Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Finn hős: Jari-Matti Latvala nyerte a versenyt

03.08.2015

•    A Volkswagen megerősítette vezető szerepét a gyártók pontversenyén


"A sebesség királya" Jari Matti Latvala és navigátora Miikkla Anttila mindenidők leggyorsabb WRC versenyét nyerték meg. Hazai pályán, a szezon nyolcadik fordulójában a WRC finn párosa 13.7 másodperccel előzte meg csapattársait Sébastien Ogier/Julien Ingrassia-t, köszönhetően annak, hogy átlagosan 125,44 km/óra sebességgel haladtak. Így sikerült összetettben a második helyen zárniuk.


A következő verseny Németországban lesz, ahol sorban immár harmadik világbajnoki címüket szeretnék bebiztosítani.   A gyártók pontversenyében 116 ponttal vezetnek, ami kényelmes előnyt jelent a Volkswagen számára az utolsó öt fordulóban.
Ennek ellenére mégis történt visszalépés a Volkswagen részéről, ugyanis Andreas Mikkelsen/ Ola Fløene letértek az útról és többször megpördültek. Az eset során az autó fotóműve megsérült, de javításán már dolgoznak a szakemberek, hogy az Ausztrál Ralinnak újult erővel vághassanak neki.