Új Polo R WRC-t mutattak be a Monte Carlo rali előtt

2015-01-12

Kemény tesztelési időszak, és a 68 napos téli szünet után a Volkswagen Motorsport bemutatta a Polo R WRC második generációs versenyautóját, mely először a január 22-25 között sorra kerülő Monte Carlo ralin áll rajtvonalra.

Az új arculatot, azaz kék és kék-fehér fényezést kapott új autóval a három, már ismert VW csapat, az Ogier-Ingrassia francia, a Latvala-Anttila finn, és a Mikkelsen-Floene norvég párosok indulnak majd. Az új Polo R WRC műszakilag is megújult, az alapváltozat alkatrészeinek 75%-az új, vagy módosított elem,  a motor pedig könnyebb és erősebb lett. A legnagyobb újdonság azonban az új sebességváltó, mely a Polo-ban először működik hidraulikus rendszerrel.

A Monte Carlo ralin a versenyzők 355,48 km-t tesznek meg, és ahogy az már hagyomány, az utolsó szakasz Monaco-ban, a befutó pedig a hercegi palota előtt lesz. A méterről-méterre változó, speciális időjárási és útviszonyok miatt a versenyzők kemény -, lágy- és szuper-lágy slick-, valamint téli gumikkal is készülnek. A versenynek külön érdekességet ad, hogy ezen Sebastien Loeb is indul, így a két előző világbajnok összecsapása is fémjelzi majd a rali hétvégét.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés