Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Touran most először Európa legkeresettebb egyterűje

13.02.2017
  • Az összes egyterű között az első helyen végzett a Volkswagen Touran 2016-ban
  • A követési távolság automatikus tartásának új rendszere (ACC) araszoló forgalomban is kitűnő segítség

2016-ban a Volkswagen Touran először szerezte meg Európa legsikeresebb egyterűjének járó elismerést. A tekintélyes IHS Automotive piackutató vállalat által ellenőrzött eredmények szerint a Touran több, mint 112 000 forgalomba helyezéssel az európai kontinens legnagyobb számban értékesített egyterű modellje lett 2016-ban. A sokoldalú modell legújabb generációját innovatív vezetői segédrendszereivel és infotainment megoldásaival világszerte több, mint 40 országban értékesítik. A fold-flat ülésezésnek köszönhetően (akár hét üléssel és 834 literes csomagtérrel) a Touran egyike a legsokoldalúbban variálható egyterű modelleknek, legyen szó bármilyen járműkategóriáról.

A Volkswagen a közelmúltban frissítette a Touran legfontosabb vezetői segédrendszerét, a követési távolság automatikus szabályozását ((Adaptive Cruise Control - ACC), amely magában foglalja a városi vészfékfunkcióval (City Emergency Braking) kiegészített Front Assist rendszert is. A követési távolság automatikus szabályozásának rendszere mostantól a 30 és 210 km/óra sebességtartományban érhető el (korábban ez 30 és 160 km/óra között volt lehetséges). A kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) szerelt változatnál ez a tartomány még tágabb, 0 és 210 km/óra közötti sebességnél áll rendelkezésre. A követési távolság automatikus szabályozása és a kettős tengelykapcsolós sebességváltó egységével a Touran szinte önműködően közlekedik az araszoló forgalomban, a rendszer ugyanis - működési határain belül - megállásig lassít majd önműködően el is indítja a járművet. A családi autók specialistája számos műszaki megoldást kínál, mint például a háromzónás Climatronic légkondicionálót, amely az aktív biogén szűrőnek köszönhetően kitűnő levegőminőséget biztosít és a Car-Net Cam Connect kamerarendszert, amellyel a hátsó üléseken GoPro® kamera helyettesítheti a szülő vigyázó tekintetét. A gyerekekről készülő kép ekkor egyszerűen az infotainment-rendszer képernyőjén jeleníthető meg.