Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Volkswagen Golf GTI Clubsport – világpremier a Wörthi-tavi találkozón

15.05.2015

•    Különleges jubileumi modell a Golf 40. születésnapja alkalmából
•    A Golf GTI Clubsport 265 lóerős teljesítménnyel és Boost üzemmóddal debütál

A Volkswagen Golf GTI jövőre ünnepli 40. születésnapját. A Volkswagen ennek a történelmi eseménynek a tiszteletére alkotta meg jövőbemutató jubileumi modelljét, az új Golf GTI Clubsport modellt. A Golf GTI Clubsport szériagyártás közeli formában tanulmányautóként mutatkozik be a nagyközönségnek és tartja világpremierjét 2015. május 14-én a legendás Wörthi-tavi GTI találkozón. A Golf GTI Clubsport 195 kW (265 lóerő) teljesítményével (amely 35 lóerővel több, mint a Golf GTI Performance által kínált) és a Boost üzemmódban időszakosan még elérhető kereken 10 százalékos teljesítménytöbblettel 2016 elején a valaha sorozatgyártásban készült legerősebb GTI modellként indulhat a piacok meghódítására. A jubileumi modell azonban nem csupán nagy teljesítményű motorral, hanem egyéni belső térrel és exkluzív karosszériaelemekkel debütál majd.

A külső megjelenést érintő változások között találjuk a teljesen újragondolt első lökhárítókat, az új küszöbléceket, az újratervezett és aerodinamikailag tökéletesített tetőspoilereket és a saját tervezésű hátsó légterelőt. Ezek a jellegzetes elemek azzal a céllal készültek, hogy a GTI teljesítménye tovább javuljon és általuk a forma és a funkció tökéletes összhangba kerüljön. A Boost üzemmódnak köszönhető igen tekintélyes teljesítmény és a jelentősen megnövelt leszorító erő együttesének hála a Golf GTI Clubsport menetdinamikai szempontból a motorsport világát idézi.
Ezen fejlesztések eredményeként az autó vezethetősége igen magas sebességnél is stabil marad. Ehhez társul még az a lélegzetelállító kanyarsebesség, amelyet az autó lehetővé tesz. Mindezen tulajdonságai egyértelműen bizonyítják, hogy a Golf GTI Clubsport sportautó a javából.