Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Negyedszer is Ogier a FIA Rallye Világbajnok

17.10.2016

A Volkswagen versenyzői, a Sebastien Ogier-Julien Ingrassia alkotta páros sorozatban negyedik világbajnoki címét nyerte el a Rallye Világbajnokság hétvégi futamán. A francia versenyzők a Volkswagen Polo R WRC versenyautóval a spanyol Rallye-n diadalmaskodtak, és ezzel behozhatatlan előnyt szereztek a két hátralévő futam előtt.

A Volkswagennel versenyző másik két pilóta győzelmi reményei a katalán rallye utolsó napja előtt elszálltak. A finn Jari-Matti Latvala versenyautójának felfüggesztése megsérült a pénteki szakaszon, de a versenyt ennek ellenére tovább folytatta a három bónusz pont power stage szakaszon történő megszerzése érdekében, míg a norvég Andreas Mikkelsen szombaton esett ki. A Volkswagen továbbra is versenyben van a gyártók világbajnoki címéért, egy jó eredménnyel a 27-30-i hétvégén, Nagy-Britanniában sorra kerülő versenyen, már a következő futamon világbajnok lehet. A Volkswagen előnye jelenleg 62 pont a Hyundai Motortsport előtt.