Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Új Car-Net funkcióval bővíti az összeköttetési lehetőségeket a Volkswagen

04.06.2015

•    A Car-Net fogja össze a Volkswagen online szolgáltatásait
•    Jobb okostelefon-kapcsolat az App-Connect révén
•    Aktívan támogatja a vezetőt a Guide&Inform

Bővíti járművei okostelefonos és táblagépes összeköttetési lehetőségeit a Volkswagen. Mostantól az App-Connect lehetővé teszi digitális eszközök tartalmainak megjelenítését a rádió vagy navigációs rendszer segítségével. Ennek során mind MirrorLink™ révén lehet applikációkat átvinni, mind az Android Auto™ (Google) vagy a CarPlay™ (Apple) platformokkal kompatibilis alkalmazások használhatók.

Számos, a Google Play és az Apple App Store áruházból letölthető okostelefon-alkalmazás átvitelét és használatát teszi lehetővé az App-Connect nevű új Car-Net funkció. A tartalmak járműre szabott megjelenítése és az applikációk a rádióval vagy a rádió-navigációs berendezéssel történő kezelése mellett az ügyfelek rendelkezésre áll a Siri (Apple), illetve a Google Voice hangvezérlés is. Ezen túlmenően a rendszer lehetőséget kínál az előfizetett hangfolyam-szolgáltatások (audiostreaming) és az ezekkel járó személyes tartalmak elérésére is.

A Car-Net App-Connect funkciója opcionálisan rendelhető valamennyi olyan modell esetében, amelyhez elérhető a Composition Media rádió vagy a Discover Media rádió-navigációs rendszer. Az új Touran és Sharan mellett e funkció a Polo, a Beetle, a Golf, a Golf Sportsvan, a Golf Cabriolet, a Scirocco, a Jetta, a Passat és Passat Variant, a CC, valamint a Tiguan modellekhez is elérhető. A Discover Pro navigációs rendszer esetében (amely valamennyi Golf, Touran és Passat modellhez rendelhető) az App-Connect egyébként a szériafelszereltséghez tartozik.
A Volkswagen "Guide&Inform" nevű szolgáltatása fogja össze a Car-Net legfontosabb vezetéstámogató funkcióit. A rendszer valós időben tájékoztat aktuális közlekedési torlódásokról, megmutatja a környező parkolóházak szabad parklóhelyeinek számát és feltünteti a legkedvezőbb üzemanyagárú benzinkutakat.

Az említett funkciók mellett lehetőség nyílik arra is, hogy a munkahelyről, otthonról vagy útközben navigációs célokat küldjön a tulajdonos a járművének. A vezetőt a valóságot különösen realisztikusan ábrázoló Google Street View® utcaképek és Google Earth® műholdfelvételek segítik a tájékozódásban. A különleges célok integrált keresőjével éttermeket, múzeumokat vagy mozikat fedezhet fel ismeretlen helyeken is, s egyúttal a célponton uralkodó aktuális időjárási viszonyokat is ellenőrizheti.

Szintén új és izgalmas a hátsó ülésen utazók számára a Volkswagen Media Control vezérlés, amellyel táblagép és iPad köthető össze WLAN segítségével a Discover Media vagy Discover Pro infotainment  rendszerrel. Segítségével az első utas és a többi utas kiválaszthatja a hallgatott zenét vagy letöltheti a navigációs információkat a táblagépére a vezető megzavarása nélkül.
A Guide&Inform, valamint az App-Connect számos hasznos funkcióját a jármű mobil internetes kapcsolata teszi lehetővé: az adatok közvetlenül okostelefon adatkapcsolatának használatával vagy egy külön SIM-kártyával fogadhatók. Ez utóbbit egy úgynevezett Car-Stick (opcionálisan rendelhető) segítségével az USB-csatlakozóra vagy közvetlenül a kártyaolvasóba (opcionálisan elérhető a Discover Pro rádió-navigációs berendezéshez és a Business telefoncsatlakoztatáshoz) lehet csatlakoztatni.

A Car-Net valamennyi funkciójának magyarázata és a szolgáltatásokkal kapcsolatos valamennyi információ, beleértve a rendszerkövetelményeket is, megtalálható a Volkswagen jelenleg kínált modelljei szerinti bontásban a www.volkswagen.com/Car-Net internetoldalon.