Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen-csoport 2017 januárjában 813,700 gépkocsit szállított le ügyfeleinek

02.03.2017

Fred Kappler, az értékesítési csoport vezetője: Kínát leszámítva a VW csoport világméretekben jelentős, 4,9 %-os növekedést ért el.

Januárban a Volkswagen-csoport világméretekben 813,700 gépkocsit adott át ügyfeleinek. "A tavalyi erős növekedés után a Kínában tapasztalt sajátos jelenségek az év elején kihatottak a kiszállításokra. Különösen a kínai új év korai kezdési időpontja, a kis motorokkal szerelt gépjárművekre kivetett adó emelkedése, illetve az Audi kereskedők részéről a tervezésben tapasztalt átmeneti visszafogottság volt hatással az értékesítési eredményekre januárban. Ugyanakkor az idei esztendőben továbbra is egészséges növekedésre számítunk Kínában" - mondta Fred Kappler, a Volkswagen Aktiengesellschaft értékesítési csoportjának vezetője a januári értékesítési számokat kommentálva. Kínát leszámítva a VW csoport világméretekben jelentős, 4,9%-os növekedést ért el"- tette hozzá Fred Kappler.

Európában a VW csoport jelentősen, 7%-kal növelte értékesítéseit, és 312,900 gépkocsit szállított le vásárlóinak. A Csoport kiszállításai Nyugat-Európában 5,8%-kal nőttek. A leszállított 262,900 gépkocsiból a hazai, németországi piac 91,100 gépkocsival részesedett. A kelet- és közép-európai piacokon 13,6%-kal javultak a kiszállítási adatok, a térségben 50,000 gépkocsit adtak át az ügyfeleknek. Kisebb növekedés volt tapasztalható az oroszországi kiszállítások mértékében is, az 1,3%-os növekedéssel összesen 9,800 gépkocsit szállítottak le.

Januárban a Volkswagen-csoport 66,000 gépkocsit adott át ügyfeleinek Amerikában, ami 9,0%-os emelkedést jelent. Az Egyesült Államok piacán az év eleje erős növekedést mutatott, 41,500 gépkocsit szállítottak le, és ez 14%-os növekedést jelent. Dél-Amerikában a Volkswagen-csoport 39,600 gépkocsit szállított ki, ez 8,6%-os növekedést jelent.

A Kínában tapasztalt sajátos jelenségek kedvezőtlenül hatottak ki a januári kiszállításokra a csendes-óceáni térségben. Az év első hónapjában a térségben 368,000 gépkocsit szállítottak le, beleértve a Kínában az ügyfeleknek átadott 344,000 gépkocsit is, és ez 14,0%-os csökkenést jelentett.