Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Megkapta a KBA jóváhagyását a Volkswagen-csoport az EA 189 motorcsalád összes TDI-motorjának átalakítására

22.12.2016

• Végleges KBA-jóváhagyás az EA 189 dízelmotorcsalád átalakítására 
• Az összes ügyfelet időben értesítik majd, hogy időpontot egyeztethessenek a márkaszervizükkel

Megadta az összes szükséges hivatalos jóváhagyást a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) az EA 189 kódú TDI-motorcsalád különböző tagjaival felszerelt járművek átalakítására. Az illetékes hatóságokkal folytatott szoros együttműködés mellett a Volkswagen-csoport érintett márkái megkezdik az európai és nemzetközi járműtulajdonosok értesítését a következő hetekben. Az összes ügyfél rövid időn belül foglalhat majd időpontot a járműve módosítására az általa választott hivatalos márkaszervizben.

Németországban az ügyfeleket kétlépcsős folyamat keretében értesítik. Az összes érintett tulajdonost tájékoztatták már tavasszal az első lépcsőben egy, a hatóságokkal egyeztetett levélben arról, hogy járművük érintett a visszahívási akcióban. Most, hogy a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) immár jóváhagyta az összes modell esetében a műszaki megoldásokat, az ügyfeleket egy második levélben arra kérik majd, hogy az általuk választott márkaszervizzel egyeztessenek időpontot.

A Szövetségi Közlekedési Hivatal - ahogyan korábban is tette - megerősítette, hogy a kidolgozott műszaki intézkedések elvégzése nem okoz hátrányos változást az üzemanyag-fogyasztási, teljesítmény- és zajkibocsátási értékekben. A járműtípusok az átalakítás után megfelelnek a törvényi előírásoknak, valamint a rájuk érvényes károsanyag-kibocsátási szabványoknak.

A Volkswagen nagy erőket fordított a műszaki megoldások kidolgozására, és a nitrogénoxid-témakörben érintett összes járművet kijavítja majd. A műszaki intézkedések elvégzése kapcsán semmilyen költség nem terheli majd az ügyfeleket. Ezen kívül a visszahívási folyamat keretében minden ügyfélnek ingyenesen cserejárművet ajánlanak fel. A szükséges műszaki megoldásokat Európa-szerte a Szövetségi Közlekedési Hivatal által jóváhagyott idő- és intézkedési terv alapján végzik.

A Szövetségi Közlekedési Hivatal jóváhagyása nem terjed ki az érintett járművekre az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában. Hasonlóképpen a visszahívási és átalakítási kampány még nem kezdődött el a Dél-Koreában forgalomba helyezett EA 189 motorkódú járművek esetében.