az összeg mintegy harmadát teszi ki a 2019 és 2023 közötti tervezési időszak teljes kiadásainak. A döntés a vállalatcsoport most lezárult tervezési időszakának eredménye, amelyet a Volkswagen AG felügyelőbizottsága november 16-i ülésén vitatott meg, illetve vett jóváhagyólag tudomásul.

"A Volkswagen-csoport stratégiája keretében célkitűzésként fogalmazta meg a fejlesztés felgyorsítását. Beruházásainkkal a mobilitás jövőbeni meghatározó szakterületeire összpontosítva következetesen kívánjuk megvalósítani stratégiánkat" - hangsúlyozta pénteken Herbert Diess, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke a felügyelő bizottság menetrendszerinti ülését követően.


Középpontban minden márka és társaság eredményének további javítása
A jövő óriási kihívásainak önerőből való finanszírozása érdekében a Volkswagen-csoport következetesen dolgozik minden márkája és társasága eredményének további javításán, külön programot fogalmazva meg a megállapodás szerinti célok biztosítására. Amint Frank Witter, a vállalatcsoport igazgatótanácsának a pénzügy és az IT területeiért felelős tagja kiemelte: "Fegyelmezetten, beruházási és költségcéljainkra összpontosítva haladunk következetesen tovább a választott úton."

A tervek szerint az autós üzletág tárgyieszköz-beruházási, illetve kutatás-fejlesztési költségaránya 2020-tól egyaránt a versenyképes hat százalékos szintre csökken, miközben 2020-ig továbbra is érvényben marad a nettó cash-flow éves szinten legalább 10 milliárd eurós célértéke. A 2019-es és 2020-as évek tervidőszaka során azonban a Volkswagen készpénzkiadásait várhatóan még megterhelik a dízel témakör hatásai.

Nem tartoznak a konszolidációs körbe, s ezzel az említett tervekben sem szerepelnek a kínai vegyesvállalatok.E joint-venture társaságok saját forrásból finanszírozzák gyáraik és termékeik beruházásait.

A partneri együttműködések a jövő alakításának meghatározó sikertényezői
A beruházások tervezésén túl a felügyelőbizottság a jövő további iránymutató projektjeivel is foglalkozott pénteken. Jól haladnak a Forddal tervezett ipari együttműködésről folyó, már korábban bejelentett tárgyalások, a két vállalat termékei és régiói tekintetében egyaránt optimálisan egészíti ki egymást.

A tervezett közös munka alapvetően a könnyű haszonjárművek piaci szegmense több modelljének közös fejlesztéséről és gyártásáról szól, s a költségcsökkentés, illetve a vállalat teljesítményének jelentős növelése formájában a Volkswagen jelentős szinergiahatásokkal számol. Mindemellett a Ford és a Volkswagen továbbra is vetélytársak, s a lehetséges együttműködés semmi esetre sem terjed ki az üzleti, marketing- vagy árstratégiára. Mindazonáltal a könnyű haszonjárművek piaci szegmensén túl a közös munka bővítését célzó további potenciális kooperációs lehetőségek is felmerültek.