Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen részvényesei formálisan is jóváhagyták az Igazgató Tanács és a Felügyelő bizottság tevékenységét, és elfogadták a magasabb osztalék kifizetését

04.05.2018

A Volkswagen AG Éves Közgyűlésén a részvényesek 99,97%-os többséggel elfogadták az Igazgató Tanács és a Felügyelő Bizottság javaslatát, hogy törzsrészvényenként 3,90 (2,00) eurót, elsőbbségi részvényenként pedig 3,96 (2,06) eurót fizessenek ki a 2017-es pénzügyi évre. Ezzel mintegy 2 milliárd euró kifizetésére kerül sor. Mindezek mellett az Igazgató Tanács és a Felügyelő Bizottság tevékenységéről szóló határozatot a Közgyűlésen résztvevő részvényesek 93,18%-os többségű szavazatával fogadták el.

A továbbiakban a Közgyűlés Marianne Heiß-t megválasztotta a Felügyelő Bizottság új tagjává, aki Annika Falkengren-t váltja a Bizottságban. Annika Falkengren a Lombard Odier svájci magánbanknál betöltendő új megbízatása miatt mondott le  Felügyelő Bizottsági tagságáról. Marianne Heiß 1996-tól töltött be vezető menedzseri pozíciókat a BBDO Csoportnál, 2013 óta ő volt be a BBDO Csoport igazgatóságának pénzügyi vezetője.

Mindezek mellett Dr. Wolfgang Porschét újabb teljes időszakra beválasztották a Felügyelő Bizottságba.