Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

328 km/h-val száguld a világ leggyorsabb Volkswagen Beetle-je

22.09.2016

- Új sebességi rekord s speciálisan felkészített, 550 lóerős Beetle LSR-rel
- A csúcsteljesítményt  a "Sebesség világa" rendezvényen érték el a Nagy Sóstónál 

Egy speciálisan felkészített Volkswagen Beetle új sebességi rekordot állított fel a "Sebesség világa" elnevezésű rendezvényen, ez az évente megrendezett esemény már hosszú évekre visszanyúló hagyomány az Egyesült Államok-beli Utah államban lévő Bonneville tónál.  A Volkswagen Beetle LSR  (Land Space Record), amelyben  kétliteres turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű motor (TSI) volt, az egy mérföldes távon 328.195 km/h-val érte el a Beetle esetében dokumentált eddigi legnagyobb sebességet.

Annak érdekében, hogy az autó 300 Km/óra feletti csúcssebességet érjen el, a Beetle LSR több elemét újragondolták és átdolgozták. Az autót úgy módosították, hogy az  megfeleljen a sós talajon  sebességrekordok megdöntését célzó verseny szabályzatának.  A 2.0 literes TSI-motor teljesítményét 550 lóerőre növelték, a módosításokkal pedig az autó új turbófeltöltőt, dugattyúkat, vezérműtengelyt, hajtókarokat és hengerfejeket kapott. A rekordot felállított gépkocsi még meggyőző, 571 Newton méteres nyomatékával is kitűnik a többi hasonló jármű közül.

Annak érdekében, hogy a szélsőséges körülmények között jól teljesítsen, a Beetle-t különleges felnikkel és gumiabroncsokkal szerelték fel  a sós talajon történő haladáshoz, és a karosszériát sokkal jobban leültették. A jobb vonóerő elérése érdekében egy részlegesen önzáródó differenciálművet használtak, miközben egy biztonsági csomag a szükséges védelemről gondoskodott. A Beetle LSR-be így borulás ellen védőkeretet, öt ponton rögzítetett biztonsági övvel ellátott versenyülést és a tűzoltó készüléket is beszereltek. Mindezen túl a rekordot felállított autón két fékezőernyő is volt, amelyet a Beetle lelassítására használtak.

A gépkocsi teljesítményét hivatalosan is rögzítették a Utah Salt Flats Association (USFRA) szervezet által támogatott, és minden évben a nyár közepén megrendezett esemény sebességi rekordkönyvében.