Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen igazgatótanácsa tájékoztatja a felügyelőbizottságot a kartelljogi kérdésekkel kapcsolatos aktuális helyzetről

28.07.2017

Szerdán a Volkswagen Aktiengesellschaft igazgatótanácsa tájékoztatta a felügyelőbizottságot az aktuális tényállásról az esetleges kartelljogi kérdések kapcsán. E kérdések részletei, valamint a többek között nyilvános vitákat kiváltó spekulációk kapcsán a Volkswagen-csoport jelenleg nem kíván állást foglalni. Alapvetően érvényes, hogy sok esetben szükséges és nem kifogásolható a törvényi szabályozással még nem rendelkező új technikák esetében megvitatni a megvalósíthatóságot, valamint a műszaki megoldások szabványosítását és biztonsági előírásait. Hasonlóképpen alapvető az is, hogy a Volkswagen kooperatív és a bizalmon alapuló együttműködésben dolgozik a hatóságokkal.

Világszerte megszokott, hogy az autógyártók bizonyos műszaki kérdésekben tárgyalnak egymással, ezzel fokozva az innováció sebességét és annak minőségét is. Ez számos tekintetben előnyökkel jár, nem utolsósorban az ügyfelek számára. Hiszen így az innovatív megoldások gyorsabban, valamint kedvezőbb áron elérhetőek az ügyfelek számára, mintha a gyártók idő és költségek tekintetében nagyobb ráfordítással egyedül fejlesztenék ki ezeket a megoldásokat.

Az ilyen együttműködések különösen akkor helyénvalóak, amikor azok nem tartalmaznak egyedi termékspecifikációkat. A múltban ilyen egyeztetések különböző gyártók között különösen olyan területek és témák kapcsán történtek, amelyek nem érintettek verseny-specifikus járműjellemzőket így ezek a márkák közötti versenyt nem csökkentették, nem korlátozták. Erre egy példa a villanymotoros járművek töltőcsatlakozójának egységesítésére vonatkozó törekvés.

A felügyelőbizottsággal nyíltan beszéltek az információkról. Az igazgatótanács a felügyelőbizottságot a vonatkozó kérdésekben továbbra is teljeskörűen tájékoztatja majd.