Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen Személyautók márka 1,94 millió autót szállított ki január és április között

23.05.2016

-    476 700 átadott autóval az áprilisi eredmények kicsivel maradnak el a tavalyi év hasonló időszakához képest
-    Jürgen Stackmann, a márka igazgatótanácsának az értékesítés területéért felelős tagja: "Kína mellett Közép- és Kelet-Európa az egyetlen olyan régió, ahol a Volkswagen Személyautók márka kiszállításai emelkedtek"

A Volkswagen Személyautók márka 1,94 millió autót adott át ügyfeleinek világszerte az év első négy hónapjában, amely megközelíti a tavalyi év hasonló időszakában regisztrált 1,98 millió járművet. 2016. áprilisában 476 700 kiszállítást teljesített a márka, amely 3,9 százalékos visszaesés az előző év ugyanezen hónapjához viszonyítva (2015. április: 496 000 darab). "Jelen pillanatban Kína mellett Közép- és Kelet-Európa az egyetlen olyan régió, ahol a Volkswagen Személyautók márka kiszállításai emelkedtek" - nyilatkozta Jürgen Stackmann, a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának az értékesítés, marketing és az értékesítés utáni szolgáltatások területéért felelős tagja. Az eredmények értékeléséhez hozzátette: "Mindemellett pozitív változás, hogy az idei évben most először nőttek a kiszállítások az észak-amerikai térségben és ez az eredmény 4 százalékkal múlta felül a 2015. áprilisában regisztrált kiszállításokat."

Világszerte az egyes régiók teljesítményét vizsgálva láthatjuk, hogy a Volkswagen Személyautók márka 579 500 autót adott át ügyfeleinek a teljes európai piacon január és április között, amely közel azonos az előző év hasonló időszakában mutatott eredménnyel. 511 000 átadott autóval a márka közel változatlan számú kiszállítást teljesített Nyugat-Európában. A Közép- és Kelet-Európában regisztrált kiszállítások ebben az időszakban 4,1 százalékkal növekedtek. Míg Oroszországban továbbra is csökkent a kiszállítások száma (-10,2 százalék), addig jelentős bővülést ért el a márka Lengyelország, Csehország és Magyarország piacain. "A Tiguan bevezetése az európai piacokra jelenleg is sikerrel zajlik, a felfutási fázis már teljes gőzzel halad. Az év hátralevő részében további pozitív lendületet remélünk ettől az új és kiemelt fontossággal bíró modelltől. Ugyanez vonatkozik a Touran, a Bora és a Magotan kínai bemutatkozására is." - tette hozzá Stackmann.

Az év negyedik hónapjában 50 700 autót adott át ügyfeleinek a márka Észak-Amerikában, amely 2015. áprilisához képest 4 százalékos bővülés. A kiszállítások különösen Mexikóban alakultak kedvezően. Áprilisban 31 900 kiszállítást teljesített a márka Dél-Amerika térségében, ahol a piaci körülmények továbbra sem túl kedvezőek. A Brazíliában évről-évre tapasztalható visszaesés továbbra is egyértelműen érezteti hatását, mindemellett bíztató, hogy a megújult Volkswagen Gol, amely az év elején mutatkozott be, 2016. áprilisában a legkeresettebb modell volt az ország huszonhat államából tízben.

Kínában a Volkswagen Személyautók márka 939 400 kiszállítást regisztrált az év első négy hónapjában, amely 4,4 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakához képest. Ez a január és április közötti időszak tekintetében új kiszállítási rekordnak számít.