Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Új rekord: több mint 6 millió Volkswagent gyártottak 2017-ben

05.01.2018

Az év végére a Volkswagen által gyártott autók száma meghaladta a 6 milliót, és ez által új rekordot állított fel. Az új rekordhoz a Volkswagen-csoport központi márkájának történelme során eddig legnagyobb termékoffenzívája, illetve az ügyfelek részéről az egész világon megmutatkozó növekvő kereslet vezetett. A Volkswagen Jetta, a Golf, a Santana, a Passat és a Polo vezeti a márka világméretű gyártási rangsorát.

Thomas Ulbrich, a Volkswagen márka igazgatótanácsának gyártásért és a logisztikáért felelős tagja egyértelmű jelet lát mindebben: "A 12 hónap alatt gyártott több mint 6 millió Volkswagen mindenek előtt azt mutatja, hogy gyáraink és alkalmazottaink folyamatosan javítják termelési képességeiket. Csúcsteljesítményű gyártási kollektíváink vannak, amelyek sikeresen meg tudnak felelni az ügyfelek növekvő kereslete által jelentett igényeknek."

A fejlődés húzóerejét a hosszú ideje a legnagyobb számban értékesített Jetta, Golf, Santana, Passat, Polo, illetve a Tiguan iránt megmutatkozó növekvő kereslet, és a közelmúltban piacra bevezetett termékek, mint például az új Polo, az Arteon és a T-Roc jelentik. A Volkswagen márka 14 országban több mit 50 gyárban végzi a gépkocsik gyártását. Amióta a sorozatgyártás a Bogárral 72 évvel ezelőtt elkezdődött, több mint 150 millió Volkswagen gépkocsi gurult le a gyártósorokról. A márka világméretű portfoliója jelenleg több mint 60 típust foglal magában.

A jövőre vonatkozó TRANSFORM 2025+ stratégia keretében a Volkswagen márka felgyorsítja modell offenzíváját. A Volkswagen csak 2017-ben több mint 10 újdonságot mutatott be világszerte. Az elkövetkező néhány évben a teljes termék paletta megújul, és olyan kulcs szegmensekben bővül, mint a szabadidő autók (SUV) és az e-mobilitás. Ebben az első szakaszban a márka jelenléte különösen a szabadidő-autók (SUV) kategóriájában fog jelentősen megerősödni. 2020-ra a márka 19 szabadidő autó változatot mutat be világméretekben, és ebben a kategóriában összesített részesedése eléri majd a 40 %-ot. A második szakaszban, 2020 után, a márka teljesen új elektromos architektúra alapján épít fel egy teljesen új elektromos hajtású termékcsaládot, melyben az I.D. jelenti majd a Volkswagen autók jövőjét. Ez a család az I.D., az I.D. Crozz és az I.D. Buzz változatokat foglalja magában. Ezek a típusok adják majd a Volkswagen 2020-at követően rövid időközökkel, a világméretű elektromos autó offenzívája keretében bemutatandó újdonságainak fő változatait. 2025-ben várhatóan egymillió elektromos Volkswagen lesz majd az utakon.

*E-Golf (100 kW/136 PS):
Áramfogyasztás kWh-ban 100 km-re: vegyes 12.7,
CO2 kibocsátás vegyes g/km-ben: 0,
Hatékonysági osztály: A+