Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Új Guinness-világrekord: A Golf TDI Clean Diesel produkálta a legkisebb üzemanyag-fogyasztást az Amerikai Egyesült Államok 48 államán át vezető túra során

14.07.2015

•    2,9 l/100 km üzemanyag-fogyasztásával a Golf TDI Clean Diesel új rekordot állított fel

Mindeddig elérhetetlen, 100 kilométerenként mindössze 2,9 literes üzemanyag-fogyasztással teljesítette az elmúlt 16 nap során egy Volkswagen Golf TDI Clean Diesel a fogyasztási túrák klasszikusát, s ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.


Az Amerikai Egyesült Államok összesen 48 tagállamán (Alaszka és Hawaii kivételével) keresztülhaladó, egyedülálló útvonal a fogyasztási túrák klasszikusaként ismert, amelyen 8233 mérföldet (13250 kilométer) tett meg a Volkswagen Golf TDI Clean Diesel - mégpedig a Guinness Világrekordok (Guinness World Records) szakembereinek folyamatos felügyelete mellett.


Pilótái, Wayne Gerdes újságíró és blogger, illetve Bob Winger mérnök irányítása alatt a Golf TDI Clean Diesel átlagosan mindössze 2,9 liter gázolajjal is beérte 100 kilométerenként, ami gallononként 81 mérföldes értéknek felel meg. A nem hibrid hajtásrendszerű gépkocsik eddigi rekordja 77,9 mérföld volt. A Volkswagen of America herndoni központjába érkezvén Gerdes így fogalmazott: "Ez az eredmény jól mutatja, hogy a legkorszerűbb technikákkal és átgondolt, előrelátó vezetéssel jelentősen tovább mérsékelhető az üzemanyag-fogyasztás, valóban meggyőző értékeket produkálva."


A Golf TDI Clean Diesel - amely az Amerikai Egyesült Államok és Kanada piacán egyaránt szerepel a Volkswagen kínálatában - 2,0 literes TDI-motorja 110 kW/150 LE teljesítményű, a vonatkozó szabvány szerint felvett átlagos üzemanyag-fogyasztása pedig gallononként 45 mérföld (5,2 liter/100 kilométer). Az amerikai egyesült államokbeli LEV3/TIER 3 kipufogógáz-szabvány formájában a Golf TDI Clean Diesel mindemellett a világ jelenlegi legszigorúbb károsanyag-kibocsátási előírásainak is megfelel.


Új üzemanyag-fogyasztási rekordja immár a Golf második idei trófeája az Amerikai Egyesült Államokban, a világszerte nagy népszerűségnek örvendő alsó-középkategóriájú modellt ugyanis az 57 amerikai egyesült államokbeli és kanadai autós újságíróból álló zsűri januárban a 2015-ös "Észak-Amerikai Év Autója" ("North American Car of the Year 2015") díjjal tüntette ki.