Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Tökéletes kilátás fűtőszálak nélkül is – a Volkswagen klímakomfort szélvédője

30.01.2017

• Elektromosan vezető ezüstréteggel bevont, "okos" első szélvédő gondoskodik télen a szükséges melegről
• A fűtőszál nélküli első szélvédő már a Volkswagen számos modelljébe megrendelhető

 

A fűthető szélvédő korántsem újdonság az autózásban. Az első szélvédőbe ágyazott vékony fűtőszálak immár évtizedek óta sikerrel akadályozzák meg extrafelszerelésként az üvegfelület párásodását, illetve gondoskodnak a lerakódott jégréteg gyors leolvasztásáról. E vékony fémhuzalok azonban bizonyos esetekben - különösen az esti szembeforgalom vagy épp a lenyugvó nap fényében - láthatóvá válnak a vezető számára.

Klímakomfort szélvédőjével a Volkswagen kiváló megoldást talált a tökéletes kilátásra. A fűtőszálak nélküli konstrukcióban leheletvékony, elektromosan vezető ezüstréteget visznek fel az első szélvédő rétegei közé, amely elektromos áram hatására gondoskodik a szükséges hőről. E technika 400 - 500 watt maximális teljesítményfelvétel mellett a legrövidebb idő alatt melegíti fel a szélvédőt, hatékonyan segítve a jég leolvasztását. Az első szélvédő alsó részén emellett kívülről nem látható fűtőszálak szolgálnak az ablaktörlők felfekvő felületének melegítésére, megelőzve a lapátok lefagyását. A fűtőszálak nélküli és infravörös sugarakat visszaverő első szélvédőt a Volkswagen a Golf, Golf Sportsvan, Golf Variant, Tiguan, Passat és Passat Variant modelljeibe kínálja extrafelszerelésként.

Az innovatív szélvédő nem csupán a hideg évszakban bizonyul hasznosak. Nyáron a vékony ezüstréteg egyfajta passzív hőpajzsként szolgál, s a napsugárzás akár hatvan százalékát is visszaverve akár 15 Celsius fokkal hűvösebben tarthatja az utasteret, mint a hagyományos, zöld színezésű szélvédők. A napon leparkolt autóban azután így jóval gyorsabban kellemes klímát alakíthat ki a légkondicionáló berendezés.