Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Megkezdődnek a műszaki intézkedések a Volkswagen Passat, CC és Eos modellek kapcsán is

08.06.2016

• Jóváhagyta a német Szövetségi Közlekedési Hivatal a több mint 800 000 jármű számára kidolgozott szoftveres műszaki intézkedéseket

 Jóváhagyását adta a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrtbundesamt, KBA) a Volkswagen Passat, CC és Eos  típusok EA 189 gyári kódú 2,0 literes TDI-motorral felszerelt modelljei számára kidolgozott műszaki megoldásokra. A dízelügyben érintett több mint 800 000 járművet hívnak majd a lehető legrövidebb időn belül a hivatalos márkaszervizekbe. Az érintett járművek tulajdonosait folyamatosan értesítik levélben, akik ezt követően tudnak szervizidőpontot egyeztetni egy hivatalos Volkswagen márkaszervizzel.

Ezzel a lépéssel a Volkswagen az érintett járművek év elején elkezdett akciót folytatja. "A Passat, CC és Eos modelleket érintő műszaki intézkedések megkezdése sok járművet érint, amelyek mind megfordulnak majd a szervizeinkben. Örömömre szolgál, hogy több mind 800 000 ügyfelünk számára megkezdhetjük most az érintett járművek szervizének folyamatát. Márkakereskedőink és -szervizeink megfelelően felkészültek ezekre a látogatásokra" - nyilatkozta Jürgen Stackmann, a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának értékesítésért, marketingért és vevőszolgálatért felelős tagja.

Németországban az ügyfelek tájékoztatása egy kétlépcsős folyamat. Az első lépcsőben a német Szövetségi Közlekedési Hivatallal (Kraftfahrtbundesamt, KBA) egyeztetett levélben informálták az összes érintett járműtulajdonost arról, hogy járművük érintett az átalakítási akcióban. Egy második levélben arra kérik majd az ügyfeleket, hogy az általuk választott Volkswagen-partnerrel egyeztessenek időpontot. Több fázisban küldik majd ki ezt a levelet a közeljövőben az érintett 81 kilowatt (110 lóerő), 100 kW (136 LE) és 103 kW (140 LE) teljesítményű 2,0 literes TDI-motorral felszerelt Passat, CC és Eos modellek tulajdonosainak. Magyarországon az első lépcsőben 1.365 Passat tulajdonost értesítenek, a piacon lévő mintegy 8.000 Passat talajdonosa közül. A pontos tájékozódás érdekében feltétlenül javasolt, hogy a Volkswagen Passat-os ügyfelek előzetesen érdeklődjenek a hazai Volkswagen márkakereskedésekben.

A járművek a műszaki intézkedést követően megfelelnek minden törvényi előírásnak. Emellett a Szövetségi Közlekedési Hivatal korlátozás nélkül megerősítette, hogy a szóban forgó modellek számára kidolgozott műszaki intézkedések nem okoznak változást az üzemanyag-fogyasztási, teljesítmény- és zajkibocsátási értékekben. Korábban ugyanezt az igazolást a hivatal kiadta már a visszahívásra jóváhagyott összes többi járműre is.

A Volkswagen továbbra is nagy erőkkel dolgozik a műszaki megoldások megvalósításán, és a nitrogénoxid-témakörben érintett összes jármű kijavításáról gondoskodni fog. Ez a folyamat az illetékes hatóságokkal folytatott szoros együttműködéssel zajlik. A műszaki intézkedések elvégzése kapcsán semmilyen költség nem terheli majd az ügyfeleket. Ezenkívül a visszahívási folyamat keretében minden ügyfélnek személyre szabott és ingyenes mobilitási opciót ajánlanak fel.

Az EA189 gyári kódú 1,2 literes TDI-motorral felszerelt és érintett járművek eredetileg a második negyedévre tervezett visszahívási akciója késleltetve indul majd el: a Volkswagen abból indul ki, hogy a közeljövőben megkapja a jóváhagyást az érintett 2,0 literes TDI-motorral felszerelt nagy darabszámban értékesített modellek műszaki megoldásaira.

Az érintett járműtípusok műszaki szempontból biztonságosak és közlekedésre alkalmasak. Az átalakításig korlátozás nélkül használhatóak közúti forgalomban. A szükséges műszaki megoldásokat Európa-szerte a Szövetségi Közlekedési Hivatal által jóváhagyott idő- és intézkedési terv alapján végzik.