Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen Csoport közzétette legújabb fenntarthatósági jelentését

12.05.2015

•    Winterkorn: "A fenntarthatóság az üzletpolitikánkat meghatározó érték."
•    Most először szerepel a Volkswagen-csoport kínálatában 57 olyan modellváltozat, amely szén-dioxid kibocsátása 95 gramm alatt marad
•    Az igazgatótanács tagjai stratégiai fontosságú kérdésekben foglalnak állást

A Volkswagen-csoport közzétette a vállalat legfrissebb fenntarthatósági jelentését. Ezt megelőzően már napvilágot látott néhány exkluzív részlet a Twitteren. Az idei jelentés első alkalommal tartalmaz az igazgatótanács tagjainak tollából származó tanulmányokat a gazdaságilag, környezeti szempontból és társadalmilag felelős magatartásról továbbá szerepelnek benne aktuális kérdéseket tárgyaló cikkek is. A tavalyi évben a Volkswagen-csoport 16 cselekvési területet határozott meg azzal a céllal, hogy folytassa megkezdett útját és a fenntarthatóság terénn a világ vezető autóipari vállalatává váljon.
"A világ egyik legnagyobb ipari vállalataként részt veszünk a társadalmi felelősségvállalásban" - hangsúlyozta Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke. "Ezt a lehetőséget úgy kell használnunk, hogy az az emberek, a környezet és a társadalom érdekét szolgálják. Számunkra a fenntarthatóság nem csupán egy olyan dolog, ami "jó, ha van". A fenntarthatóság a mi értelmezésünkben egy valós, mérhető és üzletpolitikánkat meghatározó érték."

A Volkswagen-csoport fenntartható irányításával kapcsolatos kulcsfontosságú kérdések nagy területet ölelnek fel, az ügyfél elégedettségtől a beszállítói kapcsolatokig, az egészségvédelemtől az esélyegyenlőségig, az intelligens mobilitástól a környezettel összhangban működtethető elektromos eszközök hálózatba kapcsolásáig rengeteg kérdéskört ölel fel. Martin Winterkorn hozzátette: "A világ, amelyben élünk és dolgozunk minden eddiginél drámaibb és gyorsabb változásokon megy át. Vállalatunk feladatának tekinti, hogy a jövő mobilitásához vezető utat ügyfeleivel, partnereivel és dolgozóival együtt tegye meg. Orientáció, biztonság és bizalom - ez a három alapvető érték határozza meg most és a jövőben is a technológiai fejlesztéseket. Bernd Osterloh, az Volkswagen AG üzemi tanácsának elnöke hozzátette: "A szegénység elleni küzdelem, a természet védelme és a kultúra ápolása mind olyan, a társadalmi felelősségvállalás körébe tartozó kérdés, amely alól egyetlen vállalat sem mentesülhet."

A jelentés kiemelten tárgyalja azt az 57 modellváltozatot, amelyek egy kilométerre vetített szén-dioxid kibocsátása 95 gramm alatt marad. A jelentés továbbá hangsúlyozza a Volkswagen-csoport törekvését, amely arra irányul, hogy négy éven belül 19,3 százalékkal környezetkímélőbbé tegye a termelést gyáraiban. A Volkswagen világszerte 200 társadalmi ügyet támogat. Az indiai Pune városában létesített új üzem és annak beszállítói révén 13 500 új munkahely létesült.

A jelentés elérhető a http://sustainabilityreport2014.volkswagenag.com oldalon. A világ legnagyobb alacsony szén-dioxid kibocsátású flottájáról képek és videók a www.volkswagen-media-services.com és a www.youtube.com/user/volkswagengroup oldalakon találhatók.