Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Volkswagen Sharan premier a Genfi Autószalonon

24.02.2015

•    Még több technikai a Volkswagen közkedvelt egyterűjének kínálatában
•    Akár 15 százalékkal takarékosabb új TSI és TDI motorválaszték

A Volkswagen a március 2-án a sajtónapokkal kezdődő 85. Genfi Autószalonon mutatja be a technikailag felfrissített, megújult Sharan-t. Számos új kényelmi és vezetés támogató rendszerével a családbarát egyterű kategóriájának egyik legmodernebb modelljévé lépett elő. Infotainment-rendszerek széles skálája gondoskodik a különböző okostelefonokhoz és tabletekhez való akadálytalan csatlakozáshoz. Mindezek mellett akár 15 százalékkal is alacsonyabb lehet a modellhez rendelhető benzin és dízelmotorok fogyasztása.


A széria felszereltség részeként érhető el a másodlagos ütközésvédelem rendszere (Multi Collision Brake), amely a balesetet követően amennyiben a vezető már nem tud beavatkozni automatikusan lelassítja a járművet. E technikai megoldás mellett opcionálisan számos vezetés támogató rendszer érhető el a megújult Sharan kínálatában: ilyen például a jármű előtti területet felügyelő, városi vészfék-funkcióval ellátott Front Assist rendszer, a sávtartást segítő Lane Assist rendszer, a követési távolság automatikus szabályozása (ACC), a harmadik generációs Park Assist parkoló asszisztens (a beparkolás és kiállás támogatására) illetve a holttér-érzékelő (Blind Spot Sensor), amely sávváltásnál a visszapillantó tükrök holtterében érkezőkre hívja fel a vezető figyelmét.


Teljesen megújultak a kínálatban szereplő erős és takarékos benzinmotorok (TSI) és dízel aggregátok (TDI). A kettős feltöltővel szerelt közvetlen benzin befecskendezéses motorok akár 15 százalékkal takarékosabbak, és teljesítik az Euro-6 károsanyag-kibocsátási normát. A két TSI aggregát teljesítménye 110 kW (150 LE) illetve 162 kW (220 LE). Az erősebb benzinmotor esetében ez 15 kW (20 LE) teljesítménynövekedést jelent. A dízelmotorok kínálatában három különböző teljesítményszint közül választhatnak az ügyfelek: a 85 kW (115 LE), 110 kW (150 LE), amely 10 LE teljesítménynövekedést jelent illetve 135 kW (184 LE), ami 7 lóerővel több, mint a korábban rendelkezésre álló teljesítmény. Minden aggregáthoz (kivéve a 85 kW teljesítményű TDI motort) választható a 6 sebességes dupla tengelykapcsolós váltó (DSG), amelyhez már vitorlázó funkció is kapcsolódik (gázelvételkor a rendszer önműködően leválasztja a sebességváltóról a motort).


A Sharan kínálatában megjelenik a Volkswagen második generációs moduláris infotainment koncepciója (MIB), amely a legfejlettebb connectivity szolgáltatásokat kínálja. A Sharan az egyik első Volkswagen, amelynél elérhető az "App Connect"; köszönhetően a "MirrorLink TM", "Android Auto" (Google) und "Car Play" (Apple) platformoknak a legkülönbözőbb alkalmazásokat tárolhatjuk az új infotainment rendszerben. Ezen kívül az új koncepció gyors processzoraival (optimalizált rendszerbetöltés, gyors útvonaltervezés, optimális érintőképernyő teljesítmény) és nagyfelbontású kijelzőjével hódít.


Mindezeken túl a Sharan belső tere is megújult, új anyagok gazdagítják a belteret és a műszerfalat is tökéletesítették. Mostantól a Sharan hátulnézetből még jellegzetesebb képet mutat, köszönhetően a LED technológiás világításnak.

Volkswagen Sharan üzemanyag fogyasztás l/100 km: 7,1 - 4,9 (vegyes);  CO2-kibocsátás g/km: 167 - 130 (vegyes); hatékonysági osztály: C - A (prognózis a 2015. 02. 16-i állapot alapján)