Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Videó: Ilyen volt helikopterről nézve az I.D. R Pikes Peak rekordköre

16.07.2018

Sporttörténelmet írt a Volkswagen június 24-én a Pikes Peak nemzetközi hegyi versenyen. A 680 lóerős I.D. R Pikes Peak maga mögött hagyta az összes belsőégésű motoros versenyautót, ezzel nemcsak az elektromos kategória, hanem a Pikes Peak történetének leggyorsabb versenyautója lett, Romain Dumas elképesztő, 7 perc 57.148 másodperces idővel vonult be a történelembe.

Csupán 250 nap telt el a Pikes Peak projekt bejelentése, és a rekordot döntő futam között. Az I.D. R Pikes Peaket egyedülálló hajtástechnológiája, akkumulátora és aerodinamikai megvalósítása tette igazán különleges versenyautóvá. Az I.D. R Pikes Peak nem csupán a 2020-ban induló teljesen elektromos Volkswagen I.D. család előfutára lett, hanem egyértelmű üzenetet is közvetít az elektromobilitás fontosságáról.

Most először egy helikopter szemszögéből és megnézhetjük, hogyan döntött rekordot Romain Dumas az I.D. R Pikes Peak volánja mögött:

https://youtu.be/CwZbvPY_4aE