Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Kettős elismerés a Volkswagennek

06.02.2015

A Passat limuzint és  a Golf Sportsvan-t is megválasztották "A 2015-ös  év legésszerűbb autójának"

•    Különleges elismerés a gazdaságos, környezetbarát és biztonságos gépkocsiknak
•    A Volkswagen a három kategóriából kettőben nyert

A Passat limuzint és a Golf Sportsvan-t Németország  vezető fogyasztói magazinjai, a SUPERillu és a Guter Rat olvasói egyaránt a legésszerűbb autóinak  választották meg. A Passat a "Limuzin" kategóriában nyert, a Golf Sportsvan pedig az kombi/MPV kategóriában lett győztes.


"A szavazatokat beküldő olvasók által megválasztott győztes autók erőteljesen jelzik, hogy az olvasók még az alacsonyabb üzemanyag árak esetén is figyelnek a jó üzemanyag fogyasztásra"- mondta a Guter Rat és SUPERillu magazinok főszerkesztője, Robert Schneider a díjátadó ünnepségen. "Az autókat megvásárlók ráadásul úgy vélik, nagyon fontos, hogy a gépkocsik széleskörű biztonsági felszereléseket, illetve az okos telefonok számára az autók elektromos és elektronikai rendszeréhez könnyű kapcsolódási felületeket kínáljanak" tette hozzá Robert Schneider szerint a Volkswagen egyértelmű sikere elismerést jelent azért a sok műszaki újításért, amelyeket a Volkswagen-csoport az utóbbi időben kifejlesztett, és a vásárlók széles köre számára elérhetővé tett.


Az idén volt a tizenötödik alkalom, hogy a SUPERillu, a Kelet-Németországban legolvasottabb magazin és a Guter Rat lefolytatta ezt az elemzést "Az év legésszerűbb választást jelentő autójának"  megválasztására. A győztes gépkocsikat a két magazin nyomtatott példányainak olvasói és az internetes változat olvasói választották meg. A korábbi években mát több más Volkswagen modell is elnyerte a legésszerűbb autó címet: így a Golf (2013), a Jetta (2012), a Polo (2010), a Golf Variant (2008), a Touran (2004) és az új Beetle Cabrio (2003) is a díjazott Volkswagenek között volt.