Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Új motorokat és információs, illetve szórakoztató rendszereket kap a Volkswagen Tiguan

25.06.2015

A Tiguan több mint hét éve a világ egyik legkívánatosabb Volkswagen típusa. Az új modellévre a Volkswagen frissíti a Tiguan néhány fontos felszerelését. A motorok új generációja mellett a kompakt SUV új rádiókat és navigációs rendszerrel kiegészített rádiókat kap.

A Tiguan több mint hét éve a Volkswagen egyik világszerte legkelendőbb típusa. A népszerű mindenes a korszerűsített motorválasztékával ismét magasabbra teszi a lécet: mostantól a kétliteres dízelmotor még erősebb. A 103 kilowattos változat teljesítményét 110*, míg a 130 kilowattosét 135 kilowattra** növelték. Ugyanakkor a szén-dioxid-kibocsátásuk akár 17 gramm/kilométer értékkel csökkent, és mindegyik motor teljesíti az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normát.

A moduláris információs és szórakoztató rendszerek legújabb generációjának köszönhetően a Tiguan a szórakoztatás terén is jelentősen megújul: a korábbi rádiókészülékeket a Composition Colour és a Composition Media (többek között színes érintőképernyővel, nyolc hangszóróval és külső készülékek különféle csatlakoztatási lehetőségeivel) váltja fel. Navigációs rendszerrel kiegészített rádióként pedig mostantól a Discover Media áll rendelkezésre, amelynek szériatartozéka a Guide & Inform, a Volkswagen online szolgáltatási csomagja.

A Composition Media és a Discover Media opcióként az App Connect funkcióval is rendelhető. Ezzel a Volkswagen lehetővé teszi a Google és az Apple áruházakból letölthető számos okostelefonos alkalmazás integrálását és használatát. Ezenkívül a Media Control is elérhető. Az információs és szórakoztató rendszernek ezzel az alkalmazás alapú kibővítésével a fontosabb funkciók egy táblagépről is könnyedén vezérelhetők, akár a hátsó üléssorból is (például adatok beírása a navigációs rendszerbe, rádióadó kiválasztása stb.)
 


*2.0 TDI 110 kW / 150 LE - Üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): 5,7 - 5,0 (kombinált ciklusú), CO2-kibocsátás (g/km): 150 - 130 (kombinált ciklusú), hatékonysági osztály: B
**2.0 TDI 135 kW / 177 LE - Üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): 5,7 (kombinált ciklusú), CO2-kibocsátás (g/km): 150 (kombinált ciklusú), hatékonysági osztály: F