Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen Csoport IT konferenciáján bemutatták a jövő digitális megoldásait

01.06.2016

- Mesterséges intelligencia, illetve a gép és ember együttműködése
- Dr. Blessing, az igazgatótanács személyügyekért felelős tagja: "Az IT az innováció melegágya."

A Volkswagen Csoport teljes gőzzel halad előre a vállalat digitális transzformációjával. A Wolfsburgban megtartott információtechnológiai (IT) szimpóziumon a Volkswagen Csoport és az egyes márkák igazgatótanácsainak tagjai illetve az üzemi tanács tanulmányozta a digitális jövő IT megoldásait. A középpontban az ember és robot együttműködése, a kiterjesztett valóság és a digitális ügyfélmegoldások álltak.

Dr. Karlheinz Blessing, az igazgatótanács személyügyekért, IT és szervezeti kérdésekért felelős tagja így nyilatkozott: "A Volkswagen kiaknázza a digitalizáció nyújtotta lehetőségeket. Egyre gyorsabbak, dinamikusabbak és versenyképesebbek vagyunk. Jövő orientált témák figyelembe vételével fejlesztjük tovább szakértelmünket, bővítjük tapasztalatainkat. Kulcsfontosságú ebben az IT szerepe, amely egyre inkább az innováció melegágya a Volkswagen Csoport számára."

Fejlesztések, amelyek az IT újításait mutatják be
A szimpózium keretein belül az IT részleg képviselői olyan új formáit mutatták be az intelligens ember-robot együttműködésnek, amelyet néhány éven belül a sorozatgyártásban láthatunk viszont. Egy modulárisan kombinálható, új érzékelő beállításnak köszönhetően most először jöhet létre valódi együttműködés ember és robot között. A rendszer intuitív módon mozdulatokkal is működtethető, szenzorok kombinációjának segítségével rögzíti a környezeti körülményeket és képes önállóan elkerülni az ütközéseket. Ez a kiállítási darab kiemelt fontossággal bír a mesterséges intelligenciának a gyártásban való megjelenéshez vezető útján.

A Csoport IT részlegének virtuális valóság laborja egy plasztilinból készült autómodellel és egy HoloLens okos-szemüveggel mutatta be, milyen lehetőségeket rejt a valós és a digitális világ határainak összemosódása. A labor dolgozói egy áramvonal szimulációt vetítettek az okos-szemüvegbe, amely láthatóvá vált a plasztilin modellen is és minden perspektívából megtekinthették azt. A HoloLens viselőjének látóterében szereplő valós és virtuális tartalmakat a kijelzőre vetítették, a kijelző tartalmába pedig videokonferencia segítségével mások is betekinthettek.

A Volkswagen Group of America egy mobil alkalmazással rukkolt elő, amely a kereskedéseket segíti az értékesítés folyamatának lebonyolításában. Az applikáció különböző részegységei, mint például az igények pontos elemzése, a járművek konfigurációja, a jármű bemutatása vagy az aktuális raktárkészletben való keresés nagyban segíti a kereskedők munkáját az ügyfeleknek való tanácsadásnál. Az értékesítővel való egyeztetést követően pedig az ügyfél számára egy egyedi, személyre szabott ajánlati dokumentáció készülhet elektronikus formában.

Egy másik kiállítási darab a flottajárművekből kinyert adatokat dolgozta fel. A Volkswagen Csoport müncheni adatközpontjában 124 járművet szereltek fel az elmúlt években telematikai megoldásokkal. Ezek az autók mostanra több, mint két millió kilométert tettek meg 17 országban. Az összegyűjtött flottaadatok a mobilitás ellenőrző központok munkájának bázisául szolgálnak majd. További intelligens városi vagy más környezeti információkkal együtt ezek az adatok egyéb, mesterséges intelligencián alapuló új szolgáltatásokat hívnak életre, ezzel segítve az autonóm közlekedő járműveket, a flottamenedzsereket, az ügyfeleket és a közlekedéstervezőket.