Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen ismét a Bringaexpón

27.02.2015

Most hétvégén február 27. - március 2. között kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb kerékpáros kiállítása, a 60 kiállítót és több mint 200 márkát felvonultató Bringaexpó, a Hungexpo G pavilonjában, ahol a kerékpáros szakma apraja-nagyja mellett a Volkswagen önálló standdal képviselteti magát.

A márka 2014 után, idén ismét részt vesz a rendezvényen, ahol a környezettudatos gondolkodást és a fenntartható fejlődést középpontba helyező "Think Blue." filozófiával több tízezren ismerkedhetnek meg.

A Volkswagen tudja, hogy az emberek különbözőek, akárcsak a közlekedési szokásaik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kerékpár és a személyautó egymást kizáró közlekedési eszköz, a kerékpárosok és autósok pedig a közlekedés egymással versengő résztvevői lennének. Ellenkezőleg. A Volkswagen standja a bizonyíték, hogy a két- és négykerekűek békésen megférnek egymás mellett, mi több, tökéletes kiegészítői lehetnek a másiknak.

A márka kiállítóterénél kipróbálható például a "Think Blue." slotting versenypálya. A játékosok a négysávos Carrera pálya mellett álló négy kerékpárt tekerve egy-egy generátort töltenek, és az így termelt árammal hajtják a versenypálya 1:43 méretarányú Golf modelljeit.

A Volkswagen a kiállításon az új, teljes mértékben elektromos meghajtású e-Golf bemutatásával is szeretné bizonyítani elhivatottságát a környezetvédelem iránt. Az e-Golf irányadó takarékossággal büszkélkedhet, ugyanis 12,7 kWh energiafogyasztás mellett 0 g/km (!) szén-dioxid-kibocsátás jellemzi. De ez még nem minden, mivel az elektromos autók nem csak a zéró károsanyag-kibocsátásban jeleskednek, de kisebb zajterhelést és csendesebb életet is ígérnek. Hirtelen meghallunk majd olyan dolgokat is, amelyek eddig rejtve voltak. Hallgasd meg te is a város hangját a Volkswagen standján!