Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen-csoport és a SOVAC közös járműgyártást indít Algériában

05.12.2016

•    Helyi összeszerelő üzem Relizaneban 2017 tavaszától
•    Több mint 100 járműves napi gyártási kapacitás a Volkswagen, a Volkswagen Haszonjárművek, a SEAT és a ŠKODA márkák kínálatából

November végén a Volkswagen-csoport szerződésben rögzítette az Algériában történő jármű összeszerelésre irányuló szándékát. Az algériai iparügyi miniszter Abdessellam Bouchouareb jelenlétében Dr. Josef Baumert, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának a termelés és logisztika területéért felelős tagja illetve Andreas Lauenroth, a Volkswagen márka külföldi gyártásért felelős vezetője írt alá közös vállalat létrehozásáról szóló megállapodást a Volkswagen-csoport képviseletében a SOVAC S.P.A vezérigazgatójával. 2017 tavaszától a SOVAC Production S.P.A közös vállalat gyártja a Volkswagen-csoport meghatározott modelljeit.

"A Volkswagen-csoport a SOVAC Production S.P.A. közös vállalat mellett tette le a voksát, hiszen a SOVAC, mint kereskedelmi partner már hosszú évek óta sikeresen működik együtt a Volkswagen-csoporttal. Számunkra ez egy olyan logikus lépés volt, amely az algériai kiszállítások hosszútávon történő növekedése felé vezet." - nyilatkozta Baumert az algíri szerződéskötés alkalmával. "Egy helyi összeszerelő üzem számunkra hatékony kiindulópont az algériai gyártás beindításához. Célzott tréningeket kínálunk a helyi munkaerő számára márkáink európai gyártóhelyszínein a minőség, gyártás és logisztika témaköreiben. Ez biztosítja, hogy Algériában is megfeleljünk a "made in Europe" minőségi normáknak." - tette hozzá Lauenroth.

Az új összeszerelő üzem Algírtól 220 kilométerre nyugatra, Relizane körzetében egy 150 hektár nagyságú területen épül. 2017. tavaszától a SOVAC Production S.P.A. folyamatosan bővíti gyártási kapacitását, amely eléri majd a napi több mint 100 járművet. A Relizane területén felépülő üzem a Volkswagen-csoport legújabb modelljei, a Volkswagen Golf, a SEAT Ibiza, a ŠKODA Octavia és a Volkswagen Caddy összeszerelését végzi majd. A SOVAC 2001. óta kereskedelmi partnere a Volkswagen, Volkswagen Haszonjárművek, Audi, SEAT, ŠKODA és Porsche márkáknak. A Volkswagen-csoport algériai kereskedői hálózata több mint 100 létesítményből áll, ahol 1.650 fő dolgozik. 2015-ben a Volkswagen Csoport a SOVAC importőri közreműködésével 30 000 új járművet szállított ki ügyfeleinek.