Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Programod van! A hétvégén Volkswagen-találkozó!

27.09.2016

Már csak párat kell aludni, s újra itt a Volkswagen-találkozó, ahol ismét számtalan program vár a Volkswagen-fanatikusokra, valamint az autók szerelemeseire és azok családjaira. Október 1-én Volkswagenek lepik el a Hungaroringet, a legkitartóbbak egészen másnap reggelig szórakozhatnak a mogyoródi versenypályán.

Ötödik éve rendezi a Volkswagen éves márkatalálkozóját, a kezdeti Golf-találkozó a többi modell rajongóklubjainak érdeklődése miatt kibővült, így már tíz típus tart összejövetelt a Hungaroringen. A központi részen, a Paddockon a tíz fős zsűri által kiválasztott Golfok parkolnak majd, egészen pontosan 300 gyári vagy tuning példány, de szinte a közvetlen közelben lesz megtalálható a többi típus is, így a Passat, Scirocco, Corrado, Jetta/Bora/Vento és Polo fanatikusok autói is. A Bogarakért és a Transporterekért kicsit többet kell mennünk, ők ugyanis a Hippifaluban parkolnak majd, de a transzferről természetesen idén is gondoskodnak a szervezők.

A tuning járművek és a gyári állapotú old timerek mellett minden évben feltűnik egy-egy különleges modell a Volkswagen-találkozón, ezúttal az a 310 lóerős Golf GTI Clubsport S érkezik Magyarországra, amely jelenleg a legjobb köridővel rendelkezik a Nürburgringen az elsőkerék-hajtású kategóriában. A 400 lóerős Golf GTE Sport és az 503 lóerős Golf Design Vision GTI tanulmányautó is Mogyoródra jön a Volkswagen jóvoltából. Itt lesz a Volkswagen Driving Experience csapata, akik többször tartanak bemutatót. A Volkswagen-találkozón ezúttal is bemutatkoznak új modellek: az up!, az e-up!, valamint az Amarok.

A programok persze nem csak az autók iránt érdeklődőknek kedveznek, a gyerekek és a felnőttek, nők és férfiak is számtalan esemény közül válogathatnak. Lesz smink- és stílustanácsadás, mobil masszázs, kézápoló sarok, a gyerekeket mesemozi, ugrálóvár, kreatív foglalkozás, LEGO, Dörmögő Dömötör, Buci Maci és Garfield játszóház, modell bemutató és autófestés várja, de lehet majd csocsózni, Teqballozni, autós szimulátorozni, mini driftelni és gokartozni is. A Hippifaluban kipróbálhatjuk a Mobil Off-road pályát, részt vehetünk a "The Transporter - Bullimpián", ami egy látványos és szórakoztató játék lesz Transporterekkel, emellett még Touaregeket és Tiguanokat tesztvezethetünk a Hungaroring területén található 30 hektáros erdő hegy-völgyes útjain, vagy utasként tehetjük meg a rázós terepet a "Forrest taxikkal", két T3 Syncro viszi majd a vendégeket.

A Das WeltAuto a Használtautó.hu-val együttműködésben "használtautós börzét" szervez a helyszínen, ahol a márka szerelmesei kedvükre válogathatnak eladó sorban lévő Volkswagenek között. Ismét megnyílik a "Der Shop", ahol minőségi Volkswagen ajándéktárgyakat és tartozékokat vásárolhatnak a márka rajongói.

A nap során két koncertre is bulizhatnak a kilátogatók: 11 órakor a Kowalsky meg a Vega, 16 órától Sub Bass Monster zenél, 17 órakor következik a tombola sorsolás, aminek a fődíja ezúttal egy V-ös Golf lesz. Ezt követően a Hippifaluban zárhatjuk a napot, ahol kellemes zene és bográcsozás, valamint tűzijáték várja a vendégeket, a vállalkozó kedvűek pedig szokás szerint kint alhatnak e területen.

A Volkswagen-találkozó Facebook esemény oldala az alábbi linken található: https://www.facebook.com/events/896042780505382/