Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Az I.D. R Pikes Peak a Classic Days találkozón mutatkozik be Németországban

03.08.2018

Augusztus 3. és 5. között jön el ismét az I.D. R Pikes Peak ideje, ekkor debütál ugyanis Németországban, a Dyck kastélyban megrendezett 13. Classic Days veterán találkozón. A wolfsburgi Autostadt itt mutatja be a Volkswagen első, tisztán elektromos hajtású versenyautóját a "Passion, Pace, Performance" névre hallgató kiállítási területén. A közel 40 kiállított jármű - az 1920-as Bugattitól kezdve a jelenlegi Volkswagen I.D. R Pikes Peak modellig - nagyszerűen mutatja be a Volkswagen Csoporthoz tartozó márkák motorsport világának sokszínűségét, egyaránt fókuszálva a múltra, a jelenre és a jövőre. Az 500 kW (680 LE) teljesítményű I.D. R Pikes Peak a sportos előfutára a Volkswagen 2020-ban bemutatkozó, tisztán elektromos hajtású sorozatgyártású családjának, az I.D. modelleknek.

Sikerei is igazolják, hogy az I.D. R Pikes Peak tökéletesen testesíti meg a jelen és - elektromos hajtásrendszere révén - a jövő mobilitását is. A mindössze nyolc hónap alatt készült elektromos versenyautóval a Volkswagen mostanra már két rekordot is felállított. A 2018-as Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó versenyen június 24-én a francia pilóta, Romain Dumas nem csupán a korábbi, elektromos versenyautók által felállított rekordot múlta felül, de 7 perc 57:148 másodperces eredményével minden idők legjobb idejét futotta a világhíres hegyi felfutó versenyen. Három héttel később a 40 éves versenyző új rekordot állított fel az elektromos járművek kategóriájában a népszerű Goodwood Festival of Speed rendezvényen, ahol az I.D. R Pikes Peak volánja mögött 43,86 másodperc alatt - a korábbi, 2013-as csúcstartónál 3,48 másodperccel gyorsabban - teljesítette a távot.

A 13. Classic Days találkozó látogatói az eseményen találkozhatnak még az 1987-es dupla motoros Golf "Pikes Peak" modellel is. A korábbi német profi raliversenyző és Európa-bajnok, Jochi Kleint ült ennek az autónak a volánja mögött 31 évvel ezelőtt a Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó versenyen a Volkswagen Motorsport színeiben. A Dyck kastélyban Kleint a Volkswagen Classic képviseletében gördül be a 480 kW (652 LE) teljesítményű Golf modellel. A "Racing Legends" (Versenylegendák) program során veterán versenyautók idézik meg a motorsport történelmet a 2,8 kilométer hosszú versenypályán.

A Classic Days története 2006-ra nyúlik vissza és Wolfgang Graf Berghe von Trips emlékére jött létre, aki 1961-ben Monzában egy baleset során vesztette életét. A várhatóan közel 40 000 látogatót vonzó 13. Classic Days egy különleges autós kerti parti és motorsport fesztivál, amelyen 7 000 veterán autó mellett 120 történelmi versenyautó vesz részt.

Mindössze 250 nap telt el a Pikes Peak projekt 2017. október 18-án történt bejelentése és a Volkswagen I.D. R Pikes Peak versenyautónak a Pikes Peak-i Hegyi Felfutón elért rekordja között. Az I.D. R Pikes Peak fejlesztésének fantasztikus története most videón is megtekinthető.