Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A szupersztár Robbie Williams a Volkswagen új marketingvezetője: Mennyire jól hangzik ez?!

05.01.2015

•     Indul a "CLUB & LOUNGE" különleges reklámkampány
•    A 360 fokos kampány minden kommunikációs csatornát felölel
•    Első együttműködés a Spotify zenei szolgáltatóval

A Karácsony előtti napon a Volkswagen egész Németországban nagy feltűnést keltett. Televízióban sugárzott sajtótájékoztató keretében Európa legnagyobb autógyártója a nemzetközi zenei élet egyik szupersztárját mutatta be új marketingvezetőjeként. Robbie Williams az új "CLUB & LOUNGE" többcsatornás reklámkampányának főszereplője, ezeket a modelleket az énekes világújdonságként be is mutatta a nyilvánosságnak.

A sajtótájékoztató, amely egy időben szinte minden tévécsatornán, valamint számos online portálon és közösségi média csatornán látható volt, a "CLUB & LOUNGE" elnevezésű, egyedi felszereltségű modellek reklámozására indított kampány nyitánya. A vállalat első ízben vonja be egy kampányába a zenei adatfolyamokat szolgáltató Spotify platformot.

A "Wie gut klingt das denn." ("Mennyire jól hangzik ez?!") mottóval reklámozza a Volkswagen az új "CLUB & LOUNGE" név alatt futó különleges autóit . Az up!-tól a Golf-családon át egészen a Beetle-ig és a Tiguanig - összesen kilenc modellből választhatnak az ügyfelek. Az előértékesítés már december 18-án megkezdődött, s 2015 januárjától a modellek a márkakereskedésekben is megtekinthetők. Az interneten a www.klingt-gut.de honlap az összes modellt, valamint vonzó felszereltségüket és opcionális extráikat részletesen bemutatja. A kampány keretében minden kommunikációs csatornát és platformot figyelembe vettek: a márkakereskedésekben az értékesítés helyén hatékony aktivitásokra kerül sor, leveleket intéznek az ügyfelekhez, TV-, valamint rádióreklámok indulnak, a www.klingt-gut.de microsite mellett különböző csatornák indultak a közösségi médiában, illetve számos kültéri reklám révén próbálják a vásárlókat elérni.

Robbie Williams új feladatára nemrégiben már célozgatott, láthatóan lenyűgözte az új lehetőség: "Marketingvezető a Volkswagennél - mennyire jól hangzik ez?! Számomra ez egy nagy változás, ezzel a lépéssel a pop világából egy valódi állásba kerültem" - így nyilatkozott Robbie a Volkswagennél betöltött új pozíciójáról.

A Spotify szolgáltatóval indított együttműködés keretében a Volkswagen ügyfelei és a márka iránt érdeklődők számára elérhető az exkluzív "Say it with a Playlist" (mondja el egy zenelistával) funkció. Ez a szolgáltatás személyre szabott lejátszási listát generál személyes üzenetek alapján, amelyeket a felhasználó a Facebook használatával vagy e-mailen küldhet el. Ezenkívül minden egyes "CLUB & LOUNGE" különlegességhez előre összeállított lejátszási listák is választhatók, ezek kötik össze a Spotify szolgáltatást a www.klingt-gut.de oldallal.

A "CLUB & LOUNGE" különlegességekről átfogó információkat, a reklámkampány videóit és még sokkal többet megtudhat a www.klingt-gut.de honlapon.