Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Jól teljesített a Volkswagen e-Golf az e-Tour Europe versenyén

19.06.2017

Június 9-én rajtolt az e-Tour Europe, az elektromos autók rally versenye, ami 9 napon keresztül, 9 európai fővárosba látogatott, fosszilis üzemanyag felhasználása nélkül, ugyanis a verseny célja az volt, hogy mindenkinek eljuttassa üzenetét: az elektromobilitás működő, hatékony technológia.

A versenyen 18 csapat indult, köztük a Volkswagen színeiben egy új, 300 kilométeres hatótávú e-Golf, a volánnál Bíró Csongor újságíróval. A Wolfinak becézett autó Budapestről indulva egészen Bécsig ment egy töltéssel,  úgy futott 224 km-t az e-Golf, hogy  még 39 km-nyi töltés maradt benne. A második töltéssel elment 280 km-t, ráadásul az IKEA-ban ingyen is lehetett tölteni, így még gazdaságosabbá vált az utazás Müchenig, ahol a verseny kezdődött.

Münchenből Ludwigsburg felé autóúton 100-zal repesztve, meglepetésre javított eddigi hatótávján és a megtett + megtehető hatótávolságot számítva mintegy 316 kilométerre elegendő energiáról adott számot. Innen Stuttgartba érkezett probléma nélkül, a számítások szerint 9 forint/km a költsége, és Luxemburgba is úgy érkezett az e-Golf, hogy a 300 km hatótávolság felett teljesített, és így 6,6 Ft/km-re csökkent a költség.

Brüsszelig is tökéletesen teljesített a Volkswagen, innen Eindhovenbe indultak, ahol újra tudtak tölteni. 2000 megtett kilométer után megállapították, hogy az elektromos autó már csak azért is jó, mert nem találkoztak még foglalt töltővel egy országban sem.  Eindhovenből Celléig is jól fogyasztott Wolfi, már csak 4 forintba kerül vele egy kilométer. Berlinbe menet Bíró Csongor "hazavitte" az autót Wolsburgba, az Autostadtban az anyavállalat csapata fogadta a magyar versenyzőt és Wolfit. Berlinbe is gond nélkül megérkeztek, ahol egy lakótelepen tudtak tölteni, a költség 3,5 forintra csökkent.

Drezda után Pozsonyba vezetett az út, onnan pedig június 16-án Budapestre érkezetek, ahol az érdeklődők vele, és több mint 100 másik villanyautóval is találkozhatnak a Hősök terén. Az eddig megtett út: 3441 km volt, töltési költség kevesebb mint egy euró, 1 km így a teljes utazásra számítva 0,8 centbe került (azaz 2,5 forintba); maximális sebesség 110 km/h; klíma nélkül, eco+ és eco módban. A nap a töltésről szólt, de Wolfinak hatalmas sikere volt, folyamatosan fotózták. Az eseményre a főpolgármester-helyettes és több államtitkár is kilátogatott.

A hét végén Budapestről Zágrábba vezetett Wolfi útja, ahol szintén sok lehetőség volt ingyenesen tölteni a kocsit, és Ljubjlanában sem akadt semmi probléma. Innen azonban Bíró Csongor merész vállalkozásba kezdett, ugyanis az autópálya helyett felvitte Wolfit a Großglocknerre, Ausztria 2504 méter magas legmagasabb csúcsára. A stratégia be is jött, fent a hegyen is tudta tölteni az e-Golfot, itt pihent meg Wolfi, ami a legmagasabb pont, ahová valaha elektromos autó feljutott.

A Volkswagennek nagyon jó esélye volt a bronzéremre, de Csongor és Facebook követői úgy döntöttek, hogy inkább legyen magasságtartó rekorder.  Összesen 3600 kilométert tettek meg, és egy töltés átlagosan 304 km-ig vitte el Volkswagen csapatát. Június 19-én dél körül indultak Budapestre, ahol Wolfi visszafoglalhatta a parkolóhelyét a Volkswagen autóparkjában. Csongornak gratulálunk teljesítményéhez és köszönjük az e-Golf  menetpróbáját!