Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Megkapta a KBA jóváhagyását a Volkswagen az EA 189 motorcsalád 1,2 literes TDI-motorjaival felszerelt modellek átalakítására

16.08.2016

• Megkezdődik a műszaki megoldások megvalósítása a konszern különböző érintett típusainak 460 ezer járműve esetében

Jóváhagyta a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) az EA 189 motorcsalád 1,2 literes TDI-motorjaival felszerelt modellek műszaki megoldásait. A KBA engedélye a konszern érintett márkáinak 460 ezer járművére érvényes, többek között Volkswagen Polo és SEAT Ibiza modellekre. A második érintett összlökettérfogat-kategória járművei esetében a szoftverfrissítés gyorsan elvégezhető. E járművek tulajdonosait több lépésben értesítik majd, akik a megfelelő levél birtokában rövid időn belül egyeztethetnek egy időpontot az általuk választott márkaszervizzel.

Németországban az ügyfeleket kétlépcsős folyamat keretében értesítik majd. Az összes érintett tulajdonost tájékoztatták már az első lépcsőben egy, a Szövetségi Közlekedési Hivatallal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) egyeztetett levében arról, hogy járművük érintett az nitrogénoxid-kibocsátási üggyel. Egy második levélben arra kérik majd az ügyfeleket, hogy az általuk választott márkaszervizzel egyeztessenek időpontot. Több fázisban küldik majd ki ezeket a leveleket a fent megnevezett, 1,2 literes TDI-motorral felszerelt modellek tulajdonosainak.

 

Az érintett kétliteres TDI-motorokkal rendelkező járművek kapcsán a műszaki intézkedések már az év elején elkezdődtek, most pedig az érintett EA 189 motorcsalád legkisebb összlökettérfogat-kategóriájának műszaki megoldásait kezdi megvalósítani a gyártó. Így immár mind az érintett 2.0 TDI, mind az érintett 1.2 TDI erőforrások esetében rendelkezésre állnak megfelelő műszaki megoldások.

A járművek az átalakítás után megfelelnek minden törvényi előírásnak. Emellett a Szövetségi Közlekedési Hivatal korlátozás nélkül megerősítette, hogy a megnevezett modellek számára kidolgozott műszaki intézkedések nem okoznak változást az üzemanyag-fogyasztási, teljesítmény- és zajkibocsátási értékekben. Korábban ugyanezt az igazolást a hivatal kiadta már a visszahívásra jóváhagyott összes többi járműre is

A Volkswagen továbbra is nagy erőkkel dolgozik a műszaki megoldások kidolgozásán, és azokat a nitrogénoxid-témakörben érintett összes járművön kivitelezi. Ez a folyamat az illetékes hatóságokkal folytatott szoros együttműködéssel zajlik. A műszaki intézkedések elvégzése kapcsán semmilyen költség nem terheli majd az ügyfeleket. Ezenkívül a visszahívási folyamat keretében minden ügyfélnek személyre szabott és ingyenes mobilitási opciót ajánlanak fel.

Az érintett járműtípusok műszaki szempontból biztonságosak és közlekedésre alkalmasak. Az átalakításig korlátozás nélkül használhatóak közúti forgalomban. A szükséges műszaki megoldásokat Európa-szerte a Szövetségi Közlekedési Hivatal által jóváhagyott idő- és intézkedési terv alapján végzik.