Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

I.D. CROZZ – Crossover modell, amely egyesíti a kupék dinamizmusát az SUV modellek határozott fellépésével

20.04.2017

A Volkswagen a modern elektromos járművek teljesen új sorozatán dolgozik. A 2017. április 19. és 29. között megrendezésre kerülő "Auto Shanghai 2017" autókiállításon bemutatkozó I.D. CROZZ bepillantást enged az elektromos mobilitás jövőbeni főszereplőinek világába. Herbert Diess, a márka igazgatótanácsának elnöke így kommentálta a premiert: "2025-ig a tisztán elektromos üzemű járművek értékesítését évi egymillió darabra kívánjuk növelni. Kulcsfontosságú szerepe lesz ebben az I.D. CROZZ modellnek, amelynek a gyártása 2020-ban indul majd." A négyajtós modell a márka első elektromos meghajtású CUV (Crossover Utility Vehicle) modellje, amely egyesíti a kupék és az SUV-k legelőnyösebb tulajdonságait.

Az I.D. család

Az I.D. (Párizs, 2016) és az I.D. BUZZ (Detroit, 2017) premierjét követően az új koncepció immár az I.D. család harmadik progresszív tagjaként képviseli a nulla károsanyag-kibocsátású járművek (Zero Emission Vehicle) új generációját, nagy hatótávval, karizmatikus e-mobilitás dizájnnal és a belső tér új élményével.

500 kilométer összkerékhajtással, fényredőny és CleanAir rendszer

Az I.D. család CUV-tagja sportos, interaktív és sokoldalú nulla károsanyag-kibocsátású modell, amelynek elektromos összkerékhajtása éppoly meggyőző a "városi dzsungel" forgalmában, mint a sportos életstílus autózásai során. Az európai szabványos ciklus (NEDC) alapján az I.D. CROZZ hatótávolsága egy feltöltéssel 500 kilométer, legnagyobb sebessége 180 km/óra, teljesítménye pedig 225 kW. Az akkumulátor egy gyorstöltéssel (egyenáram/150 kW) mindössze 30 perc alatt éri el a 80 százalékos töltöttséget. Elegendő három másodpercig megnyomni a kormánykerék Volkswagen-emblémáját, máris aktív az autonóm "I.D. Pilot" üzemmód és az I.D. CROZZ önvezető üzemmódban indul útjára. A tanulmány minden kijelzője és kezelőeleme digitális, lényegében olyan, mint egy kerekeken közlekedő okostelefon. A vezető számára legfontosabb információk a kiterjesztett valóság segítségével kerülnek kivetítésre annak látóterébe. Kiemelt szerepet kap a gesztusvezérlés is. Már az átlátszó panorámatetőn található új fejlesztésű fényredőny mozgatása is gesztusvezérléssel történik. Ez a redőny gondoskodik a külső és belső hangulatvilágítás egy teljesen új formájáról. Az alkalmazott CleanAir rendszer pedig a külső körülményektől függetlenül gondoskodik az utastér állandó kitűnő minőségű levegőjéről.

Az elektromos mobilitás génje

Az I.D. CROZZ nulla károsanyag-kibocsátású formatervének minden egyes elemében az elektromos mobilitás génjei jelennek meg. Egyik meghatározó optikai ismertetőjegye a Volkswagen elektromos mobilitására jellemző világításkép. Elemei - a C-alakot formázó LED technikájú nappali menetfény és a változó vezérlésű LED fényszórók - az autó orr részén egy elektromosan "mozgó" szemként egyesülnek (Interactive Sportlight). "I.D. Pilot" automatizált üzemmódban ezek a "szemek" kommunikálnak a többi közlekedővel az utakon.

Az elektromos hajtás új értelmet ad a térnek

Az I.D. CROZZ lényegesen kompaktabb kialakítású, mint a Volkswagen legújabb generációs SUV modellje, az új Tiguan L (Kínában), amely Tiguan Allspace néven is elérhető (Európában). Ennek ellenére a CUV legalább akkora helykínálattal rendelkezik, amelynek oka, hogy az I.D. CROZZ a Volkswagen elektromos járműveinek új, innovatív, következő generációs felépítését követi. A tengelyek és a hajtáslánc elemei a jármű külső részeire kerültek, biztosítva ezzel a kompakt felépítést. Az akkumulátor teljes egészében a padlórészbe integrálva kapott helyet. Az ülések kiosztása maximális rugalmasságot biztosít. Nagyvonalú, új kialakítású nyitott teret kínál az optimális használathoz, amely felülírja a kategóriák hagyományos elvárásait. Ami a hátsó teret illeti, arról kizárólag a felsőbb kategóriák méretei juthatnak az eszünkbe. Elvinnénk magunkkal a kerékpárunkat a hétvégére, de nem szeretnénk a kerékpártartóval bajlódni? Gond nélkül megoldható. Egyszerűen helyezzük el a kerékpárt keresztben a hátsó üléseknél. A felhajtható hátsó ülések és az elektromosan nyíló, széles ajtók mindezt könnyedén lehetővé teszik.

Új márkastratégia

Az I.D. CROZZ koncepciója teljes mértékben illeszkedik a Volkswagen új márkastratégiájába. A stratégia alapját négy innovációs terület alkotja:

-  Intelligens fenntarthatóság: a Volkswagen törekszik arra, hogy innovatív, sorozatgyártásba kerülő elektromos modellek fejlesszen

-  Ösztönös használat: a Volkswagen olyan járművek fejlesztésére összpontosít, amelyek intuitív módon működtethetők és új kialakítású kijelző illetve kezelőrendszerekkel rendelkeznek

-  Hálózatba kapcsolt közösség: a Volkswagen a jövőben egy Volkswagen azonosítón keresztül biztosítja az emberek, autók és a környezet összekapcsolhatóságát

-  Önvezető üzemmód: az önvezető funkció segítségével a Volkswagen még biztonságosabb és kényelmesebb autózást kínál ügyfeleinek

Megjegyzés: az I.D. CROZZ még nincs kereskedelmi forgalomban és ebből eredően az EU 1999/94/EC direktívája nem érvényesül.