Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Volkswagen Arteon:új ferdehátú modell, mely egyesíti az avantgárd dizájnt és az erőteljes dinamizmust

29.11.2016

• A ferdehátú, négyajtós modell a Volkswagen új, progresszív formai nyelvezetét mutatja be
• A fényszórók és a Volkswagen-logó a jármű elejének teljesen új interpretációjaként egyesülnek

Három hónappal a Genfi Autókiállításon tartandó világpremierje előtt a Volkswagen ízelítőt nyújt új zászlóshajójának lenyűgöző vonalvezetéséből. A teljesen új fejlesztésű modellt a márka Passat fölé pozícionálja, az Arteon a felső középkategóriában kelt majd érzelmeket.

A Volkswagen az Arteonnál megjelenő új, érzelmekkel teli vonalvezetés mellett kifejező, hangsúlyosan vízszintes új frontrész jellemezte márkaarculatot vezet be. A hűtőrács bordái egészen a háromdimenziós kialakítású fényszórókig húzódnak, LED-technikájú diódaelemek emelik ki a markáns megjelenést, s egyúttal dominanciát sugároznak.

A négyajtós ferdehátú Volkswagennél nemcsak a forradalmi dizájn, hanem a rendkívül praktikus használhatóság is hat ránk. Míg az ajtók keret nélküli ablakai a Grand Turismo túraautókra jellemző stílusjegyeket vonultatják föl, addig a széles nyílást feltáró csomagtér ajtó optimális hozzáférést biztosít a hatalmas csomagtartóhoz. Tobias Sühlmann, a Volkswagen külső dizájnért felelős formatervezője így magyarázza: "Az Arteon már az első pillanatra lenyűgözi a szemlélőt kifejező formatervével, majd meglepi a praktikus erényeivel - ez a kombináció egyedülálló!"

Az első szótagon hangsúlyos Arteon név két alkotóelemből áll össze: az "Art" (angolul: művészet) írja le a ferdehátú következetes vonalvezetését és érzelmekkel teli mivoltát, míg az "eon" végződés a "Phideon" modellhez, a kínai piacra kerülő Volkswagen-zászlóshajóhoz hasonlóan prémium modellként aposztrofálja az újdonságot.

Az új Arteon a Genfi Autókiállításon mutatkozik be először a nagyközönségnek, piaci bevezetése 2017 nyarán következik.