Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Lendületesen halad a Volkswagen észak-amerikai átszervezése

19.01.2018

Észak-Amerikában is lendületesen folytatja a Volkswagen márka az egyes régiók megerősítését szolgáló globális stratégiáját. Az új Jetta bemutatásával a Volkswagen e régióban legsikeresebb volumen modelljének hetedik nemzedékét mutatta be a Detroiti Autószalon (North American International Auto Show; NAIAS) előestéjén. Az új Jetta formavilágát pontosan az észak-amerikai ügyfél igények szerint alakították ki a tervezők.

"A Golf, a Passat és a Beetle mellett a Jetta az egyik legnépszerűbb modellünk - egyben az első számú Volkswagen az Amerikai Egyesült Államokban. Teljes egészében átdolgoztuk, így immár új szintet képviselve számít egyesült államokbeli sikereink kulcsfontosságú tényezőjének. 2020-ig évente két-két további új Volkswagen jelenik meg az Amerikai Egyesült Államok piacán" - hangsúlyozta Dr. Herbert Diess, a Volkswagen márka igazgatótanácsának elnöke.

A Jetta bemutatója a Volkswagen igen sikeres 2017-es évét követi Észak Amerikában: mintegy 592 ezer eladott járművel (+1,9 százalék, 2016: 580 600 gépkocsi) e régió is hozzájárult a Volkswagen márka új kiszállítási rekordjához. Amint a márka a Detroiti Autószalont megelőzően közzétette, 2017-ben világszerte 6,23 millió Volkswagen személygépkocsit adtak át az ügyfeleknek, nagyjából 250 ezerrel többet, mint a megelőző év során.

Hinrich Woebcken, a Volkswagen North America vezérigazgatója kiemelte: "2017 folyamán sikerrel újult meg a Volkswagen az Amerikai Egyesült Államokban. Új középkategóriájú SUV-modellünket, az Atlast, óriási érdeklődés fogadta az ügyfelek körében. A teljes piac visszaesése közepette mi sikerrel növeltük értékesítésünket és további piaci részesedést szereztünk." A Volkswagen emellett a dízel témakör terén is jelentős előrelépést produkált, s az Amerikai Egyesült Államokban érintett 540 ezer gépkocsi immár több mint 80 százalékának átalakítása vagy visszavásárlása is megtörtént.

Új, kimondottan az amerikai piac igényei szerint kialakított modelljeivel a Volkswagen új offenzívát indít a térségben, amelynek célja, hogy Észak-Amerikában is meghatározó volumen márkává lépjen elő. Ennek érdekében a vállalat összesen több mint 3,3 milliárd dollárt (2,8 milliárd euró) kíván invesztálni Észak-Amerikában az elkövetkező három év során, ebből mintegy 1,2 milliárd dollárt (egymilliárd eurót) az amerikai egyesült államokbeli projektjeire. A Volkswagen márka célja 2020-ig a nullszaldós működési eredmény Észak-Amerikában.

Az új Jetta a Volkswagen észak-amerikai modell offenzívájának meghatározó eleme, de a Volkswagen chattanoogai gyárában készülő Atlas mellett a Tiguan Allspace és az e-Golf2 piaci bevezetésére is sor került. A tervek szerint 2020-ig évente két-két további új modell jelenik meg az Amerikai Egyesült Államok piacán. Az idén az új Jetta mellett az Arteon is megérkezik Amerikába, 2019-ben pedig az új Passat és egy további SUV-modell következik, egyaránt az MQB-technika műszaki alapjain.

2020-tól mindezt az első tisztán elektromos hajtásrendszerű járművek egészítik majd ki, amelyek az új fejlesztésű, modulrendszerű E hajtásrendszer-koncepcióra (MEB) épülnek. Amerikában egy SUV lesz az első MEB-modell.

"TRANSFORM 2025+" stratégiája keretében a Volkswagen a márka történetének legnagyobb modelloffenzívát indította el. Jelenleg több mint 50 jármű áll fejlesztés alatt és a Volkswagen egyedül 2018-ban több mint tíz új modellel, illetve modellváltozattal jelenik meg világszerte a piacon, tovább erősítve vezető volumengyártói pozícióját.

1) Ez a modell egyelőre nem kapható kereskedelmi forgalomban, így nem tartozik az 1999/94/EG irányelv hatálya alá.
2) e-Golf (100 kW/136 LE) - elektromosáram-fogyasztás (kWh/100km): 12,7 (kombinált); szén-dioxid-kibocsátás (g/km): 0 (kombinált); gazdaságossági besorolás: A+