Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen bemutatta az új Tourant

26.02.2015

•    Alapjaiban újult meg Németország legsikeresebb kompakt egyterűje
•    Megnövelt térkínálat és jellegzetes formaterv
•    Akár 19 százalékkal takarékosabb új motorok

Az alapjaiban újratervezett kompakt egyterű a wolfsburgi Autostadtban, nem messze a közkedvelt családi modell gyártóhelyétől mutatkozott be a média képviselőinek. Az új modellt jelentősen megnövelt és sokoldalúan variálható belső tér jellemzi. A minden részletében tökéletesített modell hat új takarékos motort és segéd-, illetve infotainment rendszerek széles körét kínálja az ügyfeleknek. A nagyközönségnek a jövő héten mutatkozik be az új Touran a Genfi Autószalonon.

Prof. Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke kijelentette: "1,9 millió kiszállított autóval a Touran a világ egyik legsikeresebb családi modellje, Németországban pedig megkérdőjelezhetetlen az első helye a kompakt egyterűek között. Meggyőződésem, hogy az új generáció ezt az eredményt is túlszárnyalja majd és kategóriájában új mércét állít."

A harmadik generációs Touran sportos megjelenésével hívja fel magára a figyelmet. Köszönhető mindez az erőteljes és precíz vonalakkal megalkotott formatervnek, amely az elődmodellből indult ki, a végeredmény ugyanakkor annál könnyedebb és sportosabb dizájn lett. A belső teret is teljesen átdolgozták és köszönhetően az új fejlesztésű, sík padlójú rakfelületté alakítható, minden üléshelyen Isofix rögzítési pontokkal szerelt üléseknek sokoldalúan variálható belső teret kaptunk. Az 1040 liter térfogatú csomagtér (tetőig megpakolva a második üléssorig) és az összesen 47 tároló-rekesz az új Touran modellt a mindennapok tökéletes társává teszi. A beltér friss levegőjéről az opcionálisan elérhető Pure Air 3 zónás, antiallergén szűrővel szerelt klímaberendezés gondoskodik.

A teljesen új fejlesztésű Touran modell az első egyterű, amely a moduláris keresztmotoros platformra (MQB) épül. Ennek megfelelően számos, a formatervet és a konstrukciót érintő előnyös változás jelenik meg az új modellnél: ilyen a látványosan megnövelt tengelytáv, a karosszéria igen rövid első és hátsó túlnyúlásai és az ennek köszönhető újszerű és előremutató térkihasználás. Annak ellenére, hogy az új Touran külső méretei növekedtek illetve megszaporodtak a kényelmi és biztonsági funkciókat érintő elvárások, az elődmodellhez képest 62 kg súlycsökkenést sikerült elérni a harmadik generációnál. Ez a tömegcsökkenés a tovább javított aerodinamikával együtt tette lehetővé a fogyasztás további csökkentését: a három benzines aggregát (TSI) 81 kW (110 LE), 110 kW (150 LE), 132 kW (180 LE) teljesítménnyel illetve a három dízel erőforrás (TDI) 81 kW (110 LE), 110 kW (150 LE) és 140 kW (190 LE) teljesítménnyel most akár 19 százalékkal takarékosabb. A szériafelszereltség részét képezi az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System) és a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció) rendszere.

Kategóriájában kiemelkedő a harmadik generációs Touran modellhez elérhető segéd-, illetve infotainment rendszerek széles köre: a szériafelszereltség részét képező másodlagos ütközésvédelem rendszere (Multi Collision Brake) mellett a családi sikermodell kínálatában szerepel a követési távolság automatikus szabályzása (ACC), a városi vészfék-funkcióval ellátott Front Assist rendszer, a dugóban haladáskor segítséget nyújtó Traffic Jam asszisztens, a proaktív utasvédelem, a kiparkolást támogató funkcióval ellátott Side Assist rendszer és a Trailer Assist vontatmány-asszisztens. Új funkció a Touran kínálatában a csomagtér elektromos mozgatással, önműködően történő nyitása és zárása, a csomagtér-ajtó "Easy Open" funkciója (lábmozdulattal aktiválható nyitás), a menetprofil-választás és a nagy teljesítményű LED technikájú fényszórók.

Összesen öt rádió- és navigációs rendszerből választhatnak a Touran ügyfelek, minden rendszerhez elérhető a DAB+ digitális rádió. A három csúcskészülékhez a Volkswagen egyedülálló újdonságként kínálja az "App Connect" illetve ehhez kapcsolódóan a "MirrorLink TM", az "Android Auto" (Google) és a "Car Play" (Apple) platformokat, amelyek segítségével a legkülönbözőbb alkalmazásokat jeleníthetjük meg az infotainment rendszer kijelzőjén. A családok részére még egy további extrafelszerelést tartogat az új Touran: az elektronikus hangfelerősítés rendszerét. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy az első üléssorban mikrofon segítségével felvett üzenetet a beépített hangszórók segítségével a hátsó üléssorokhoz továbbítsa.
Különösen sportos benyomást kelt a Volkswagen R által létrehozott új R-Line csomaggal felszerelt Touran modell. Az R-Line külső csomag többek között az R-Line sorozatra jellemző lökhárítókat tartalmazza, míg az R-Line belső csomag exkluzív üléshuzat-kínálata révén fokozza a dinamikus hatást.