Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Az első Golf – ikon születik

19.10.2016

• Valóságos műszaki forradalom keretében vette kezdetét 1974-ben a Golf története
• Egyből "bestsellerré" vált az összesen 6,99 millió példányban értékesített Golf I

Jelentős modellfrissítést végzett Golf sorozatán a Volkswagen, a stílusikon továbbfejlesztett változata novemberben tartja világpremierjét. Amint Klaus Bischoff, a Volkswagen vezető formatervezője kiemelte: "Világszerte csupán kevés autó formavilága mutat generációról generációra ilyen folytonos fejlődést, mint a Golf családé". Bischoff kifejtette: "Azon járművek, amelyek formavilága évtizedeken át sikerrel fejlődött, annak lehetőségét rejtik magukban, hogy egyszer igazi ikonná váljanak. Kiváló példája ezen evolúciónak a Porsche 911, míg a Golf a nagysorozatú modellek körében vált ezen autóipari 'Hall of Fame' tagjává."

Visszatekintés - 1974: Ebben az évben nyeri meg "Waterloo" című számával az ABBA az Eurovíziós Dalfesztivált, s Németország másodszor labdarúgó-világbajnok. Muhammad Ali minden idők egyik legendás bokszmeccsén győzi le George Foremant, a Volkswagen pedig bemutatja új Golf sorozatát.

Az első generáció máris telitalálat, a Bogár utódja 6,99 millió példányban talál gazdára. Klaus Bischoff szerint: "E váltás a Bogárról a Golfra valóban forradalminak számított. A léghűtésű farmotor után a vízhűtésű orrmotor teljes egészében újszerű konstrukciós elrendezést hozott akkoriban." A kerek szögletessé vált - igazi paradigmaváltás. Klaus Bischoff a Volkswagen vezető formatervezőjeként így vélekedik: "A Golf I fő dizájnelemei - függőleges, masszív C-oszlopának kontúrjai, markáns kerékjáratai, illetve vízszintes vonalak uralta eleje a karcsú hűtőráccsal és a belőle lefelé kinyúló fényszórókkal - mindmáig minden egyes Golfon feltűnnek" - mégpedig a világ legsikeresebb kompaktmodell-dizájnja meghatározó stílusjegyeiként.

Videó a Golf I-ről: https://youtu.be/E8v4xU7MmzU