Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Megérkezett a kereskedésekbe az új Volkswagen Sharan

28.07.2015

•    Új, takarékos motorok, amelyek a környezetet és a pénztárcát sem terhelik
•    Szegmensének legkedveltebb családi egyterűje új segédrendszereivel most még kényelmesebb
•    Az okostelefonok tökéletes integrációja a teljes összekapcsolhatóságot kínálja

Az új műszaki megoldások sorával felvértezett Sharan már elérhető a Volkswagen kereskedésekben. Számos új kényelmi és vezetői segédrendszer avatja a családbarát egyterűt szegmensének egyik legkorszerűbb modelljévé. Rövid szöveges üzenetek felolvasása illetve biztonságos küldése a Sharan nagyméretű kijelzőjén és hibátlan navigáció: mindez lehetséges a Volkswagen által kínált Car-Net online szolgáltatásai jóvoltából. Ehhez társulnak még az akár 15 százalékkal takarékosabb benzin- és dízelmotorok. Az új modell kínálta magasabb felszereltség, kényelem és biztonság ellenére az új Sharan alapára 8 920 710 Ft-tól indul.


Az új Sharan a második generációs Moduláris Infotainment Rendszerrel (MIB) érkezik, amely a kapcsolódási lehetőségek legmagasabb szintjét kínálja az ügyfelek számára. A Sharan az egyik első olyan Volkswagen modell, amelyben a Car-Net és az App Connect funkciók is rendelkezésre állnak. A MirrorLinkTM, az Android AutoTM (Google) és a Car PlayTM (Apple) technológiák segítségével a legkülönbözőbb alkalmazások integrálhatók az új infotainment rendszerbe és biztonságosan megjeleníthetők a jármű nagyméretű kijelzőjén. A Volkswagen Guide & Inform online szolgáltatásai olyan funkciókat nyújtanak emellett, mint például az aktuális torlódási jelentések, a környező parkolóházak szabad helyeinek száma vagy a legolcsóbb üzemanyagtöltő állomások. További előny, hogy egy időben két telefonnal is összekapcsolódhat a rendszer, így például lehetőség nyílik egy üzleti és egy személyes célra használt készülék csatlakoztatására is.


A felszereltség bővítése és biztonsági rendszerek kínálatának szélesítése központi szerepet játszik egy olyan hosszú utakra tervezett modellnél, mint a Sharan. A műszakilag is továbbfejlesztett Sharan például az alapfelszereltség részeként kínálja a másodlagos ütközésvédelem rendszerét. Ez az integrált biztonsági rendszer részeként egy balesetet követően - amennyiben a vezető nem reagál - működési határain belül önműködően lefékezi az autót. Ezzel hatékonyan mérsékelheti egy másodlagos ütközés erejét illetve megelőzheti azt. Az új Sharan alapfelszereltségéhez tartozik továbbá az Auto-Hold funkciót is kínáló elektronikus rögzítőfék. Ezen kívül felár nélkül választhatnak a Sharan tulajdonosok az új anyagkínálatból (Trendline és Comfortline szinten), élvezhetik a megújult műszerfalat, a még jellegzetesebb világítási képet alkotó, immár LED-technikájú újrakomponált hátsó lámpatesteket és a Composition Colour infotainment rendszert is.


Ezen kívül az új Sharan modellhez számos további új vezetéstámogató rendszer is elérhető. Ilyen például a városi vészfék-funkcióval felszerelt Front Assist környezetfigyelő rendszer, a sávtartást segítő Lane Assist, a követési távolságot automatikusan szabályzó ACC rendszer, a harmadik generációs parkoló-asszisztens, amely a ki- és beállást segíti vagy a holttér-érzékelő, amely sávváltáskor a holttérben található járművekre figyelmeztet.


Teljesen megújultak az új Sharan kínálatában szereplő erős, mégis hatékony benzines (TSI) és dízel (TDI) erőforrások. A turbófeltöltéses közvetlen befecskendezésű motorok most akár 15 százalékkal takarékosabbak és megfelelnek az Euro 6 károsanyag-kibocsátási norma előírásainak. A TSI aggregát 110 kW (150 lóerő) teljesítményt kínál. A dízel erőforrások kínálata kettő teljesítményszintet ölel fel: 110 kW (150 lóerő, plusz 10 lóerő, összkerékhajtással is elérhető) illetve 135 kW (184 lóerő, plusz 7 lóerő). Mindegyik erőforrás kombinálható hatfokozatú DSG kettős tengelykapcsolós automatizált váltóval is, amely az üzemanyag-takarékos "vitorlázást" (gázelvételnél a tengelykapcsoló nyitásával a motor leválasztása) is lehetővé teszi.

Az új Sharan alapára 8 920 710 Ft-tól indul.


*Sharan üzemanyag fogyasztás l/100 km: 7,1 - 5,0 (vegyes); CO2-kibocsátás g/km: 167 - 130 (vegyes), hatékonysági osztály